• Linda1976

    Bara ett barn

    nyfiken flax skrev 2011-02-07 14:36:30 följande:
    Vi har ett barn som är 8 år. 

    Det är ett privilegium att ha TID för ett barn, jag känner mitt barn så väldigt väl, jag  upplever att vissa föräldrar i min omgivning inte vet så mycket om sina barn egentligen och de verkar allvarligt talat inte vara intresserade heller.

    Vi blev mycket ifrågasatta förr, men nu har det slutat, nu tänker folk att vi är ett hopplöst fall antar jag.

    Jag upplever att mina idéer om barnuppforstran, råd osv inte tas på lika stort allvar som de råd som kommer från en typ trebarnsmamma. Det gör mig ledsen, eftersom jag tycker att vi hittills har lyckats bra, har ett tryggt barn, självständig, empatisk med hög integritet osv.

    Men å andra sidan, de som frågar har eller är inställda på fler barn så det mer pragmatiska förhållningssättet hos flerbarnsföräldrar tilltalar väl dem mer...
    Samma här. Har en 6åring

    Kunde inte skrivit det bättre själv! Jag skulle dessutom vara en usel förälder om jag skaffade fler.  Om folk frågat på ett snokande vis har jag sagt "Nä, vi lyckades så bra på första försöket att vi inte behöver försöka  fler ggr". Ibland har jag t o m drämt till med "Nä, jag hatar barn i flock". Bara för att se deras min Jag förstår inte att folk har mage att lägga sig nåt så privat. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
Svar på tråden Bara ett barn