Alvi skrev 2012-05-02 10:50:06 följande:
Får man ställa en fråga här, trots att man inte kör LCHF på riktigt...? Eller ska jag starta en egen tråd om det? Jag tänker att ni är ju experterna liksom...
Så här är det, svara om ni vill, annars kan ni ju strunta i det.

Jag har den senaste månaden, om inte mer, dragit ner rätt mycket på pasta, ris och potatis. Äter oftast blomkålsmos eller bara grönsaker istället. Mjukt bröd har jag helt slutat med sedan 2 veckor, och knäckebröd har jag ätit bara 2 morgnar. Äter havregrynsgröt till frukost.
Godis och annat "uppenbart" sött har jag slutat med, och när jag har tabbat mig (typ tackat ja till provsmak på Ica, utan att tänka på det) så märker jag av det direkt, jag blir darrig och väldigt trött. Mår kasst.
Men! Nu kommer frågan!
Igårkväll gjorde jag bananpannkaka. Dundergott och jag blev så lycklig över att ha hittat något så smarrigt men ändå "nyttigt". För banan är rätt sött har jag förstått? Dock äter jag frukt (utom äpple) utan problem. Igårkväll mådde jag också rätt bra, eventuellt att jag kände av lite lite darrningar.
Men så gjorde jag en likadan idag, med lite kokosflingor på. Och då kom det, den där förjordade känslan av att ha fått i mig socker! Och ett totalsug efter choklad kom. Jag har en mörk chokladkaka i skafferiet, har inte tänkt på den på länge trots att jag vet att den har legat där, men nu fick jag ett sånt sjukt sug! Istället tog jag en mjuk macka (lingongrova) med stekt falukorv (rester) på... Det känns lika pissigt det, för nu sitter jag här med darrningar och nästan yrsel, känner mig slö...
Allvarligt, kan bananpannkakan ha triggat något slags sockersug?? För bröd?! Vad fan! Det har jag ju hållit mig undan SÅ bra!

Och det där sjuka suget efter chokladen i skafferiet...
Jag vill verkligen inte börja LCHF:a på riktigt, dels för att jag är smal redan (underviktig nästan) och dels för att jag inte kan äta mjölkprodukter. Och ja, för att livet blir bökigare då, särskilt hemma hos svärmor som anklagar mig för att banta när jag tackar nej till baguetten vid middagen...
Tips, råd, tankar?