• Äntligen dax

    Ni som blivit gravida direkt efter missfall - hur har det gått?

    Hur har det gått för er som blivit gravida direkt efter MF/MA, d.v.s. ingen mens mellan? Har läst här på FL att en del fått tidiga missfall efter detta. Berätta gärna i vilken vecka ni fick ert missfall också. Behöver råd om hur jag ska göra. Orkar inte gå igenom ytterligare ett missfall som kanske bara beror på att kroppen inte är redo utan då väntar jag hellre en mens. Känner mig så kluven eftersom alla läkare rekommenderar olika.

  • Svar på tråden Ni som blivit gravida direkt efter missfall - hur har det gått?
  • Äntligen dax
    Foffie skrev 2011-02-28 18:05:45 följande:
    Hej! Känner också med dig.. Fick ett mf i v. 9 i januari förra året och fick av läkaren rådet att vänta tre månader, vilket jag tyckte kändes ganska jobbigt. Vi försökte därför igen direkt utan någon mens emellan och nu sitter jag här med en liten kille på 4 mån. Jag tror som vissa andra här att rådet att vänta beror mycket på just det psykiska, men helt ärligt - vem säger att man är redo efter just tre månader? Hade jag väntat på det hade vi nog väntat än idag. Och trots att jag nu har världens underbaraste son så är ett mf/ma väldigt ledsamt, jobbigt och tufft och ingenting jag kommer att "komma över" på bra länge. Fick höra att kroppen (miljön i livmodern) tydligen var väldigt mottaglig för gravidigtet just efter mf/ma, så därför valde vi att försöka direkt.

    Lycka till!!!
    Åh lycka!!! Underbart att höra att det gick bra utan att vänta
  • kali86

    Hej, jag hoppar in här..

    Intressant det där med om man ska vänta eller ej.. Fick själv ma för ca 4 veckor sedan.. har hört samma att man ska vänta för att vara säker på om man är redo igen osv, samtidigt som kroppen ska vara mer mottaglig för en graviditet då..

    Jag undrar lite hur snabbt ni fick ägglossning då, ni som inte haft ngn mens emellan ma och graviditet? kanske varierar men ändå..Själv har jag inte känt ngt speciellt som skulle kunna vara äl, men det borde liksom va igång snart tycker man.


    Äntligen dax skrev 2011-02-28 10:19:19 följande:
    Härligt att höra att det gått bra. Egentligen vill jag försöka direkt men är så rädd för att det ska gå dåligt och att kroppen inte riktigt ska vara redo. Psykiskt känner jag mig väldigt redo men tänker att slemhinnan kanske inte hunnits bygga upp som den ska om jag blir gravid direkt. Är i v. 9+2 idag men min graviditet har avstannat i v. 5. Finns inget foster utan bara hinnor och sånt. Ska skrapas på torsdag och är väldigt nervös

    Usch jag känner verkligen med dig jag också..
    Som tur är, är det ett litet ingrepp och man behöver inte få några fula märken som påminner en senare.
    Lycka till iallfall!

  • Javisst

    Beklagar din förlust!

    Vid min första graviditet skrapades jag i vecka 10 efter att man upptäckt MA (foster dött vecka 7). Blev gravid direkt efteråt, utan mens emellan, och denna graviditeten slutade i MA vecka 16 (fosterna döda sedan vecka 10 och 14).

    Både innan och när jag blev gravid andra gången läste jag mycket om just detta men de allra flesta säger att man rekomenderar att vänta bara för att man ska läka psykiskt + att det ska vara lättare att datera en ny graviditet (det senare är dock lätt avhjälpt med VUL).  Vid mitt första VUL visade det att båda fostrerna levde och man daterade att jag hade ÄL 6 veckor efter skrapningen (dvs kroppen hoppade över en menscykel). Men detta är väldigt olika. Vid min senaste skrapning fick jag inte mens fören nästan 3 månader... Men det är som sagt väldigt inviduellt!

