Inlägg från: sarsparis |Visa alla inlägg
  • sarsparis

    vilken hushållsassistent ska jag välja?

    Säger electrolux, den har en stor skål som man kan göra mycket deg i om man vill, det kan man inte i en kitchen aid, visst, kitchen aid är bra mycket snyggare.....sen kan man köpa til en massa bra tillbehör till electrolux, allt från köttfärsmal till olika knivar att tex skiva potatis med mm mm. Om du ändå tänker att du ska ställa undan din apparat hade jag aldrig köpt en kitchen aid, den är för snygg för att stå i ett skåp.....

  • sarsparis
    Vildblomman skrev 2011-02-22 19:03:56 följande:
    sarisparis: maskinen kommer stå både undanställd och framme tror jag :) jag vill ha en maskin som kan ta både stora och små degar/smetar. vill inte ha två för de olika
    då tar electrolux större degsmetar än kitchen aid. en nackdel med elxtrolux är väl att den kan upplevas som lite stor och otymplig. Men det är inget jag bryr mig om för jag tycker att den är så bra. Numera finns det dessutom i olika fina färger om man inte vill ha en vit. Åk till en riktigt bra affär som kan sånna här apparater så du kan känna och klämma på dom olika. där vet de säkert också exakt hur mycket deg man kan göra i dom.
  • sarsparis
    Ocensurerad skrev 2011-02-22 19:14:04 följande:
    Btw, Kitchenaid ÄR en assistent! Den kan garanterat göra mer än en electrolux...

    Fast där har du inte helt rätt, en elextrolux är också en assistent, min mamma har malt köttfärs med den i 20 år, bakat bröd, bullar, rivit morötter, potatis mm. Själv bakar jag än så länga bara bröd och bullar. Så jag undrar vad den är om inte en assistent???


     


    Det finns en dyrare electrolux och en billigare. Den billigare varianten har ingen timer, man kan alltså inte ställa in att degen ska gå i 30 min tex. Sen är det säkert något mer som skiljer, jag har den billigre, kostar runt 2000:-, den är kanon.

  • sarsparis

    Kitchen Aid:Effekt: 300W.  Max degkapacitet: 1,2 kg.
    Ankarsrum: effekt 800x, degkapacitet 5 kg
    Nåt jag inte får ihop, har elextrolux och ankarsrum gått ihop? så fort jag hittar en elextrolux apparat så kommer man fram tilll ankarsrum beskrivning?!

    I vilket fall som helst så är Ankarsrum både starkare och tar mer deg.

  • sarsparis
    sommarbarnen skrev 2011-02-22 19:50:41 följande:
    Stämmer Ankarsum är fd Electrolux
    Tänkte det, var ett tag sen jag köpte min så jag fick inte riktigt ihop det först :)
  • sarsparis
    Vildblomman skrev 2011-02-22 19:51:02 följande:
    som jag ser det nu om jag väljer kitchenaid är det för jag kan göra glass med den och om jag väljer den andra är det för den tar mer och har starkarde motor... svårt val :)
    Fundera på vad du gör mest och gör ditt val därefter....
Svar på tråden vilken hushållsassistent ska jag välja?