tilj75 skrev 2013-03-01 09:46:30 följande:
Jag provar att slänga in min fråga igen för att kanske få fler tips: "Nu tänkte jag skriva en lång "uppsats" och be om er hjälp. Situationen är denna: Min man (43) har diskbråck och har äntligen börjat få hjälp av läkare (efter sex år), han äter mycket värktabletter (eller dricker alkohol) och har väldigt svårt att röra sig. Nu behöver han gå ned 20 kg så fort som möjligt. Äter lchf och har gått ned 3.5 kg men sen stannade det. Dricker kaffe med ganska mycket mjölk (vägrar vara utan) mjölken är från bonde (4-5% fett). Äter oftast inte något på dagen och äter på kvällen en stor portion med vad som serveras i kött/proteinväg och ost och sallad. Har svårt att få i sig fett. Äter han mitt på dagen äter han ett paket bacon, två-tre ägg, halv halloumi. (middag igår halv nio, första maten på dagen, grillad kyckling, gurka, tomat, en mozzarella, keso) Jag tror boven är för lite fett, kolhydrater från alkoholen (ren sprit blandad med cola zero, snälla döm inte pga detta, det är annars morfintabletter som gäller och får jag välja så väljer jag alkoholen för honom). Jag behöver hjälp att hjälpa honom, vad tror ni? Fråga gärna." Har bara hållt på tre veckor, lite, jag vet, men vill gärna ha tips och förslag ändå. Och som sagt alkoholen kommer inte att försvinna just nu tyvärr, hellre alkohol än morfin.
Ni kanske skulle köpa skaldemans bok, han gick ju ner trots alkoholintag. Som jag förstått det var han trött på livet och försökte äta och supa ihjäl sig men gick ner i vikt och fann mening igen? Personligen så skulle jag fördela om maten, se till att han äter frukost, lunch och middag. Om han inte har aptit så små mål, men jag tycker det är viktigt att det iaf blir något så att han (och kroppen) får in vanan att det kommer mat regelbundet.