Inlägg från: Quintus Zebra |Visa alla inlägg
  • Quintus Zebra

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Rurik skrev 2011-03-23 11:35:53 följande:
    Till nöds kan jag gå med på AKUT sjukvård men den vården måste vara sammankopplad med att  illegale invandraren skickas hem omedelbart så fort vården är avslutad.
    Vilket leder till att folk inte söker hjälp.

    Och vad gör man med den papperslösa om h*n kommer ifrån ett land som inte tar emot folk som flytt? Eller om h*n vägrar berätta var h*n kommer ifrån?

    Låser man då in personen på häktet eller det s.k. förvaret på obestämd framtid? Eller vad gör man?
  • Quintus Zebra
    Rurik skrev 2011-03-23 12:19:39 följande:
    Det är inte mitt problem, de har sökt sig hit illegalt och får ta konsekvenserna av sitt eget beslut. Ska de få vård MÅSTE de tala om var de kommer ifrån annars ska de nekas vård. Sen SKALL de deporteras, de vistas här illegalt.
    Tro mig, många har tagit sig hit helt lagligt, och med de bästa intetioner.

    Hur menar du att detta skall gå till i praktiken? Skall akut sjuka förhöras av polis innan de får vård?

    Folk som är så illa däran att de inte kan prata, vad skall man göra med dem?

    Hur skall man veta att de inte ljuger, och ändrar sin historia efter att ha fått vård?

    Och återigen, vad skall man göra med dem som inte kommer tas emot i sitt hemland?
  • Quintus Zebra
    Rurik skrev 2011-03-23 12:53:15 följande:
    Rurik skrev 2011-03-23 12:53:15 följande:
    1. Nej, jag tror dig INTE, detta är till stor del "big business" och sköts av organiserade ligor som tjänar stora pengar på denna kriminella verksamhet., medans svenska skattebetalare sen förväntas stå för kostnaderna dessa illegala invandrare för med sig.

    2. Det går i det flesta fall att ta reda på var dessa människor kommer ifrån eller från vilket land de var i senast och de skall skickas tillbaka till sina hemländer eller de länder de var i innan de kom till Sverige och vadå inte "tas emot i sitt hemland"? det är INTE Sveriges problem..Av någon anledning träffar företrädare för svenska regeringen en irakisk delegation för att förhandla om att landet ska ta emot sina egna medborgare.
    1. Ja, dessa kriminella smugglarligar tjänar pengar på att utnytja fattiga människor. Men merparten av de som kommer till Sverige vill ju inte vara papperslösa, de flesta vill ju söka asyl på ett lagligt vis och få uppehållstillstånd. Ett litet tips. Bli medlem i Amnesty, Röda korset eller Svenska kyrkans flyktingverksamhet, åk ut med dem till närmsta flyktingförläggning och prata med människorna själv. De är inga kriminella monster, de är vanliga människor.

    2. Hur skall Sverige kunna skicka tillbaks t.ex. Iranier om landet vägrar släppa in dem? Det hjälper ju inte att du tycker att alla länder skall ta emot sina landsmän och kvinnor.

    Och du svarade ju inte på mina frågor:

    Hur skall ditt förslag i inlägg 321 fungera i praktiken?
  • Quintus Zebra
    Rurik skrev 2011-03-23 21:40:55 följande:
    1, :Men Hallå..Sverige kan INTE ta emot hur måga människor som helst (och ge dom svensk levandstadard..)
    2,:Sverige klan visst skicka tillbaka de illegala invandrare som myglat sig hit! Vi får samtala med respektive regeringar och ge flygbolagen mer ansvar!
    1. Hur har detta med ämnet att göra?

    2. Okej, så i dina ögon skall Sverige inte ta emot folk utan pass som inte kan bevisa vilket land de kommer ifrån. Men samtidigt skall lilla lilla pyttelilla Sverige tvinga andra länder att ta emot papperslösa (en ligt dig myglande) människor som påstår att de inte ens kommer från landet?

    Sverige är inte ett land på ruinens brant. För mig är det självklart att Sverige i allra högsta grad har råd med att ge alla människor akut vård och att ge alla barn tillgång till skolan.

