Inlägg från: Puma87 |Visa alla inlägg
  • Puma87

    Kanintoa + hylla/hus?

    Shasti skrev 2011-05-23 16:14:30 följande:

    Ett par frågor till er som vet - vi ska köpa en kanin till dottern i födelsedagspresent och undrar vad man ska ha för strö i kanintoaletten i hörnet? I buren ska vi ha spån men vad jag förstår har vissa kattströ i toan? Hur ofta ska man tömma den? Ska man lära kaninen att använda hörntoan eller gör de det av sig själva? Undrar också om det går att lära kaniner att vara rumsrena dvs inte kissa/bajsa om man släpper ut dem i lägenheten?


    Sen det här med kaninhylla, ska man bara ha en hylla eller är det bra att ha ett litet hus den kan krypa in i och sitta på taket som hylla? Gillar de hus?


    Jag använder Toa-Lätt (finns på willys, coop odyl) i min bur i hela buren även i toan till kaninen då spåent flyger ut och hamnar i hela hemmet.
    Jag tömmer toan varannan dag då min kanin inte gör ifrån sig allt för mkt men kaniner är renliga djur och vill inte ha det smutisgt där dom ska kissa/bajsa eller någon annan stanns.
    Jag gjorde som så att jag lade lite smutsigt underlag dvs nerkissat och lite bajspluttar i toan och till slut vande min kanin sig att det är där man ska kissa/bajsa.
    Min kanin är praktiskt taget rummsren kan hända någon olycka då och då men oftast så går kaninen till sin toa i buren och det har den gjort hela tiden inget jag lärt den.
    Jag har en stor bur 100*100 så jag ahr ett hur och en hylla men oftast används huset mest då det blivit dens privata sfär jag stör aldrig kaninen när den är i sitt hus och sen kan den ju sitta på taket.
    Kitty 081003
Svar på tråden Kanintoa + hylla/hus?