Inlägg från: Probably the best in the |Visa alla inlägg
  • Probably the best    in the

    Tjock, trött och långsam. En fråga om sköldkörtelproblem.

    T4 fritt, T3 fritt, antikroppsprover, B12, Järn,
    Har hon endast tagit TSH är hon helt inkompetent....typ..MINST T4 också!

  • Probably the best    in the
    modesty74 skrev 2011-03-30 20:12:31 följande:
    Ja, hon har bara tagit TSH-värde.
    Dietisten tog blodvärde=151 (mkt bra) samt att jag hade väldigt bra kolesterol. Så detta förlitar hon sig helt på.
    Säger alltså att jag omöjligt kan ha fel på ämnesomsättningen, men gud, jag känner ju att något är helt tokigt med min kropp. Jag är svullen som en gris och trött, trött, trött. Båda min mamma och mormor har haft samma fel, så jag är ganska säker på att endast TSH-värde inte kan påvisa om ämnesomsättningen är låg. Tack för svaret! Jag tar gärna emot andras erfarenheter om att få diagnos, för jag tror att många har normalt TSH men ändå kan vara sjuka (har googlat på det här och det verkar ju som om många läkare bara går på TSH värdet och inget annat).
    Läkaren gör fel! Rejält fel!
    Själv har jag fått diagnos trots "normalt" TSH, dock högre än dig. Normalt T4.
    www.hypo2.info kan nog vara en bra sida för dig att läsa på.
    Du låter klockren, om man säger så Har hon kännt på din hals?
    Och du, byt doktor, bums!
  • Probably the best    in the
    modesty74 skrev 2011-03-30 20:20:29 följande:
    Hur högt TSH hade du? *nyfiken*
    Hur fick du diagnos?
    2,2
    Min läkare sa, innan prover var tagna att du är å typiskt hypotyreos rent kliniskt. Dessutom hade jag struma (förstorad sköldkörtel). Så när proverna kom och dom var "normala" var han lite konfunderad. Men öppen i sinnet och väldigt vettig så jag fick testa Levaxin, tyckte inte det hjälpte, slutade och insåg att jag visst mått bätter. MEN jag är inte hel tok, trots att jag nu även äter Liothyorin (T3). Jag har också mkt ödem som bla gett mig karpaltunnelsyndrom (opererad), rent psyksikt mår jag ok nu, men tror att jag skulle behöva naturligt hormon för att må helt bra även fysiskt. Vi får väl se...
  • Probably the best    in the

    Jag har testat ett preparat som är ett naturmedel, Porcine. Torkad svinsköldkörtel fast det räknas inte som läkemedel, men ja, ska vara lite samma sak som Amor Tyroid och liknande. Vet inte vad AT kostar men man måste få en licens godkännd och det är väl det stora problemet, att hitta en doktor som vill ansöka. Iom att jag fick Liothyorin så blev jag psykiskt sett mkt bättre, PMS en försvann, jag mådde himla gott, men fysiska symtom kvarstod.
    Men läs på och byt doktor tills ni hittar nån som lyssnar.

  • Probably the best    in the
    EnFisPåTvären skrev 2011-03-30 21:05:16 följande:
    När ni säger att ni är trötta - innebär det sovtrötta eller mer slut på ett sätt som man inte kan sova bort?
    Trötthet som inte går att sova bort, man befinner sig som i en glasbubbla. Man VILL göra så mkt men det går inte att framkalla energin till att orka göra det.
  • Probably the best    in the
    Brittan skrev 2011-03-31 16:54:04 följande:
    Be läkaren kolla om du har svamp (candida) i kroppen. Kan ge samma symptom som sköldkörtelproblem, tex. trötthet, torra ögon, ont i leder, torr hud. Har du det kan du inte gå ner i vikt eftersom svampen binder vatten.  Vattnet trycker på lederna och man får därmed ont i leder.
    Finns det nåt specifikt prov för detta? Behöver man inte ha tydliga symtom, som ex svamp underlivet? Min tunga är lite diffus...börja svida igen och jag har en del beläggning.
    Antar att behandlingen är uteslutande av kolhydrater och socker och en massa annat. Har läst lite. Iof drar jag ner rejält på kolhydraterna och mår lite bättre då.
  • Probably the best    in the
    Brittan skrev 2011-03-31 17:05:10 följande:
    Sen så äter jag mest fisk och kyckling med ris och grönsaker. Frukt bör undvikas eftersom det innehåller fruktos.
    Jag försöker äta enl LCHF och märker ju att jag ivarjefall periodvis blir bättre vad gäller ledvärken. Men om jag tar bort mjölkprodukter så borde jag ju känna av. Ska höra med doktorn ang prov på candida i första hand.
  • Probably the best    in the
    Brittan skrev 2011-03-31 17:00:19 följande:
    Be läkaren kolla upp detta, kan göras med enkla prov. Jag har inte haft svamp i underlivet utan proplem med vikt, att gå ner i vikt, beläggning på tungan, torr hud, ont i leder/muskler mm. Det var min kirporaktor som upptäckte felet. Jag har varit fi från svampen ett tag men nu har den kommit tillbaka igen så jag har börjat med dieten igen.  Jag kör diet där jag utesluter vitt mjöl, socker, svamp, jäst, mejeriprodukter och dricker svampdödande te.
    Men vad heter provet? Är det blodprov eller nåt mikrobiologiskt och var tar man isåfall det?
Svar på tråden Tjock, trött och långsam. En fråga om sköldkörtelproblem.