    Vad skulle det säga om oss som samhälle om vi lät folk ligga och dö på gatorna, och om vi förvägrade vissa barn från att få gå i skolan enbart på grund av saker som deras föräldrar har gjort?
  • Quintus Zebra
    chrissandra skrev 2011-03-24 09:18:41 följande:
    "De är inga kriminella monster, de är vanliga människor" säger du.

    Då undrar jag när förvandlingen sker? Efter de kommit hit?
    När man blir utsatt för deras framfart och deras bristande förmåga i att veta vad som är ditt och mitt då tycker jag inte att de uppför sig som "vanliga människor".

    Man kan se när man som turist i diverse andra länder att där är det vanligt att kasta sopor i gränder, skrika åt varandra om vem som ska köra först t.ex.
    På vissa ställen kan man inte stanna bilen i en korsning utan att någon försöker slita upp dörren och endera råna dig eller slita ut dig och ta din bil,när dessa kommer till Sverige blir de inte fromma per automatik utan djungelns lag är djupt inpräntad och där är ett stort problem.

    Pratade med en man (invandrare, legal) han berättade att i deras land kan man inte förvänta sig hjälp hos doktorn om man inte betalade honom (muta, inte vårdavgift), där han växte upp var stöld ett sätt att överleva, tog du inte för dig så fick du svälta.

    Pratade också med en kvinna (invandrare, legal) hon berättade att i deras land blev hon tagen av polisen flera gånger pga att håret stack fram, det fick inte synas något. För att polisen skulle släppa henne var hon tvungen att betala dem. Vid ett tillfälle hade de slitit in henne i polisbilen och tvättat bort hennes nagellack och läppstift med aceton.
     Hon är drygt 40 år och jättegullig men hennes manshat är otroligt djupt rotat så hon säger att hon kommer leva ensam alltid.
    Det finns vidriga åsikter och hemskheter i världen, det är tydligt.

    Det finns vidriga åsikter i Sverige också. Jag känner helsvenska män i min ålder som anser att en kvinna som klär sig sexigt på stan får skylla sig själv om hon blir våldtagen. Jag känner folk som har blivit misshandlade och hånade av svenska poliser. Jag känner andra som tycker att barn skall få ligga och dö på gatan för att de anses vara "illegala" invandrare. Men det gör inte alla svenskar till monster, lika lite som alla Invandrare skall behöva stämplas som monster för att en minoritet beter sig illa.

    Och jag förstår inte logiken riktigt. Dom har det enligt dig för jävligt i sitt hemland, och därför skall vi INTE ge dem hjälp när de kommer hit?
  • Quintus Zebra
    Rurik skrev 2011-03-25 10:24:44 följande:
    Definiera mer noggrant vad du egentligen menar  med "rasistiska" åsikter.
    Funkar FN´s definition?

    ..varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet.
  • Quintus Zebra
    Rurik skrev 2011-03-25 10:38:17 följande:
    Nja..tveksamt..Varför gäller denna definition inte även rasism mot etniska svenskar?? Rasistbegreppet i Sverige är enkelriktat och och väldigt snedvridet, då all kritik mot migrationspolitiken och dess konsekvenser för det svenska samhället betecknas som utslag av "rasism", Endast etniska svenskar kan vara rasister mot mörka invandrare aldrig det omvända, vilket är fullkomligt horribelt. Stoppa rasismen mot svenskar i vårat eget land.
    Ja, varför skulle den inte det? Klart det inte är okej att vara rasist mot senskar heller.

    Och nej, jag tycker inte att invandringskritiska kallas öknamn oftare än andra med kontroversiella åsikter.

    Är det mer okej att kalla invandringsvänliga för öknamn (verklighetsfrånvänd, PK, landsföraädare, indoktrinerarad, o.s.v.)?
  • Quintus Zebra
    Lilo82 skrev 2011-06-22 11:01:47 följande:
    Och mitt förra inlägg var lite väl OT.

    för att diskutera trådstarten, något som "papperslösa flyktingar" finns det inte enligt mig. Illegala invandrare är det korrekta (kanske inte politiskt korrekta) benämningen. Om man befinner sig illegalt i ett land så ska man heller inte ha rätt till sjukvården som finns där. Men vad läkare gör på sin fritid, som volontärer är deras ensak, bara de inte använder landstingets medel till sin välgörenhet.

