• Hejåhå

    @nordhemsgatan: vad kul att ni fått grönt ljus! jag gör PGD på KS. Där vill de köra långa för att kunna styra in vilken dag äggplocket görs. Dessa plock sker bara två ggr i veckan.
    Jag tror inte du ska vara så rädd för långa protokollet. Det är så kort tid man går på nedreglering. Det är så olika hur man reagerar på hormonerna också.

    Att bli överstimulerad innebär att vid en graviditet blir det för mycket hormoner i omlopp. Buken svullnar upp och man kan få svårt att kissa, t om svårt att andas. Det är ett akut tillstånd. Det är worst case, men man kan bli lätt överstimulerad också med bara lite mildare symptom. En för kraftig stimulering är heller inte bra för kvaliteten på äggen. Lagom verkar vara bäst, en sisådär 10-15 stycken verkar vara normalt.

  • Hejåhå

    Glömde skriva att vi har en recessiv njursjukdom, därav PGD. En frisk dotter först på naturlig väg, sedan sjuk pojke. Därför får vi nu hjälp. Hormonstart på lördag.
    Kan knappt tro det själv!

    Http://omlivetefter.blogspot.se

  • Hejåhå

    Tossen: nej! Skräp också!!!
    Det är många i ivf-tråden som säger att första ivf:en nästan kan ses som en provomgång...
    Vill inte låta klämkäck, förstår att det känns piss, men tur att de avbröt istället för att pressa på mer i en vecka till.
    Nästa gång har de nog kommit fram till ett mer vinnande recept att få det att rassla till i äggstockarna. Stor kram!!!

  • Hejåhå
    Tossen skrev 2013-08-30 17:52:02 följande:
    Tack för ert stöd <3 nu när jag lugnat mig lite så försöker jag tänka att det ändå kanske är bättre att "spara" försöket och förhoppningsvis få ut fler ägg.

    Jag läste i IVF-tråden, och förmodlingen har du rätt i som du säger, att de avbröt för att det är PGD. Eftersom en del embryon faller bort i processen så vill man ju ha fram ganska många ägg. Undrar vart de drar gränsen för att avbryta?
  • Hejåhå

    Japp! Synarela dag 2 idag, sedan Gonalen och Otrivelle. Jag börjar med Gonal den 14:e.
    Då kanske vi stånkar varandra!

  • Hejåhå

    Körde du enligt mitt recept innan, synarela, Gonal och Otrivelle?

    De kommer inte kolla om jag får en blödning innan cd 12, annars blodprov. Kanske ska begära blodprov oavsett, med tanke på min kort nedreglering? Äsch, jag vet inte..

  • Hejåhå

    @tossen, känner precis som nellang mig lite skyldig eftersom jag är en av dem som tar upp en plats i schemat. Tänk om jag dessutom blir framflyttad några dagar med äggplocket eller avbruten för att nedregleringen inte funkar i tid. Då hade min plats varit ledig.... Synd att de inte kan vara lite mer flexibla och klämma in dig. Kram

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång