• youandmeandthebaby

    jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)

    när jag o min man o våran 3 månaders baby va på åhlens igår (stockholm vid drottninggatan) fick jag inte amma mitt barn när vi satte oss vid fiket som är längst ner på
    åhlens.

    det va en svensk kille som jobbade där o jag satte mej o ammade mitt barn o då kommer han fram till mej o sa: då fick inte sitta här o amma. då sa jag : va skojar du?
    och fortsatte o amma mitt barn. då ringde idioten vakterna. så efter en stund kom 2 stora vakter fram till mej o sa: du måste respektera personalen när dom säger att du inte få amma här. och då sa jag att jag få amma mitt barn va som helst. och att säga till en mamma som sitter o ammar att hon inte få det. det är en stor kränkning. jag sa även att jag har inte gjort nåt fel och mitt barn är hungrig.
    vakterna sa bara att jag måtse gå.

    efter ett tag kom det fram en kvinna till oss,hon satt bakom mej o såg allting. hon sa att detta va vidrigt och att jag får amma vart jag vill. jag sa till henne att min barn e 3 månader o han e hungrig. hon va jättesnäll o såg väldigt ldesen ut för mina vägar.

    jag sa till vakten kan du gå så jag få amma mitt barn ifred tills han e klar?. både vakterna stod o vaktade mej när jag satt o ammade. presic som om jag skulle va nån bråkstake. och vakterna ringer man bara när nån är bråkig.

    jag känner mej jätteledsen o kränkt. men är glad att denna kvinna tog min sida.
    det uppskattar jag mycket.

    kille som ringde vakterna va typ vi 19 åldern. fan inte ens torr bakom öronen.

    Suck!

  • Svar på tråden jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)
  • Freijah

    sjalvklart ska man fa amma nar barnet ar hungrigt, MEN man maste faktiskt visa lite hansyn ocksa och inte satta sig mitt i allas blickfang.
    Och ni som sager att "nar barnet ar hungrigt sa maste det fa mat DIREKT", jag formodar att det betyder att ni satter er ner mitt pa golvet sa fort barnet piper? Eller tar ni er tid att ga till narmsta bank?
    Isafall kan ni ju ta er dom sekunderna det tar att flytta sig fran blickfanget till en lite mer undanskymd plats.

    Ja jag ammade min son, men jag valde platser dar det var mindre folk och lugn o ro.


    ♥ Mihai 2010-11-23 ♥
  • Thalis
    Millicent skrev 2011-07-02 13:51:41 följande:
    Men nu blev det så här för TS att hon valde att sätta sig på en kaféplats (betalandes till och med?). Det kan tyckas vara ett osmart val av henne ifall hon inte köpt kaffe först men alldeles oavsett vad som hände och i vilken ordning är det en enorm överdrift att skicka vakter på en ammande mamma. Även om det stod folk och letade efter plats. Om det nu gjorde det ens.
    Håller med om att vakterna var helt onödigt ! Dessutom tycker jag att de borde ha låtit ts amma klart och sedan berätta att det finns ett amningsrum som hon kan uppsöka nästa gång och problemet var att hon inte hade köpt något osv.

    Sen måste jag säga att jag ammade för en vecka sedan på samma ställe som ts och ingen sa något till mig,kanske pga att vi satt och åt när sonen vaknade och ville ha mat men ändå....
    Mamma till A, A, A och V.
  • Smukke

    Jag har läst hela tråden och såklart ska man få amma sina hungriga små barn. Det är det ingen tvekan om. Men kunde man isåfall inte först frågar var denna anställda tyckte man kunde amma om man ej fick i fiket?


    MEN vi har som sagt fått TS version av det hela och när man läser hennes trådstart så hade jag stört mig enormt på den tonen hon tar till sig direkt. I försvarsposition med det samma. Då kanske denna unga kille kände sig osäker och rädd och tillkallade någon som kanske kunde se över situationen. Att det blev vakterna är Kanske lite överdrivet, men är man ung och ny så gör man ibland osmidiga saker.


    Såklart kommer hela historien låta annorlunda om detta hamnar i den "prestigefyllda" Aftonbladet.

    Sen för den delen så tycker jag att folk använder ord som "kränkt" lite för lättsamt. Finns folk med mycket värre problem, både i Sverige och utanför som har upplevt äkta kränkning. Men det är Off topic.

    Jag beklagar att du känner dig illa behandlad och det första du nog ska göra är att ta kontakt med ansvarig på butiken, hjälper inte det, då klättrar man upp. Ett steg i taget!

    Lycka till och grattis till den lille!

  • MalinEddie
    underligt skrev 2011-07-02 13:51:23 följande:
    Jag tycker verkligen inte att man har rätt att sätta sig och amma vart som helst. (jag vet att det är världens mest naturliga grej, och bla bla..) Men jag tycker att det är äckligt! Ska man amma sitt barn, vilket man självklart ska göra. Men då får man uppsöka sig till en plats där man sitter undanskymt, typ ammningsrum.
    Titta bort om du inte klarar av att se när en bebis får mat. Ammande mödrar ska inte behöva gömma sig. Betalar de för sin fika har de lika stor rätt att sitta där som alla andra.
  • oOMayaOo
    pluppfamiljen skrev 2011-07-02 13:56:01 följande:
    OCH STÄM DEM!!! 
    Detta är inte USA, man kan inte stämma folk hur som helst. Eller du kanske menade att hon skulle polisanmäla dem?
  • MåsteHittaPåNågot
    Beyond Eternity skrev 2011-07-02 13:33:54 följande:
    youandmeandthebaby

    Jag har mailat aftonbladet om händelsen o skrivit till din inbox.

    Övriga som skriver här o ens lägger energi på att dividera om huruvid hon handlade något eller inte, detta handlar om en BEBIS som behövde mat!!!!

    Herregud människor, nu får ni väl ändå ge er!
    Herregud människa! Varför mailar man en tidning för en annans räkning? OM ts skulle vilja ta detta till tidningar så är det väl ändå upp till henne att göra det, inte ditt beslut! Löjligt!

    Tänk om det är så att ts faktiskt inte köpte något, gud så pinsamt att aftonbladet kontaktar henne då. Det satt hårt inne innan ts skrev att hon hade köpt en kaffe. Vi vet dessutom inte om de köpte kaffet före eller efter killen sade till. Det kan precis lika gärna vara så att maken gick och köpte kaffet efter det att killen ringt på vakterna och att de faktiskt från början bara satt och ammade på cafet. Viss skulle killen i så fall ha sagt att de inte fick sitta där utan att köpa något, men vem vet, han kanske tom sade det? Jag tycker att man visst kan få sitta och amma på ett cafe men om de inte från början köpte något så är det nog killens fulla rätt att säga till, sedan att han är osmidig som tusan skyller jag på åldern. Och att det hela eskalerar så grymt vet vi ju inte vad det beror på, han kan ju ha uppfattat ts+make som hotfulla, vem vet?

    (Skulle det vara lika mycket "ring aftonbladet och chefen" om 2 knarkare/a-lagare går in och sätter sig utan att handla och blir tillsagda att gå och vakter tillkallas? Även om de efteråt köper en kopp kaffe för att få sitta kvar och vakterna stannar och vaktar dem? Tror inte det va?)
  • butterflower
    MalinEddie skrev 2011-07-02 14:03:17 följande:
    Titta bort om du inte klarar av att se när en bebis får mat. Ammande mödrar ska inte behöva gömma sig. Betalar de för sin fika har de lika stor rätt att sitta där som alla andra.
    HÅLLER MED
Svar på tråden jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)