     
    Du vill inte ha akutvård till alla i Sverige?

    Så i praktiken menar du att ett svenska läkare bara skall stå och se på när ett  litet barn dör, bara för att det barnet råkar ha haft oturen att ha föräldrar som enligt dig är "illegala"?
  • Quintus Zebra
    jagvetallt skrev 2011-06-22 11:45:36 följande:
    gäller att prioritera som allt annat, tråkigt för ungen men så är det.
    Hmmm, hoppas att det svaret inte är seriöst.

    Barns liv är alltid nummer ett i min prioritet. Och jag är rätt säker på att de flesta håller med egentligen. Sverige är ett otroligt rikt land. Klart att vi inte skall ha läkare som låter folk dö bara för att de kanske har gjort "fel val" i livet.

    Alla har rätt till akutvård. Massmördare har det, och självklart har papperslösa det också.
  • Quintus Zebra
    Lilo82 skrev 2011-06-22 11:22:11 följande:
    Och här måste man dra till med ytterligheter i sin argumentation ser jag.
    Självklart vill jag inte att ett litet barn dör. Men i samband med vården ska även rätt mydighetspersoner tillkallas, polis, migrationsverket etc för att se till att den illegala familjen gör rätt för sig.
    Ja, man måste se vad ditt resonemang leder till. "Illegala invandrare" är inga monster. De är vanliga människor, föräldrar och barn.

    Du menar att se till att dessa människor inte vågar söka vård till sina barn och sig själva?
  • Quintus Zebra
    Lilo82 skrev 2011-06-22 12:04:05 följande:
    Då säger jag så här, ignorera titel i sig och se till det faktum att dessa personer befinner sig illegalt i landet. Därmed också det som jag skrev att om de söker vård, om förslaget accepteras, så ska även korrekta myndigheter kontaktas. Polis t.ex. om utvisningsbeslut finns.

    Dessutom försöker jag se mer långsiktigt istället, om sjukvården blev gratis för illegala invandrare så tror jag cyniskt nog att vi kommer att se en ökning av antalet illegala invandrare i landet.
    Vi skall förvägra människor akutvård för att du TROR att det kan öka invandringen?

    Tror du verkligen att det är så attraktivt att leva på flykt från myndigheter och utan rättigheter i ett land?
  • Quintus Zebra
    jagvetallt skrev 2011-06-22 11:54:21 följande:
    nja, att barn ska prioriteras först är ju fel, den som är svensk medborgare samt sjukast ska prioriteras först, sen tar man de en efter en, jag har inget emot att man hjälper dessa, men det får ske när det finns tid och möjlighet, får inte sabba vården i övrigt.
    Vården skall prioritera de som är sjukas. När det gäller akut vård skal läkare inte bry sig om personens härkomst.
  • Quintus Zebra
    Neod skrev 2011-06-23 12:42:46 följande:
    För det första är det inga "flyktingar" utan just illegala invandrare som inte har rätt att vistas i landet, de är befinner sig för det mesta här illegalt efter att de fått avslag på sina asylansökningar när de inte bedömts ha tillräckliga skäl att stanna här. Att kalla dem "papperlösa" , vilket är ett politiskt begrepp, är ett sätt att skänka dessa människor en legitimitet de faktiskt inte har.
    Nej, många av dem har inte fått avsag på sin ansökan utan har aldrig fått någon prövning. T.ex. för att de int söke asyl med en gång när de kom ti landet eller för att de har vistats i ett annat schengenland innan.

    Legitimitet vill nog ingen ge dem, vi är dock en del som försöker påtala att de faktiskt  är människor med samma värde och rättigheter som alla människor har.
  • Quintus Zebra
    jagvetallt skrev 2011-06-23 19:08:39 följande:
    samma rättigheter har de inte, det är trams att påstå det.
    Dom har samma grundrättigheter enligt FNs manifest som alla människor har.
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola