Inlägg från: IsabelleLi |Visa alla inlägg
  • IsabelleLi

    Montessori? Vill ha åsikter!

    Vi funderar på att ställa vår nu 11-årige son i kö till Montessoriskola fr om årskurs 7. Vill veta vad ni tycker om Montessoripedagogik och få läsa om era erfarenheter av friskolor med den inriktningen, främst för högstadiebarn. Men allas åsikter om ämnet är välkomna!
  • Svar på tråden Montessori? Vill ha åsikter!
  • IsabelleLi

    Sonen är ointresserad av fysiska aktiviteter (ja, vi har försökt hitta nåt som passar) Men väldigt intresserad av datorer/teknik/vetenskap. Han har länge sagt att han vill bli astronom, paleontolog eller jobba med animerad film. Han är mera logisk än fantasifull om man skulle ställa de två mot varandra.

    Vi har också funderat på Engelska skolan, fast då blir det grannkommunen. Men oavsett vad det blir så är det från åk 7 vi tänker oss ett byte. Hittills har vi inte läst på mycket, bara börjat titta på vilka alternativ som finns eftersom den kommunala högstadieskolan han kommer att tillhöra INTE är ett alternativ. 

  • IsabelleLi

    Jo, han kommer absolut att få vara med i beslutet. Jag vet ju att han helst inte vill skiljas från sina närmaste vänner. Men, som sagt, vi föräldrar vill INTE att han ska gå på den kommunala högstadieskolan. Däremot kan vi tänka oss att söka överflytt till en annan kommunal högstadieskola. Än så länge har vi inte diskuterat det mer än lite ytligt med sonen. Vi vill se över utbudet och bilda oss en uppfattning först. Det är ju 2 år kvar innan det blir aktuellt, och i hans ålder är 2 år jääättelänge

    Funderar lite på att kolla med bästisens föräldrar hur de tänker kring saken. Inte för att det styr våra val, men det kan vara intressant att höra. De brukar ha kloka tankar om det mesta och jobbar inom skolan, så de kan ju ha mer info än vad vi har om de aktuella skolorna vi funderar på.

Svar på tråden Montessori? Vill ha åsikter!