• chiligirl

    varför lägger sig folk i hur man bor? (en etta)

    Just nu sitter jag och mannen med ett hem på 4 rum och kök med spa-avdelning, trädgård och dessutom båt och sommarstuga. Gissa om jag är trött på arbetet det innebär!

    Men så länge barnen bodde hemma ville vi ha dessa ytor och var med i svängen på att så ska det vara. Jag tänkte nog väldigt lite själv på hur jag verkligen ville ha det

    Nu vill jag sälja hemmet, flytta ut till ön i havet våran sommarstuga ligger på. Allt för att slippa det arbete det innebär att ha för mycket. Vår stuga har en bergsbunden tomt och naturskog. Inget planterat att sköta om. Där ute trivs jag. Jag vet också att jag skulle älska vintern där ute, då vi firat jul/når där ute på ön. Jag har till och med en plan för hur vi ska lösa den perioden det inte går att ta sig ut till ön pga av svag is som inte håller för snöskoter och som är för stark för båten. En liten, liten etta i stan utan gård att vårda. Så att vi har något plats att sova på när vi inte är på jobbet.  Våra fritidsintressen är ju samma oberoende av väderförhållande. Idrott och bio och en god bok, äta gott och träffa vänner och barn. Och det går mycket bra med en liten, liten etta.

    Ett livsval jag verkligen vill göra! Och som vi redan är i brytningen med. Just nu sållar vi saker och går igenom hemmet, vad som ska sparas och inte. Vi ska träffa en arkitekt för att lägga upp förändringar på stugan. Vi ska sälja så småningom. Om 3 år kanske alla bitar är på plats och vi bor permanent på stugan. Så är planen!

    Tänk, det som jag verkligen vill få fram genom min berättelse är; att inte vara styrd av prylar och måsten utan att våga leva som man själv önskar och mår bra av!

Svar på tråden varför lägger sig folk i hur man bor? (en etta)