Forum Vikt - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Varför DU inte går ner i vikt!

  Mån 28 nov 2011 13:01 Läst 28471 gånger Totalt 184 svar
  Visar endast inlägg av Jordgubbssmak - Visa alla inlägg
 • Mån 28 nov 2011 13:01 #153

  Nu när du prata om mätning som kom jag ihåg att jag i våras när jag trodde jag nått högsta vikt ever, 117 kg. (vilket sedan visade sig att det inte var utan att jag lyckades lägga på lite till över sommaren...) så mätte jag mig. Har letat nu som bara den här och hittade pappret! Så mätte allt igen och nog var det stor skillnad på många mått! :) Ska hålla reda på det där pappret nu och mäta ibland.

  Super bra att du peppa mig med träningen idag så frångick jag mitt vanliga pass och tänkte på dig, jag började på crosstrainern, fy f*n!! Efter två minuter kändes rumpan och benen som bly, efter 4 så trodde jag mitt hjärta skulle sprängas, brevid mig började en gubbe i 70 års åldern träna på högre nivå än mig..usch usch usch!!
  Jag pressa till 5 min sen gick jag av, körde 25 min cykel och 25 min löpband och sen,...avsluta jag med 10min crosstrainer till!! =) Jag är jättenöjd nu och helt stel i rumpan!

 • Lör 3 dec 2011 08:37 #160

  Hej..? Jag igen...:/
  Nu är jag lite nere och undrar över en ny sak. Kan det vara så att det anta kalorier jag räknat fram att jag ska äta för att gå ner ett kg i veckan inte stämmer? Jag ska vad jag förstår äta 1512 kcal om dagen, det gör jag nästan aldrig, utan snittar på runt 1000. De dagar jag ligger på runt 900 så står jag stilla eller går ner något gr de dagar jag ätit det jag "får" så går jag upp 0,5-1 kg! Förra veckan vägde jag 106,2 (lördagen 26) denna veckan har jag pendlat upp o ner mellan 105,9 (tosrdagen) till 106,9 (idag)

  Jag VET att jag skrivit upp allt och räknat, jag har ätit 1440 kcal en dag och i går åt jag 16 för mycket! Alla andra dagar har legat runt 900-1000. Ska jag verkligen behöva g¨å upp ett kg om jag ätit så mycket som jag "ska"?
  Kan det vara fel antal kcal som räknats fram för viktminskning?

  F*n vad segt det är att försaka och anstränga sig hela veckan och sen ha gått upp eller stå stilla :(

  Ska till läkaren i ett annat ärende på måndag, funderar på att höra om viktminksningshjälp som t.ex Xenical, operation vill jag helst undvika.

 • Lör 3 dec 2011 15:18 #163

  Nej, den formeln har jag inte sett, jag har gått in på diverse sidor och räknat ut med vikt., längd, ålder och aktivteter samt med min shape up app som jag bokför allt i. Med denna formeln så hamnar jag på 1778 som ska multipliceras med 1,2 - 2,0. Eftersom jag har en tvååring och är ute och går en del, och sköter ett helt hem på fem pers så tror jag att jag är lite mer aktiv än 1,2 men om jag räknar med det ändå så hamnar jag på 2133 - 500= 1634. Och det är för att gå ner ett halv kg i veckan...ska jag gå ner 1 då så ska jag alltså ligga på 1134? I så fall så går jag ju över gränsen de dagar jag är uppe och äter på mina "tillåtna" 1512 som mitt program är inställt på.

  Jag veeet att jag inte ska väga mig varje dag men jag kan inte låta bli, och jag ger ju i alla fall inte upp även om jag blir förbannad. MEN just i dag så ÄR det en vecka sen sist, förra gången jag rapportera och hade gått ner till 106,2 var förra lördagen så...jag har ju faktiskt gått upp denna veckan oavsett.

  Ditt sista inlägg låter ju himla vettigt, angående vätskeansamlingar osv. MEN jag vet ju massa tjejer som går ner hur mycket som helst varje veckan och inte äter mindre än mig! jaja...jag börjar bli gammal så kg sitter väl hårdare på mig.

