Inlägg från: Buspojkarna |Visa alla inlägg
  • Buspojkarna

    Köpt dvärghamstrar men kanske skulle ha köpt guld hamster istället =(

    Har köpt 2st dvärghamstrar som går i samma bur. De kommer än så länge överens, men jag är orolig att de skall ryka ihop. Det brukade ofta gå bra enligt djuraffären då båda var tjejer. Det är en sibirisk och en safir blå om det har betydelse.

    De bits och är tjuriga. Den ena bits när den sitter i handen. helt utan förvaring och hot. Borde ju istället springa ivög tycker man.

    De är otroligt snabba och jag förstår inte hur man kan rekommendera de till små barn. Jag själv har ju svårt att hinna med och är rädd att jag ska tappa de.

    Känns så tråkigt. Borde ha valt en guld hamster för barnen att dela på. Då hade de kunnat klappa den mer. Dessa små vilda går ju knappt att ta i, även om hon sa att hon tog de lugnaste.

    Får man åka tillbaka till affären och byta tro? Vi köpte de i fredags, så vi har snart haft de en vecka.

    Mina barn är snart 3 och 5år.

  • Svar på tråden Köpt dvärghamstrar men kanske skulle ha köpt guld hamster istället =(
  • Buspojkarna

    ville bara ha en bur då vi bor rätt trångt. Talade om detta för personalen. 4 pers på 80kvm.

  • Buspojkarna

    alltså det som jag reagerar mest på är att de är så förbaskat snabba. De blir ju inte mindre snabba bara för att de blir tama. Att få de tama kommer vi nog lyckas med, men om barnen inte kan hålla på med de för att de är så snabba och risken är stor att de tappar dem. Då blir det ju bara mina hamstrar och så skulle det ju inte bli.

    När jag var liten hade jag guldhamster och de var inte alls så här snabba.

  • Buspojkarna
    silhuett skrev 2011-04-20 18:09:48 följande:
    Det stämmer nog, att dvärghamstrar generellt sett är snabbare än guldar. Om du ångrar ditt köp kan du ju fråga affären om de går med på ett byte.
    Ja jag tänkte ringa och prata med de i affären. Bryr mig inte ett dugg om pengarna, så de kanske går med på att byta våra 2 mot en stor. De kostar lika mycket oavsett storlek.
    Jag skulle ju komma tillbaka om de skulle börja bråka så då kan de inte vara så hårda tycker man.
  • Buspojkarna

    jo, jag tänkte på det innan, men orkade inte leta upp någon. Har själv fött upp guld hamstrar när jag var ung och mina var väldigt trevliga eftersom att jag höll på med de från det att de var små. Men tar inte djuraffärerna in hamstrar från uppfödare?

    Tror inte att de låter mig lämna tillbaka de helt och hållet.

  • Buspojkarna
    silhuett skrev 2011-04-20 19:05:37 följande:
    hamster.ifokus.se/articles/4d713a86b9cb462239...-#articles-2
    länken fungerade inte.
    Jag tittade på den hemsidan och hittade några superfina guldhamstrar.
    Funderar på att antingen lämna tillbaka dessa till butiken om de tar emot de. elelr så finns det nått smådjurs hem här där man kan lämna in de. Orkar inte hålla på och sätta ut annons.

    Vi känner oss lurade av affären och tycker bara synd om de små rackarna. Men det känns inte som att vi vill ha de tills de dör bara för att affären lurade oss.
  • Buspojkarna

    butiken gick med på att byta våra 2 mot en guld hamster. De skulle leta fram en lugn

  • Buspojkarna

    jo, tänkte köpa ett nytt hjul. Men kan den inte ha det lilla hjulet nu när den är liten bebis? Den förstår inte ens hur den gör. Sätter upp fötterna i mitten på hjulet och krafsar. Så söt så. De små låg bara stilla inne i sitt hus. Eller ja, kastade plasthuset och köpte en grej med pinnar som sitter ihop i varandra och som man kan forma lite hur man vill. Då kan den boa under och sedan gå över den.

    Hamstern är mycket trevligare och nyfiknare än de små. Denna går till och med att klappa utan att den blir rädd. Bits om den får lucka på handen, men det gjorde ju de små också

    Det är väl ingen fara att de äter på toarullen? Den stora sitter där och gnager, medan de små bara gick igenom den.

Svar på tråden Köpt dvärghamstrar men kanske skulle ha köpt guld hamster istället =(