Forum Vikt - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Varför DU inte går ner i vikt!

  Fre 20 maj 2011 13:43 Läst 28415 gånger Totalt 184 svar
  Visar endast inlägg av Jordgubbssmak - Visa alla inlägg
 • Fre 20 maj 2011 13:43 #6

  jag har en fråga. Om vi förutsätter att jag ska ligga på 1600 kcal för att gå ner i vikt så är kanske idealet att jag äter 1600x7 per vecka. Men OM jag äter 5x1000 och  2x3100 på en vecka, går jag upp då? Har jag förstört de 5 dagarnas diet då?

 • Fre 20 maj 2011 16:58 #41
  Skeptisk1 skrev 2011-05-20 13:58:08 följande:
   Ja, för det var precis hela poängen med min tråd... 
  Jordgubbssmak skrev 2011-05-20 13:43:30 följande:
  jag har en fråga. Om vi förutsätter att jag ska ligga på 1600 kcal för att gå ner i vikt så är kanske idealet att jag äter 1600x7 per vecka. Men OM jag äter 5x1000 och  2x3100 på en vecka, går jag upp då? Har jag förstört de 5 dagarnas diet då?
  Slår man ut det över en vecka så blir ju resultatet detsamma sett i intag och därmed blir det ingen skillnad. Så förutsatt att du går ned på 1600 kcal/dag så ska du se en viktnedgång. Det är en fördel med att räkna kcal, du ser inom vilka ramar du "bör" ligga för en viktnedgång.  
  Ja, jo..jag vet att det blir samma genomsnittsantal...det var det som var min poäng. Tänkte på det här du skrev:
  "Men min poäng är att 5 dagars strikt kosthållning kan förstöras genom helgens svullande."
  Fundera på om det liksom kunde sabba allt om man åt mycket en eller två dagar och mindre andra.
 • Fre 11 nov 2011 11:52 #96

  Hej, jag är verkligen desperat efter hjälp!!
  Vet att jag läst tusen trådar här på FL att har man mindre energi in än ut så går man ner i vikt...

  Jag begriper inte vad jag gör för fel...
  Jag vägde 120 kg jag har aldrig ätit grymt mycket mat, eller så fel mat, alltid mått bra och haft bra värden i övrigt, MEN är en riktigt ritkigt godisgris. Massa läsk och minst 200 gr choklad PLUS annat godis eller chips osv om dan! Dessutom är jag lat som fan, rör mig inte alls om jag kan slippa.
   Den 15 augusti fick jag nog. (igen, jag har bantat förrut i mitt liv och gått ner 30 kg ca)

  Jag började gå till allt, fram o tillbaks till dagis, handla osv varje dag. Jag skaffa ett gymkort och tränar 50 min på promenadbandet med snitt puls på 135-160 för att få upp konditionen, plus diverse muskelmaskiner. Detta gör jag 3 ggr i veckan.
  Jag dricker pulverdiet, morgon, lunch och eftermiddag, ibland blir det en dietbar eller en banan till lunch med.
  Sen äter jag "vanlig" middag med familjen. Jag snittar på ca 1000-1200 kcal och förbränner ca 300 de dagar jag gymmar. Det har inte kommit en droppe läsk eller en godisbit genom mina läppar på denna tid!
  De första två veckorna gick jag ner 4 kg, sen gick jag ner 7 kg på 10 veckor och nu de sista 2 veckorna har jag gått ner knappt 1 kg. Alltså totalt 11,8 kg på 14 veckor.

  Jag har också med jämna mellarum ca  14 dagar, gått upp 2-3 kg för att sedan få kämpa mig ner dom igen och på så vis har jag gått ner massa kg som inte gett någon faktiskt viktnedgång. Det är i mina ögon helt oförklarligt varför jag går upp, och varför jag inte går ner mer.

  Jag har minskat mitt kaloriintag med säkert minst 2 tredjdelar och jag har ökat min fysiska aktivitet med 500% :)  Vad gör jag för fel????  Jag tycker att jag iaf borde gå ner 1 kg i veckan och att jag abslout inte ska gå upp i vikt hela tiden för att gå ner det igen!!

 • Fre 11 nov 2011 12:50 #98

  Tack för att du tog dig tid att svara mig! :)
  Jag använder mig av appen Shape up och "bokför" allt intag där så det är inga uppskattningar, jag vet att jag snittar på 1000-1200 kcal jag har aldrig varit över 1500 någon dag under den här perioden.

  Det stämmer, jag väger 108,3 och är 168 cm lång. Och ja, nästan 12 kg på 14 v är helt ok, MEN det försvann ju väldigt många kg i början och ju längre tiden gått dessto segare är det.
  Eftersom jag har så otroligt många kg att gå ner så känns det helt hopplöst att göra så mycket satsning och gå ner kanske knappt ett halv kg i veckan. Jag funderar liksom på hur fasiken det ska gå sen då, när jag väger ännu mindre och kroppen behöver ännu mindre intag..Det ska ju vara görbart med liksom jag kan ju inte gå ner på 800 kcal i ett år...(hoppas jag)

  Mina viktökningar kan med god vilja relateras i tid till ägglossning och mens..men det är ju ändå ganska hopplöst om jag ska gå upp över 2 kg 2 ggr per månad och sen kämpa för att bli av med dom, då hinner jag ju liksom aldrig gå ner något av "de andra kilona"... 

 • Mån 14 nov 2011 22:18 #101
  Likaskeptisksomförr skrev 2011-11-13 14:32:00 följande:
  Självklart! 
  Du väger allting på våg och räknar därefter ut  kcalmängden? Vi pratar om var enda frukt, mjölken i kaffet, smöret på smörgåsen osv? Men faktum är att går du inte ner äter du för mycket/rör dig för lite (kombination utav båda), så kolla igenom kosten ordentligt nu en vecka. Vi pratar om riktigt grundligt. 

  Ha tålamod! Låt det ta tid även om jag förstår att du hellre tappat 20 kg under 10 veckor. du är på god väg.

  Nu måste du skilja på kilo och kilo, det är vätska du lägger på dig kring ägglossning och mens. Det är inget ovanligt och något du ska ha i bakhuvudet för att inte göra det du gör just nu, dvs. oroa dig över. Dessa kilon påverkar inte det du kallar för "de andra kilona" dvs. fettmassa.  
  Eftersom jag bara äter en enda måltid om dagen så är det inte så svårt att väga och mäta just den :) Jag äter inte frukt, smörgås eller dricker kaffe. Jag har dessutom svårt att tänka mig att 10-50 kcal felräkning per dag skulle göra jättemycket på en 120 kg klump. Men jag kan ju så klart ha fel för du låter betydligt mycket mer kunnig :)

  Tålamod är det ju dåligt med...men jag har iaf forsatt att kämpa. Sen i fredags har jag gått ner till 107,4 så det har "släppt" 1 kg sen i fredags...vilket var skönt! Men jag var tokhungrig och matt och dassig hela helgen, var som ajg var dubbelt så hungrig som jag bruka och jag var verkligen så nära att äta mer /dumt men lyckades avstå. Så tack för peppningen! :)
  Jag får väl helt enkelt fatta att det inte går så fort... 
 • Ons 16 nov 2011 10:26 #106

  Men gud vad du är gullig som orkar engagera dig så mycket!!! :)
  Absolut kan jag lägga ut vad jag stoppar i mig varje dag :)

  Jag vet att det vore bättre att äta nyttig ritkigt mat mot de där dryckerna och barerna jag äter nu, men jag har alltså en riktigt frossarådra och har svårt att komma i kontroll över mig själv, så¨jag har upplevt det enklare att helt plocka bort vanlig mat under dagarna. Då vet jag vad jag har att rätta mig efter stenhårt, det är liksom tre drycker eller två drycker och en bar, punkt slut! Äter jag "vanligt" så blir det lätt lite extra ost på knäckebrödet, eller bara ett ägg till, eller....men jag är så hungrig i dag jag tar en till smörgås. Så mentalt passar det här mig bäst just nu.

  Vad det gäller träningen så har jag för det första inte tränat sen i fredags då jag varit förkyld nu i flera veckor och det inte vill släppa och känns supertung att träna, så jag tänkte se om jag blev frisk fortare om jag sluta anstränga mig.
  Jag tränades senast i fredags och har alltså ett uppehåll från i lördags.

  Innan jag blev förkyld börja jag försöka lägga in 2-3 * 5 min med jogging i stället i mitt 45 min pass. Jag exprimenterar ju också med hastighet och lutning och upplevde fram till förkyldningen att jag orka mer. Vikterna har jag samma i då det inte alls är det jag har lagt fokus på i träningen utan i första hand att få upp kondition.

 • Ons 16 nov 2011 11:23 #109

  Ja, jag äter Max Medica Kvinna, vitaminer och mineraler...det är det enda.
  jag har nu räknat om de senaste tre dagarna i den länk du bifogade. Men lite komplicerat blev det då jag mätt vissa saker i cl, dl eller mått och nu fick försöka göra om det till gr.
  Det blev ganska enkelt ändå då två dagar såg exakt likadana ut då jag åt rester ena på förra middagen :)
  Men...om jag ska putta in det här i din tråd så kommer jag ju fylla en hel sida....

