• Hejåhå

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Livelife: jag fick Progesteron för att jag bad om det och jag är en sådan som blöder mycket i början av graviditeterna. Men jag använde dem lite halvhjärtat pga kladdet. Jag plussade. Och jag blödde ändå.

  • Hejåhå

    Micro: du kan äta alvedon mot huvudvärken, men bör undvika Ipren och ibumetin pga de är blodförtunnande och kan inverka negativt på slemhinnan.

  • Hejåhå

    åh vad tråkigt nordhemsgatan! Jag tror att du ska ha en hormonfri mens mellan, men hoppas du kan köra igång redan dag 21 på nästa cykel, dvs om ca tre veckor.

  • Hejåhå

    Jag fick plus tidigt, RD 5 eller 6. Samma dag tog jag ett CB digital som visade "vecka 1-2". Sedan var det svagt bra länge, ända tills två dagar innan testdagen, då testade jag starkt. Men jag vet att det är många som inte plussar förrän TD, så tappa inte hoppet. Så länge mensen håller sig borta så är det ett lovande tecken. Jag körde utan tillsatta hormoner när jag blev gravid, dvs på frysförsöket.

  • Hejåhå

    Jag har själv gjort PGD pga genetisk sjukdom efter vår ängel. Som jag har förstått det så är det graden av dödlighet/handikapp hos sjukdomen eller sannolikheten att bli gravid/få ett friskt barn som styr.
    Det finns en PGD/ivf tråd här där det är många som gjord PGD pga kromosomfel.
    Kram
    HTTP://omlivetefter.blogspot.se

  • Hejåhå
    Nimah skrev 2014-04-01 12:07:13 följande:
    Vet ni vem det är som ska skriva remiss för pgd? Vi har utretts och fått information på klinisk genetik på Karolinska om att pgd skulle passa oss. Men sen lyckades vi få en son på egen hand så det blev aldrig någon ytterligare kontakt där. Nu när vi försöker på syskon går det tyvärr inte lila bra. Är det ovanligt att man beviljas pgd när man redan har ett barn?

    Jag vet inte om det beror av vilket landsting man tillhör, om man har rätt att få pgd till syskonet. I Stockholm får man iaf rätt till ett syskon.

    Hann de starta PGD analysen med er?


  • Hejåhå

    Det skadar inte att göra det. Min uppfattning är att de är väldigt hjälpsamma på klinisk genetik i Solna. Så ring och fråga vart ni ska vända er!

  • Hejåhå

    Någon som vet vad som händer med ev de frysta embryon som man har kvar efter syskonförsöket? Kan man betala om man vill prova FET eller destrueras dem per automatik?

  • Hejåhå

    Någon som vet vid PGD utomlands, kan de använda samma PGD-analys som redan tagits fram, eller börjar de om från början?

  • Hejåhå

    Tossen: hojtar här istället för pm, då det lätt kan missas på mobilen. Jag har mailat en klinik i Polen och fått svar ang priser för PGD och fick även för ÄD. Kanske kan hjälpa er i beslutet på något sätt. Maila mig på omlivetefter@gmail.com
    Försöker även nå dig via min blogg!
    Kram

  • Hejåhå

    Jag har själv inte förmågor svar för hur många försök man får. Det verkar bedömas utefter hur svårstimulerad man är, kvalitet på ägg osv. Men minst två skulle jag tro.
    För oss tog det 10 mån för vår PGD process, men då är det två månaders inkluderad analys av vår sons prover.
    Det går inte betala PGD privat i Sverige.
    HTTP://omlivetefter.wordpress.com

  • Hejåhå

    Så bra attman får göra PGD privat i Sverige!

    Yrja: hur lång tid tog det för den tjeckiska kliniken att sätta ihop en analys?börjar de om från början eller använder de samma metod som i Sverige. Anledningen till att jag undrar är för att det känns surt om man behöver vänta igen på PGD analysen, den tog 6 mån för oss.

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång