Linda1976 skrev 2011-05-14 16:06:41 följande:
Siaglass: Mjölk, grädde, glukossirap, hallonsylt (10%)(socker, hallonpuré, stabiliseringsmedel (pektin), surhetsreglerande medel (citronsyra), konserveringsmedel (kaliumsorbat), arom, färgämne (karmin)), vasslepulver, socker, druvsocker, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av veg fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl), färgämne (rödbetsjuice), naturlig arom.
Österhagens: Upptining: 45 min i kyltemp. Ingredienser: vispgrädde*, socker*, ägg* och cacao*. *=ekologiskt. Fett/100 gr: 21 gr, Innehåll: ½ liter. Förvaring: -18°c eller kallare.
www.osterhagenglass.com, 0503-141 11
Linda1976 skrev 2011-05-14 16:08:09 följande:
Ok, SIAs eko är bättre Mjölk*, grädde*, socker*, naturlig vaniljarom, äggula*, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl).
* KRAV-godkända råvaror
Men stabiliseringsmedlet.... hua.
Har aldrig hört talas om Österhagens förut faktiskt. Ok, SIA är inte perfekta (men det är inte B&J heller

), men jag är nog även lite lokalpatriotisk

Tycker även de är duktiga på att inte ha konstgjorda färgämnen och sånt.
Sen så tycker jag att det får väl gå an med tillsatser och sånt
ibland, hade jag ätit glass till middag varje dag hade jag valt så ren som möjligt, men när man ändå äter det för att det är gott och inte för att det är nyttigt så tycker jag det är okej.