• Memaja

    ÄD gravida latte mammor i stockholm

    Pussesnuttan, grattis till mirakelprinsarna! Visst är helt fantastiskt med tvillingar?!!
    Hur går det med amningen, dubbelammar du? Har du en bra amningskudde? Den jag hade på BB var urusel men den jag hade hemma (som var mycket fastare/hårdare) var toppen och gjorde dubbelamningen mycket enklare och snabbare. Även om det kan kännas lite jobbigt ibland så försök att synka matningen annars blir det bara matning typ hela tiden. Om jag inte dubbelammade så gjorde vi så att först så ammade jag och sedan tog min mamma över och matade med flaska medan jag tog tvilling nummer två och ammade osv. Heja, heja!

    Och ikväll sitter jag här och är lite stolt över mig själv, äter middag framför "Så mycket bättre" och båda tvillingarna sover så mysigt i sina egna sängar. Har fått in en bra rutin och ser nu när de börjar bli trötta och då kör jag själv först pyjamasbyte på båda och sedan matning med först en medan den andra sitter i babysittergungan och så lyssnar vi på vaggvisor. Sedan ner i sängen (med gossefilten) med den första och oftast nu går det riktigt bra att lägga ner dem medan de fortfarande är halvvakna och sedan kan jag börja med den andra. Om jag nattar dem för sent är det riktigt svårt att vara själv och ta hand om två övertrötta gullungar. Nätterna har nu också blivit bättre, thank God!

  • Memaja

    Pussesnuttan, amningskudden heter VISIS och är framtagna av barnmorskorna på Karolinska och har konstskinn som är lätt att göra ren. Jag har frågat min väninna som jag har fått låna den av och om du vill kan du få köpa den för 400kr (nypris ca 1400kr).

  • Memaja

    Jag ses också gärna efter jul.

    Ett till tips, Pussesnuttan, jag fick tipset att blanda till mer tillägg på en gång och ha det i en tillbringare med lock i kylskåpet så behöver man inte blanda varje gång. Det klarar av förvaras i kylen ca 8 timmar. Och sedan har jag måååånga flaskor så att jag bara behöver diska alla flaskor en gång per dygn.

  • Memaja

    Pussesnuttan,
    Det glädjer mig. Det är ett stort åbäke men den är bra. Vänta du bara, snart sittar du oxå där med de små guldklimparna och en tallrik mat...

  • Memaja

    IVFdagar, vad spännande!!! Vi ser alla fram emot att få träffa lille Mini.

    Själv var vi idag och tog 5månaders sprutorna, fy vad jobbigt det var. Så mycket skrik och tårar... Fast jag uppskattar att BVC-sköterskorna ger båda två sprutorna, en i varje ben, samtidigt, så att de slipper smärta två gånger samma dag. Kvällen har varit lite jobbig för mina små änglar men efter Alvedon Supp så mår de nu bra och sover gott.

  • Memaja

    IVFdagar, ett tips... Som du kanske redan har fått men som jag lärde mig den "hårda vägen"... Ha många pyjamasar och de ska vara med DRAGKEDJA. I början kan det nämligen bli mycket pyjamasoch blöjbyten och då är det enklast med dragkedja. Efter några nätter när man stod där i början och fibblade med alla dessa små tryckknappar som man knäppte fel och svor över åkte alla pyjamaser m knappar längst in i garderoben. Samma sak gällde de söta bodieserna som man trädde över huvudet, det var inte lätt med det lilla ostadiga huvudet. Nä, de som jag använde allra mest blev bodieserna med omlottknäppning.

    Tea, hade din prins biverkningar fr sprutan även dagen efter? Min prinsessa hade så ont igår natt att hon vaknade med ett skrik o höll på tills Alvedonet började verka. Och idag är hon oxå ledsen, dock inte lika mycket, det enda som hjälper är tutten... Och prinsen är också hängig idag men verkar inte ha ont.

  • Memaja

    Jaa, Paltkoma de här två dagarna har nog varit de två jobbigaste dagarna sedan de kom... Så mycket tårar (hos alla tre). När du säger det, så har jag faktiskt också sett annonser för det där plåstret. Men jag undrar hur mycket det hjälper och vad det innehåller? Och det känns mer som om det är innehållet som gör ont än själva sticket. Om jag har förstått det rätt så är det samma sprutor som de får vid 5 mån som vid 3 mån, men mina kände inte av 3 mån-vaccinet så här mycket. Hur har ni andra upplevt det?


     

  • Memaja

    Hej på er,

    Det vore toppen om vi kunde vara hos er, Sommarbebis. Vi kan tyvärr inte vara hos mig den här gången då jag har hantverkare här då (elementen strular...).

    Vi gör en lista på vilka som kommer oxå :O)


    Tea75&Prins
    M & T
    Memaja & Twinsen

  • Memaja

    Vi kommer också gärna den 13/2 och då vill jag också höra mer om er resa!

    Sommarbebis, dopet gick riktigt bra men puh, vad jobbigt med allt fix innan! Prinsen skrek under nästan hela cermonin medan prinsessan tyckte det var jättespännande och tittade nyfiket på alla. Härligt med olika personligheter.


    Wilda Mathilda - jag har ju inte grattat än... Grattis!!!  Hoppas att allt går bra för er där hemma.


     

  • Memaja

    Jag har en fråga...
    Jag har inte tagit någon barnförsäkring än men nu är det dags att ta en när gravidförsäkringen går ut. Nu undrar jag vilket bolag ni har tagit? It's a djungle out there... Funderar på Trygg Hansa (samma som gravidförsäkringen) eller Länsförsäkringar. Några tips?

  • Memaja

    Hej!

    Vad sägs om att komma till mig i stan den 12 mars, kl. 13? Det blir ju lite knöligare med alla barnvagnar när man bor i lägenhet, men vi har ett barnvagnsrum i entren plus om ni har en mindre vagn får den nog plats i min lilla hiss och då kan några vagnar få plats utanför min dörr  (bor högst upp och har inget spring mellan våningarna) alt. någon inne i lägenheten el balkongen. Det vore kul att träffa alla innan vi sticker till det stora landet i Väst. Vilka kan komma?

    Sommarbebis, det blev Trygg Hansa och det känns bra.

  • Memaja

    Oj, oj, jag skrev fel tid, det ska ju vara kl. 11 som vanligt!

    Hahaha, ingen fara Sommar, bor på fjärde våningen med stora luftiga trappor upp till den. Kul att ni kan komma!

  • Memaja

    Härligt att ni kan komma, speciellt att få träffa lilla Mini och även dina killar, Pussesnuttan.
    Jag sms:ar adressen till er. Wilda Mathilda, jag har inte ditt mobilnr så du får gärna inboxa det till mig. Pussesnuttan, du hittar väl? Annars får du gärna inboxa ditt nummer också.

  • Memaja

    Vad kul, då blir vi några stycken. Nu hoppas jag att jag har sms:at info till alla som kan komma, om inte så meddela mig. Välkomna!

  • Memaja

    Hej,

    Hoppas att alla, som skulle komma hem till oss i morgon, har fått mitt sms att jag måste tyvärr ställa in då vi har blivit sjuka. Tyvärr!

  • Memaja

    Hej, hej,
    Har kommer en liten halsning fran oss som fortfarande ar i det stora landet i vast.
    Vi har det sa bra och barnen vaxer sa det knakar, harligt att se. :) Flygresan over gick hur bra som helst, E grat inte en endaste gang och bada sov mycket och var glada. Sa stolt. Daremot var jetlaggen jobbigare. Men nu har vi kommit in i var vardagslunk med promenad pa formiddagen bland avokado och apelsinodlingarna. Hem och dricka och ata lite apelsiner o jordgubbar och sedan bara vara, ibland nagon utflykt pa eftermiddagarna. Amerikanarna ar tokiga i tvillingar och alla sager "you've got your hand full". Naha, sag nagot jag inte vet, har jag lust att svara tillbaks, men jag bara ler... :D

    Kram fran oss 

  • Memaja

    Hej hej, nu har vi redan varit hemma i 4 veckor men har tyvärr inte hunnit vara inne här. 
    Jag saknar er och vill gäran ses, jag kan både den 4 och 11 juni.
     

Svar på tråden ÄD gravida latte mammor i stockholm