  En ätardag..låter som jag inte vågar mig på, tänk om jag sabbar ett kg viktnedgång som kanske skulle släppt precis i morgon tex.. :( Det jag äter kommer ju sätta sig nånstanns så mycket har jag ju fattat) :(

 • Sön 4 dec 2011 10:24 #165

  Ok :) vågen är konfiskerad av maken :)

 • Sön 4 dec 2011 14:49 #167
  Likaskeptisksomförr skrev 2011-12-04 11:10:34 följande:
  Bra! Jag tror att det kommer att göra gott! 
  haha ja särskilt om det resulterar i större viktnedgång!
 • Mån 5 dec 2011 09:50 #170
  Likaskeptisksomförr skrev 2011-12-05 09:33:08 följande:
  Jag har anledning att tro att jag bör förklara lite tydligare:

  "Jag måste vara sämre på att förklara saker än jag trott. Min poäng ang. vägning handlar inte om vad man borde och inte borde göra. Vill ni väga er 3 gånger om dagen får ni givetvis göra detta. Att det sedan kan vara ett stressmoment, precis som flera andra saker så som väldigt mycket träning, som kan leda till kortisolutsöndring  (vätskeinlagrande) är i slutändan inte mitt problem eller något jag behöver hantera. Jag försöker mer påpeka att man som kvinna kan komma att behöva tänka över andra faktorer än män. Det finns kvinnor som innan mens ökar med upp till 3 kilo i vikt på grund av vätska. Genom att jämföra rätt tid (dag, vecka, månad) med förgående veckas resultat kan man utesluta denna faktorn. Väg er för gudsskull varje dag, men se till att jämföra på ett så rättvist och vettigt sätt som möjligt. För er egna skull. I slutändan vill ni minska i fettvikt och ingenting annat. Det var min poäng, i all välmening och jag hoppas att den tas på så sätt.  "
  Ja, jag förstod hur du mena :) Och jag inser att det är helt logiskt. Min enda oro är att jag släpper kontrollen om jag inte har svart på vitt varje dag hur det ser ut på vågen. Men jag har många kg och gå ner och lång tid med bantning framför mig så jag provar alla goda råd och ser hur det funkar på mig :)
 • Tor 8 dec 2011 13:35 #175

  I morgon är det "offentlig" vägdag igen och jag har kört med gömd våg i en vecka. Förra veckan vägde jag 106,2 och förra veckan enligt "cykelvägning" (alltså för en månda sen veckan efter ägglossning) vägde jag 108,6 (och fyra dagar senare 107,6)

  Innan jag vet reslutatet kan jag iaf utvärdera att jag har kännt mig mer stressad av att inte veta hur det står till, jag har desperat letat efter vågen flera gånger, men min man har tydligen hittat det perfekta gömstället :/
  Jag upplever också att jag har ansträngt mig ännu mer, jag har ätit minde kalorier och motionerat samvetsgrannt då jag inte haft några siffror att rätta mig efter. Så som jag levt denna veckan (och många veckor innan det faktiskt, så känns det som att jag BORDE ha gått ner MINST 1,5 kg men historian har ju tyvärr visat att min viktminskning är både långsam, minimal, opålitlig och ganska frikopplad från mina ansträngningar :(

 • Tor 8 dec 2011 13:37 #176

  Eller förlåt, ser nu at det inte riktigt stämmer, förra lördagen vägde jag tydligen 106,9, då hade jag alltså lyckats gå upp ett drygt 0,5 kg....

 • Fre 9 dec 2011 12:43 #177

  I dag fick jag tillbaks min våg :) Min morgonvikt var 105,0. Vet inte ritkigt vad jag ska tycka om det då jag inte riktigt vet vad jag ska jämföra med,...106,9 eller 106,2 eller 105,8....Så går det när man inte håller sig till en vägdag ;)

  Nu är det kalas på lördag och min födelsedag på måndag. Jag hade bestämt att jag skulle få äta och njuta de två dagarna och strunta i vågen. Men nu har tävlingsmänniskan i mig börjat tjoa och jag funderar på om det är fysiskt möjligt att nå mitt ursprungsmål (under 100 till julafton) om jag gör precis ALLT jag kan. Tränar minst ett kanske två pass om dagen och äter minimalt med kalorier.

  Om jag ser till min senaste  tids viktnedgång så går jag inte ner mer än ca 0,7 kg i veckan och då fuskar jag inte..så det är kanske inte möjligt men det hade kännts såååå fantastiskt!  *funderar*

 • Fre 9 dec 2011 13:58 #179

  Grattis till viktminskningen vanilla! :) Härligt!
  Byter du ut måltider mot dryck då eller? Jag titta på xtravaganza men ja, dels var det himla dyrt, dels ingick kort på gymet jag redan betalar 400 i månaden för så jag försökte själv. Jag har just i dag gått ner 15 kg och har hållt på i 16 v.

 • Sön 11 dec 2011 22:08 #183

  Tack för grattiset :) Denna veckan kommer nog inte påverkas av om jag har tillgång till våg eller inte, jag har sen länge bestämt mig att jag har fri ätardag i morgon på min födelsedag och jag hade dessutom lite fest här i går. Det blev fondue med goa såser, pommes och choklad efteråt samt fika på eftermiddagen med några gäster så jag är nog mest tacksam om jag inte går upp mer än ett kg tills nästa vecka... :)

 • Lör 17 dec 2011 15:20 #184

  Jag har ingen rapport och inga frågor, den här veckan VET jag varför JAG inte gått ner i vikt :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll