• Tomtefar

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Idag var allianspartierna överens om att illegala invandrare eller "papperslösa" som det politiskt korrekta uttrycket heter ska få gratis vård, skola på svenska skattebetalarnas bekostnad trots att dom uppehåller sig illegalt i landet. Det räknar dom med kommer kosta ett par hundra miljoner kronor om året.

    svtplay.se/v/2345102/papperslosa_kan_fa_vard_och_utbildning

    Diskussionsunderlag.
    Vad kommer detta få för konsekvenser för Sveriges välfärd till den inhemska befolkningen?
    Och hur mycket mer problem kommer detta leda till i Sveriges redan överfulla sjukhusköer etc.. ?
    Och hur mycket tror ni den illegala  invandringen kommer öka?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-03 17:40
    Uppgörelsen mellan partierna kommenteras av Tobias Billström (migrationsministern)i Sveriges Radio där han gör en helomvändning i sin inställning.
    Vård av illegala flyktingar ska bli skattesubventionerat.
    Anhöriginvandringen från somalia ska underlättas m.m.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=4381118

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-07 11:54
    Socialminister Göran Hägglund (KD) öppnar för att ändra högkostnadsskyddet så att patienterna får betala mer för sina läkemedel innan man får ett frikort. Det kan handla om flera hundra kronor om året och det slår framför allt mot den stora gruppen äldre som behandlas med läkemedel.

    www.svd.se/nyheter/inrikes/patienter-kan-fa-betala-mer_5980153.svd

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-10 20:09
    Ett bra youtube klipp som sammanfattar förslaget med diverse intressanta länkar om hur verkligheten ser ut.




    Kostnaden för detta förslag är 1,7 MILJARDER

  • Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola
  • paperplanes
    Rurik skrev 2011-03-26 21:45:03 följande:
    Ett typiskt naivt och fullkomligt världfrånvänt uttalande, arbetslösheten bland den somaliska gruppen i Sverige är närmare 90% och tiotusentals av dessa "pensionsräddare"  kommer hit och går direkt ut i bidragsberoende med svenska skattebetalares pengar, i de stora gettona runt om i landet lever majoriteten av invånarna på svenska skattepengar, detta är  fullständigt orimligt! Tycker du PERSONLIGEN ska tvingas att försörja x-antal av dessa sk "nysvenskar" ur din EGEN kassa istället för att vara generös med andras pengar!
    Det är givetvis inte hållbart för samhället att stora grupper är bidragsberoende. Men hur stor del är somalier? Ligger inte de runt 30 - 40 k, det blir typ 0,03% av befolkningen.  Störst arbetslöshet har vi i de norra länen i Sverige. Det vore inte klokt att dra slutsatsen att det är fel på norrlänningarna för det.

    Sett som pensionsräddning behöver givetvis arbetslösheten hos invandrare minska. Men om systemet inte ska braka ihop finns väl egentligen bara två alternativ: 1) En fungerande invandring av unga 2) Högre nativitet i den inhemska befolkningen

    Vi har en åldrande befolkning, äldre lever allt längre. Samtidigt föds det inte så många barn.

    Sen kan man ju inte välja vilka utsatta grupper man ska stödja. Vissa kanske inte vill betala för sprutnarkomaner medan andra inte vill betala för ensamkommande flyktingbarn. Skulle folk själva få fylla i skattesedlarna skulle det nog inte komma in särskilt mycket skatt, tyvärr.
     
  • MammaG
    krank skrev 2011-03-03 11:02:03 följande:

    Helt jävla sinnesjukt, varför tar vi inte och avskaffar migrationsverket och bara sätter en "välkommen" skylt på gränsövergångar.
    Det verkar som migrationsverket inte behövs då deras beslut är helt irrelevanta, pack från hela världen ska in i sverige och åtnjuta våra förmåner ... i några år till i alla fall för snart har vi inga förmåner kvar om vi bara skänker bort landet.


    Pack?  Är man per definition pack för att man inte är svensk? Äckligt uttryck
  • MammaG
    krank skrev 2011-03-03 16:33:23 följande:
    Omhändertagning - identifiering - utvisning ... sen skickar man faktura för mottagen vård.
    violatricolor skrev 2011-03-03 16:23:58 följande:
    Jag hoppas verkligen det blir så här nu! ÄNTLIGEN! Ett steg i rätt riktning om vi ska följa FNs barnkonvention som vi har skrivit under. Framförallt ett stort steg för ett mänskligare samhälle.

    Vad det får för konsekvenser för oss som vistas här legalt (vad du kallar "den inhemska befolkningen") är som du säkert förstår själv svårt att sia om. Det beror på politiska beslut kring skatter, resursfördelning mm. För mig är det dock så självklart att papperslösa ska ha lika rätt till sjukvård och skola som jag så jag är beredd att ta eventuella konsekvenser. Jag har också drabbats av den höga belastningen på sjukvården men jag tycker så här ändå. Jag tycker mig inte ha mer rätt till vård än papperslösa. Det är en stark övertygelse jag har och det hänger ihop med min människosyn och världsbild.

    Och nej, ni som är oroliga att det kommer att komma massor av illegala invandrare hit kan sluta oroa er. Man flyr inte från sitt ursprungsland och lever gömd i ett annat land om det inte är nödvändigt. 
    Mänskligare samhälle? Jag vet inte vilken drömbubbla du lever i men stora delar av världen har det sämre än vad vi har.
    Vi har det bättre än andra på grund av generationer av svenskar som har slitit halv ihjäl sig för att bygga upp samhället runt omkring oss, samhället som förstörs just nu på grund av lyckosökare som drar sig hit från hela världen och tas emot med öppna armar av idioter som anser att vår välfärd är till alla
    Nu ska vi ju minnas att det var med socialdemokratin välfärdssamhället byggdes upp, inte av brunt stöveltramp
  • MammaG
    KlasKristian skrev 2011-03-03 16:44:52 följande:
    Och det vet du hur?
    Hur vet det främlingsfientliga gardet att det kommer att komma busslaster hit med folk för att få akutvård, som påstås i tråden? Jag vet att det är svårt att ta in för det nationalistiska "packet" (använder mig bara av den termenologi som det tydligen är acceptabelt att använda om icke-etniska svenskar), men så djävla fantastiskt är faktiskt inte Sverige att "hela världen" kommer hit för nöjes skull
  • MammaG
    Sötnöten skrev 2011-03-06 00:07:38 följande:
    Helt rätt! 

    Tänk om alla fick en inblick i äldrevården, då skulle många fundera! Som sagt, jag pluggar, men e USKA och jobbar i hemtjänsten..
    Tack gode gud att min pappa är död. Han hade hemtjänst och varken han eller jag skulle vilja ha personal i hans hem med din människosyn
  • I Blackrose I
    MammaG skrev 2011-03-30 19:30:22 följande:
    Pack?  Är man per definition pack för att man inte är svensk? Äckligt uttryck
    Du kan väl inte förvänta dig något av en som kommer sätta blod på tapeterna om henoms dotter kommer hem med en utlänning. Helt sinnessjuk.
    Den som uppvaktar rosen må känna till dess törne (persiskt ordspråk)
  • MammaG
    I Blackrose I skrev 2011-03-30 19:40:41 följande:
    Du kan väl inte förvänta dig något av en som kommer sätta blod på tapeterna om henoms dotter kommer hem med en utlänning. Helt sinnessjuk.
    Nej, det är sant. Var mer hat och sinnessjuka rasistuttalanden i den här tråden än vad man är van vid. Men det är klart, det största tomten av dem alla har väl lockat hit dem.
  • Rurik
    MammaG skrev 2011-03-30 19:37:31 följande:
    men så djävla fantastiskt är faktiskt inte Sverige att "hela världen" kommer hit för nöjes skull
    Nej, kanske inte..men tillräckligt fantastiskt för locka hit tiotusenstals lycksökare varje år som  får PUT och sen måste försörjas med svenska skattepengar och tära på vårat välfärdsystem..det är illa nog.
  • KlasKristian
    MammaG skrev 2011-03-30 19:39:50 följande:
    Tack gode gud att min pappa är död. Han hade hemtjänst och varken han eller jag skulle vilja ha personal i hans hem med din människosyn
    Du tycker alltså att åsikter du inte delar ska vara grund för uppsägning?
    Den som uppvaktar KlasKristian må känna till hans kroppsodör - Gammalt djungelordspråk
  • paperplanes
    KlasKristian skrev 2011-04-01 13:06:29 följande:
    Du tycker alltså att åsikter du inte delar ska vara grund för uppsägning?
    Tjenare, nu drar du slutsatser utan stöd i texten. MammaG skrev angående sin fars hemtjänst "varken han eller jag skulle vilja ha personal i hans hem med din människosyn". Hur får du det till att MammaG vill ändra lagen så att åsikter blir grund för uppsägning?
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola