• Denebola

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Ziggystardust skrev 2011-02-26 22:12:51 följande:
    Mmm, pones á la morotskaka var riktigt gott! Hade ingen philadelphiaost att göra glasyr av men ska köpa imorgon, då blir de perfekta! Kolhydrathalten ökar ju iom morötter och valnötter men som gofika vid speciella tillfällen blir det ju helt klart godkänt!
    Recept?
  • Denebola
    MrsQuitaz skrev 2011-02-27 08:01:09 följande:
    Var får jag tag på mandelmjöl? Ska smeten bres ut på bakplåtspapper eller direkt ut på en ungsplåt?
    Köp mandel och en mandelkvarn. Man kan köpa färdigmalet mjöl, men jag har ingen Lidl i närheten, eller orkar beställa det från internet.

    Sen så lärde jag mig igår att mjölet härsknar snabbare eftersom det har så stor yta som utsätts för syre. Så det är bäst att mala efter behov när man behöver det.
  • Denebola
    Linda1976 skrev 2011-02-26 23:28:48 följande:
    Det e skit att jag inte tål mandel eller andra nötter. Förutom kokos och jordnötter då, men de är ju inte mycket att baka med..
    Funkar inga fröer då? Om man skulle mixa dem till mjöl.
  • Denebola
    Ziggystardust skrev 2011-02-27 09:06:45 följande:
    Ska ordna det senare! Jag tror jag måste göra som du och starta en mat/receptblogg så man kommer ihåg allt man testar som blir bra!
    Ja, det är ett smidigt sätt att hålla koll på allt Sen har jag ju ett par mega-Word-dokument med alla recept också, men det är smidigare att skicka en länk när jag ska tipsa någon om något särskilt.
  • Denebola
    mills skrev 2011-02-27 10:00:59 följande:
    Tittar in med en dum fråga igen Jag har en sån där kvarn men kan man använda mandel med skal på till mandelmjöl eller måste man köpa skalad mandel (om det inte står specifikt att det ska vara skalad i receptet alltså)
    Jag har skållat och skalat mandlarna en gång, sen dess har jag kört i dem med skal och det funkar lika bra Jag brukar även sikta mjölet, det kan bli någon större bit som slinker igenom på fel sida i kvarnen som kan vara bra att få bort.
  • Denebola
    mills skrev 2011-02-27 10:16:35 följande:
    Vad bra Jag är nämligen för lat för att skala själv så jag skulle ha köpt skalade isåfall och det är ju så jäkla dyrt När jag ändå är i farten...vad menas med att sikta mjölet?
    Du skakar det genom en trådsil
  • Denebola
    sevila skrev 2011-02-28 09:08:55 följande:
    hmm ja jag kanske ska vara nöjd,,
    men är det normalt att man ska vara svullen,, har någon annan varit det?
    Om du bara har hållit på sen i torsdags så kanske du ska ta det lite lugnt med att "utvärdera". Ge det mer tid, minst två veckor men helst en till två månader, så att kroppen hinner vänja sig ordentligt vid kostomställningen. Så länge vikten inte skenar uppåt (något kg kan man gå upp, men det är lika normalt som att gå ner lite eller stå still). Men har inget hänt om två månader kanske du ska börja fundera på att göra annorlunda. Men nu har du ju faktiskt gått ner. Några hg upp och ner beror mycket på dagsformen, så stirra dig inte blind på det.
  • Denebola
    sevila skrev 2011-02-28 09:26:42 följande:
    Oki tack för de fina råden Skrattande
    en liten fråga jag gjorde oopsie bröd igår,, dom smakade ganska ok men det jag funderade på att efter att jag tog dem ut ur ungen som var de fortfarande lite geggiga i mitten,, ska de vara det eller ska de va luftiga?
    jag borde kanske gräddat dem lite till,,
    Jag har inte gjort oopsies, men kan tänka mig att det var ägget som kanske inte hade stelnat helt, så testa att ha dem inne lite längre nästa gång.
  • Denebola
    Ziggystardust skrev 2011-02-28 09:40:25 följande:
    Nu har jag gjort en matblogg! Har tänkt på det i ett par år men tänkt att det finns så många som gör det bättre än mig. Men jag lagar ju mycket mat och testar en massa saker så varför inte spara det för min egen skull i alla fall? Om någon mer vill läsa är det ju bara en bonus! Än så länge har jag bara lagt in två recept, bland annat mina morotskakemuffins men fler kommer. Välkomna att kika in om ni vill!

    LCHF från mitt kök
    Vad kul! *sparar*
  • Denebola
    Ellen Botilda skrev 2011-02-28 13:14:59 följande:
    Man kan ju bli knäpp på läkare.. Idag fick jag ett oroligt brev från min läkare angående mitt kolesterol, som är högt ( och det är det iofs. 7,3)..men hon skriver bara totalkolesterolen och det säger ju just ingenting!

    Nu jagar jag specialistsköterska som jag hoppas kan ge mej ett mer utförligt svar med LDL, HDL och TRIGLYCERIDER.

    Ibland tror jag att de försöker stressa upp mej med flit... Skrikandes

    Brevet avslutas med att hon ju vet att jag äter högfettskost och att jag kanske borde se över mitt ätande.
    Jag har ju bara levt LCHF i ett halvår!..lite mer tid för kroppen att balansera sig måste man väl räkna med, eller är jag ute och cyklar?
    Skaffa Matrevolutionen (om du inte redan har den) och kopiera upp s. 147-161, säg åt läkaren att läsa det och sedan återkomma. Om du inte vill dänga hela boken i huvudet på henne
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**