• Loviz

    Baby led weaning

    Nu har jag äntligen hunnit läsa igenom hela tråden. Så spännande! Jag längtar efter att börja med blw när mitt barn blir 6 månader i mitten av september. Har beställt boken, så jag ska läsa på i sommar

    Fortsätt berätta hur det går för er att äta tillsammans med era barn. Jag läser nyfiket!

  • Loviz
    Leiben skrev 2011-07-18 20:47:18 följande:
    det gör det inte men den är lättläst
    Ja, den är lättläst. Jag läser den just nu. Går bättre än jag trodde att det skulle göra. Det första jag gjorde var att kasta mig över fotografierna i mitten. Kul att se hur det går till att äta för de små

    Det känns bra att läsa boken (och bli mer påläst) så jag lättare och mer kunnigt kan bemöta omgivningens skepsis, som jag räknar med att få möta på vissa håll... Mitt barn är inte 6 månader förrän i september så jag har tid på mig. Läser varje dag här också. Tack för att ni delar med er av era frågor, svar och erfarenheter!
  • Loviz

    Hej!

    Underbar tråd! Jag läser ofta men skriver inte så mycket då mitt barn är fem månader och inte har börjat äta ännu. Men jag läser och samlar på mig av alla era bra tips. Tack så mycket!

    Vi var på IKEA igår. Där köpte vi en barnstol (ANTILOP) med bricka och stödkudde (BARNSLIG). Det var efterlängtat. Att sitta i babysittern på golvet då vi andra sitter vid bordet är inte populärt längre. Så, i morse satt hela familjen runt matbordet då de vuxna åt frukost. Det var mycket mer populärt! Men, fortfarande var maten för långt bort. Dumt, tycker vår bäbis som sträcker sig efter maten och studerar oss noga då vi stoppar mat i munnen. Med andra ord väldigt sugen på att börja äta mat. Spännande!

    Jag har under sommaren läst "Baby-led Weaning". Sen gav jag den till min mamma så att hon också kan läsa den. Idag när hon var här sa hon att det verkligen är dags att läsa boken nu. Hennes vänner undrar över varför hennes lilla barnbarn inte har börjat med smakisar och varför barnet i hela fridens namn aldrig ska göra det! Hon inser att hon behöver argument, så nu ska hon läsa

    Jag är förvånad över att så få (i min omgivning i alla fall) kör med BLW. Ju mer jag läser om det desto mer självklart ter det sig för mig - att det är självklart att köra med BLW. Det flesta av mina vänner (nästan alla) började med smakisar då bäbisen var ca 4 månader. Någon som vet varför BLW inte fått större genomslagskraft? Är det traditionen och vanan som bromsar?

  • Loviz

    Första gången vi var på BVC nämnde de BLW ungefär så här; "Nuförtiden ger en del sina barn hela broccolibuketter när de ska börja äta. Det är någon ny metod. Det finns så många olika sätt att göra saker nuförtiden. Förr var det ju liksom ETT sätt man skulle göra på." De var alltså inte negativa. Skönt! Och det var faktiskt första gången som vi hörde talas om BLW

  • Loviz

    Precis i början, när bäbisen får mat den/de första gångerna, gav ni varm eller kall mat då? Typ, broccolibuketter och morotsstavar.

  • Loviz

    Idag kunde vi inte hålla oss längre. Skruttis har fått börja äta. Idag satt han i sin stol med oss när vi åt frukost men han lekte inte med leksaker den här gången - han sög på en gurkstav. Och jag var nästan lite tårögd. Tänk så stor plutten har blivit. Han håller en gurkstav i varje hand och suger och gnager på dem som om det gällde livet. Äntligen fick han som han ville. Som han har längtat och sträckt sig efter vår mat. Men han är ju bara 5,5 månader så vi ville vänta. Men nu har vi gett efter. Nu äter hela familjen tillsammans.

    Frukost: Två gurkstavar.
    Lunch: Två gurkstavar.
    Middag: En gurkstav och en broccolibukett.

    Det var så fint att se honom. Det här är början på något nytt. Något stort.

  • Loviz

    Ser att barnets matdag ser lite tunn ut. Kanske är självklart men vill ändå tillägga - Jag ammar Skruttis för fullt

  • Loviz

    Vi misstänker att mer än vi trodde lyckades komma ner i Skruttis mage igår. Idag har han diarré. Kan det bero på att han fick i sig annat än bröstmjölk igår? Borde man kanske börja ge "mat" bara en gång om dagen istället för tre som vi gjorde igår. (Han fick verkligen inte i sig mycket tyckte vi. Mer gnagande och sen spotta ut. Men man vet ju inte riktigt...) Det är även lite rosa i bajset. Blod? Varför? Kan det vara så jobbigt för tarmarna med lite nytt ovant att det kommer blod?!

    Vi funderar på att inte ge något idag för att se om magen lugnar ner sig. Och sen ge "mat" en gång om dagen istället för tre. Vad säger ni som gjort det här förut?

  • Loviz
    aud skrev 2011-09-05 17:52:06 följande:
    Vi började försiktigt. Han fick något en gång om dagen, fast inte ens varje dag. Sedan har vi ökat successivt allt eftersom vi har märkt att han har blivit bättre på att hantera maten. Efter över 2 mån blw:ande började vi ge ca 3 ggr om dagen och först för någon vecka sedan såg vi att han har blivit riktigt bra på att peta i sig. Han har inte haft magproblem. Eller, jo lite gasig, men inget han verkar ha ont av och han har sluppit förstoppning även om bajset ändrat karaktär. Vi är väldigt nöjda med att ha gått lugnt framåt, och jag tror att det är bra för små magar att mjukstarta.
    Aha... Vi visste inte bättre. Men nu vet vi. Idag fick han inget. Hädanefter blir det som du skriver, bara en gång om dagen och inte alltid varje dag.

    (Är ändå imponerad/förvånad att han fick i sig något igår. Eller, att det lilla han fick i sig gjorde så mycket effekt...)

    Tack Audhumble för ditt svar! Känns bra att få hjälp av mer erfarna blw:are!
  • Loviz

    Det har bytts bajsblöjor flera (!) gånger idag. Och det är grönt! Vi fortsätter att hålla koll på blöjorna Men Skrutt mår bra. Verkar helt oberörd av allt bajsande. Skönt!

    Mamma har fått låna blw-boken av mig. Först tyckte hon att det var jobbigt att läsa på engelska men det verkar ha gett med sig. Hon tycker att det är lite jobbigt att hennes "mormors-kollegor" ifrågasätter och funderar kring "hur i hela fridens namn" vi tänker med bäbisens ätande egentligen. Så nu läser hon på för att kunna svara de som undrar. Idag var hon här hos oss. Hon sa lättat att hon börjar fatta nu. Boken "makes sence" mer och mer, säger hon. "Nu kan jag förklara bättre för mina kompisar. Men jag ska läsa mer!"  Känns fint för oss alla

Svar på tråden Baby led weaning