• Bonanza

    Hur ska jag få min sexåring att tycka om mat

    Hur stor är han? Dvs vikt och längd?

    Min sexåring är kinkig med maten också, men han äter gärna kolhydrater i form av spagetti, smörgåsar, makaroner eller pannkakor. Visserligen är han mager, men inte så att sjukvården har reagerat ändå.

    Vad finns det som han gillar i form av till exempel efterrätter och sånt? Jag tänker att om han gillar glass till exempel så kan ni ju göra egen med mycket fett men mindre socker. För om han får lite mer hull kanske ni kan bli lite mer avslappnade i ert förhållande till hans ätande - så att det inte blir lika mycket kamp och tvång?

    Köttbullar är ju ändå rätt bra mat. Vad händer om han äter köttbullar och grönsaker då? Och lite frukt? Det är väldigt få vuxna som bara äter en enda maträtt. Det finns däremot otroligt många tonåringar och barn som har ätstörningar för att deras relation till mat har blivit störd i unga år. Vad skulle ni förlora på att låta honom äta det han vill under en längre period?


  • Bonanza
    Bentebirmilin skrev 2011-04-02 23:02:04 följande:
    Jag har aldrig gjort egen glass det kanske skulle vara något eftersom han inte äter glass heller. Om han fick vara med och göra sin egen glass  redan från början. Jag ska verkligen följa mina nya råd till punkt och pricka. Nu har inte jag vägt han men sist jag vägde så landade vågen på 17  och det var innan vi for i okt. jag kan tänka mig nu att han inte väger mer än 14 15 kg och han är 114 cm lång.
    Men det är ju inte så lite? Men det kanske inte är därför sjukvården är inblandad, utan för att ni upplever att hans matvägrande är ett problem?
Svar på tråden Hur ska jag få min sexåring att tycka om mat