• saltgurkan

    "farmor" gör skillnad på barnbarnen, är det okej?!

    Absolut inte!

    Jag tycker din man kan fråga sin mamma varför hon gav sin ena son så mycket pengar men inte ens frågat om ni behöver hjälp med något, dvs det kan vara en gåva, en sak eller rent ekonomiskt eller med hjälp i form av att t. ex sy nya gardiner eller vad man nu vill... ställ frågan utan att anklaga och verkligen framhåll att det givetvis är ert barn och ert ansvar utan det är mer en undran om delaktighet inför den nya familjemedlemmens ankomst.

    Kan det möjligen vara så att hon har hjälp din man ekonomiskt flera gånger tidigare för andra saker eller i samband med att hans bror råkade få barn, så att det handlar mer om att "nu fick xx 5000 så då får xy 5000 också fast jag väljer att köpa en vagn istället för det vet jag att de behöver" (det behöver ju inte vara extakta summor, utan kan också vara så att han under lång tid eller vid flera tillfällen fått mindre summor, en 500-ring dit eller dit)
     
    Fråga och red ut det istället för att undra, det tär bara på krafterna och det kommer påverka ert förhållande senare och det vor väl tråkigt om inte "liten" får en bra relation med sin farmor?

Svar på tråden "farmor" gör skillnad på barnbarnen, är det okej?!