Inlägg från: Neblina |Visa alla inlägg
  • Neblina

    Någon här som har gerbil?

    Här är en till som haft, hade två en som var beige hete smulan, och en svart och vit som hette skorpan.
    Jag tycker dom är jätte mysiga, smarta och sociala. Våra odlade ju till och med på sina frön, blötte upp ett hörn och la dit frön, sedan käkade de groddarna
    Det som är viktigt är att man är med dom mycket i början, att man ägnar stor tid i början så de får lära känna familjen och blir tama. För de har verkligen en vilja av stål så man får liksom smöra in sig lite
    Jag är själv allergisk mot möss och andra gnagare men gerbiler har inte sammma lukt, så var ingen fara.
    Det man ska tänka på är att ha en stor bur, gärna två honor så de har sällskap, se till att de har mycket gnag matreal då deras tänder har en tendens att växa snabbt. Sedan ge varierande kost.
    Många tror ju att det räcker med frön, men faktum är att det bästa är att ge dem även grönsaker, rökt bacon, köpa larver hos djuraffären etc.
    Sedan älskar de att få springa lösa, vi hade våra i en trapp och de höll på och hoppa runt i flera timmar, upp och ner.
    Så väldigt aktiva små krabater


    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    Norrtjejjen skrev 2011-05-14 17:50:23 följande:
    skulle absolut inte rekomendera rökt baon. Dels är det fläsk kött och dels om de ska ha kött, så ska man koka det, dels så innehåller det mängder av salt som är jätteskadliga för njurarna. De kan vara otroligt känsliga för just salter, så inte ens saltsten ska de ha.
    Både hanar och honor SKA leva i sammankönade par.
    Men håller med om att man måste ägna mycket tid åt de från början så de blir handtama
    Fast nej de bacon vi köpte var inte saltat, utan lättrökt. Och det fick vi även verifierat av både djuraffär och uppfödaren vi köpte av att det var okej att ge. Och då menar jag inte att man ger kött dagligen, utan vi gav det kanske två gånger i månaden, samt kokt kött också som du skrev.
    Sedan som du skrev också så bör man ju ha två stycken, då av samma kön om man inte vill ha mängder med bebisar, dock är min erfarenhet att hanar bråkar mer och försöker snipa varandra ( bita av den andres kön ).
    Där av föreslog jag honor framför hanar.
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    Norrtjejjen skrev 2011-05-15 12:56:38 följande:
    jaha, annars brukar det vara tvärtom. Man kan ha flera hanar ihop men helst inte fler än två honor. Men alla individer är olika, men generellt så är honor mer dominanta och bråk brukar oftast uppstå med tre honor.
    Konstigt, har haft alla sorters gnagare har haft upp till 8 honor tillsammans, har funkat utmärkt där emot har hanarna inte funkat. Så tyvärr har man varit tvungen att sära på dem, vilket är skit tråkigt att de fått leva ensammna, men vad ska man göra. Men sedan är det väl olika på hur djuren är, en del funkar en del andra, men för mig har det generellt funkat bäst med honor tillsammans än hanar :)
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
Svar på tråden Någon här som har gerbil?