    Du måste göra vad du känner är rätt, men om jag bara hade känt mig redo psysiskt efter andra MA:t hade jag försökt direkt igen, trots att det gick som det gick.

    Skrapning är ett litet ingrepp, man kommer in på morgonen får några tabletter, får vänta några timmar. Sedan sövs man och när man vaknar en kvart senare är det klart! Jag blödde som vid mens efteråt första gången, andra gången blödde jag i bara någon timma. Men än en gång - det är inviduellt!

    Jag hade inte ett dugg ont efter skrapning, iaf inte fykiskt. Men psykiskt.... usch Rynkar på näsan

  • Akleja
    kali86 skrev 2011-02-28 19:06:12 följande:

    Jag undrar lite hur snabbt ni fick ägglossning då, ni som inte haft ngn mens emellan ma och graviditet? kanske varierar men ändå..Själv har jag inte känt ngt speciellt som skulle kunna vara äl, men det borde liksom va igång snart tycker man.


    Jag minns inte exakt men ägglossningen kom ca 3 veckor efter skrapningen. Testade med ägglossningstester.
    Foffie skrev 2011-02-28 18:05:45 följande:
     Fick höra att kroppen (miljön i livmodern) tydligen var väldigt mottaglig för gravidigtet just efter mf/ma, så därför valde vi att försöka direkt.

    Lycka till!!!
    Jag fick också höra det och faktiskt så var det en av orsakerna som vi valde att prova direkt. Underbart att det lyckades för er också :)

    Äntligen dax: Det är tufft nu men jag hoppas verkligen att du får glädjas över en graviditet snart. För mig var det ett bra sätt att komma vidare. Då kunde jag helt och fullt koncentrera mig på den graviditeten och barnet som sedan kom. Visst, i början var jag livrädd och vågade inte riktigt glädjas men senare i graviditeten kunde jag slappna av och bara se framåt.
    Lycka till!
  • Äntligen dax
    Javisst: Jag har förstått att skrapning är ganska smidigt men jag ska göra det i lokalbedövning och inte narkos, därav min nervositet. De kommer att få droga ner mig rejält Lavendula: Jag känner också att det kommer att vara svårt att glädjas åt en ny graviditete. Å andra sidan kommer jag att känna mig så oändligt tacksam om det går vägen och verkligen inte haka upp mig på oväsentligheter som jag gjorde förra gången.
  • sommer

    jag fick missfall i vecka 6....och hade ÄL precis efter missfallblödning stannat.
    Men min man tyckte inte det var en god ide, då sjukhuset sa att man ska vänta 2-3 cyklus.

    Har en vän som berättade att hans fru fick missfall tidigt och dom gjorde omedelbart efter och blev gravida.
    Uppenbart har man massa graviditetshormoner i kroppen kvar och det är lättare och bli gravid.

    Men jag vill nog avgöra hur långt man är i graviditeten. Är man längre inne i graviditeten ju större chans finns det för rester i livmoder som ska skrapas utt? Evt scanning kan ju säga om du har rester sittande?

  • Äntligen dax
    sommer skrev 2011-03-02 23:20:16 följande:
    dom jag känner fick ingen skrapning dom har fått en flicka.
    Ok, så det gick bra alltså? Kul!! Själv gör jag ju skrapning så jag kommer inte att ha några rester kvar.
  • Linnie74

    Hej.. ja fick MA sista april 2009 å va då i v 15 ,skulle på rul några veckor senare bara men de gick ej vägen..den hade tydligen avstannat tidigare å kroppen tog tid på sig att stötta ut allt. behöves ej skrapas el så utan kroppen skötte allt.. å fick med rådet att vänta ett tag innan vi skulle försöka igen men hann aldrig få mens i mellan å idag har ja en pigg å glad 11 månaders tjej här hemma som förgyllar våran tillvaro.
    Lycka till ...=)

Svar på tråden Ni som blivit gravida direkt efter missfall - hur har det gått?