  Vad jag själv ser så är det alldeles för mycket fett och alldeles för lite fiber och grönsaker. Jag ligger dock som jag sagt mellan 1100-1300 kcal. Sen är ju lite vitsen med mitt bantningssätt att jag ska kunna laga EN middag som ALLA 5 äter, så det blir ju inte så nyttiga och kalorisnåla som det borde ha varit för en som försöker gå ner i vikt.
  Två i min familj kämpar för att gå upp lite i vikt och de andra två är normalviktiga så det är ju liksom bara jag som behöver kämpa....

 • Fre 18 nov 2011 10:51 #111

  Ja, jag är helt säker på att det stämmer kcal mässigt.  Jag äter fisk 1-2 ggr i veckan då är det oftast lax eller torsk (inte panerad) utan ungsbakad eller rökt.
  hmm...hur mycket fett det vet jag inte ens hur jag ska räkna ut...
  De dagarna jag skrev upp så fanns det med smör att steka i, matlagninsgrädde, creme fraiche ca en halv dl och 40 gr ost Jag kan äta bearniesås, rödvinssås och gorgonzola eller soltorkade tomat med på helgerna. 

  jag väljer bort all sötad läsk, saft, sprit, juice, kakor, godis, vitt bröd. Frukost och lunch,
  Till middag väljer jag inte bort någonting utan äter det vi har lust att äta men inte lika mycket som förrut.
  Denna veckan har vi ätit:
  Kycklingrullar (tortilliasbröd med kycklingfile, lök, ost o en cremefraiche röra)
  Torsk i ugn med kokt potatis
  Kyckling spett med pastasallad
  Lövbiff med potatishalvor i ugn och pulver bearniesås
  Korv med bruna bönor.

  Jag kan själv inse att för att det ska vara optimalt så kanske jag ska välja bort potatis, pasta givetvis feta såser osv ...men det är ju ett val jag gjort att slippa hålla på så ALLA målitder och ja, då går det inte lika fort att gå ner, men jag tycker skillnaden i kalori intaget är så grymt stort mot innan så jag fattar ändå inte att jag inte bara rasar!! För om jag nu ska ta bort allt det där med då är jag ju nere på 800 i kcal intag och det är väl inte meningen?

 • Lör 19 nov 2011 22:16 #115
  Likaskeptisksomförr skrev 2011-11-19 16:13:41 följande:
  Jag ser gärna att du imorgon skriver upp exakt vad du ätit, ex:

  Frukost kl 7:00:
  -en kaffe med 0,5 dl mjölk (röd);  20 kcal 

  Frukost nr 2 kl 9:00:
  -en dietdrink; 100 kcal

  Lunch kl 13:00:
  -100 gram broccoli: 35 kcal
  - x gram kyckling ...

  osv.

  Om det känns okej? 
  haha bara det inte är i dag , för japp IDAG har jag haft en fuskmåltid!!
  Frågan är vad du menar med fusk måltid? Mer än 1546 kcal? eller med innehåll som inte är bästa bantar middagen? Jag brukar skriva upp efteråt vad jag ätit men med 25 års banting i bakfickan så har jag ganska stor känsla medan jag äter för var gränserna går för olika vikter.
 • Lör 19 nov 2011 23:15 #118
  Likaskeptisksomförr skrev 2011-11-19 23:04:13 följande:
  Hur ofta har du fuskmål/dagar? En fuskmåltid är en middag som innefattar lite extra än vad du normalt äter. Exempelvis äter du i stort sätt samma som du normalt gör men lägger till en efterrätt. Eller så äter du en halv pizza till middag. Det finns de som har en dag i veckan då de äter allt de är sugna på, jag tror dock att det "skadar" mer än frigör än ifrån dieten. 
   

  Här kan du ha en felkälla. Nu menar jag inte att du fuskar, men många missar/glömmer saker de ätit under dagen när de inte håller stenkoll. Hur mäter du upp maten? Innan tillagning?  
  En halv pizza  går att äta inom kaloriegränsen, men räknar du sånt så säkert en gång i veckan, Medvetet "fusk" 3 ggr under de här 14 veckorna. Jag missar inget eftersom jag bara äter en gång om dagen men däremot är jag medveten om när jag inte gör mitt bästa. När jag "fuskar" är det fortfarande bara på ett mål, jag frångår aldrig att bara dricka drinkarna frukost och lunch och äter i så fall fel eller mer på middagen.

  Jag mäter upp maten när den är klar (kött,fisk o potatis) men har ju koll på vad jag använt för mängd ingredienser i tex såser osv.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll