• youandmeandthebaby

    jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)

    när jag o min man o våran 3 månaders baby va på åhlens igår (stockholm vid drottninggatan) fick jag inte amma mitt barn när vi satte oss vid fiket som är längst ner på
    åhlens.

    det va en svensk kille som jobbade där o jag satte mej o ammade mitt barn o då kommer han fram till mej o sa: då fick inte sitta här o amma. då sa jag : va skojar du?
    och fortsatte o amma mitt barn. då ringde idioten vakterna. så efter en stund kom 2 stora vakter fram till mej o sa: du måste respektera personalen när dom säger att du inte få amma här. och då sa jag att jag få amma mitt barn va som helst. och att säga till en mamma som sitter o ammar att hon inte få det. det är en stor kränkning. jag sa även att jag har inte gjort nåt fel och mitt barn är hungrig.
    vakterna sa bara att jag måtse gå.

    efter ett tag kom det fram en kvinna till oss,hon satt bakom mej o såg allting. hon sa att detta va vidrigt och att jag får amma vart jag vill. jag sa till henne att min barn e 3 månader o han e hungrig. hon va jättesnäll o såg väldigt ldesen ut för mina vägar.

    jag sa till vakten kan du gå så jag få amma mitt barn ifred tills han e klar?. både vakterna stod o vaktade mej när jag satt o ammade. presic som om jag skulle va nån bråkstake. och vakterna ringer man bara när nån är bråkig.

    jag känner mej jätteledsen o kränkt. men är glad att denna kvinna tog min sida.
    det uppskattar jag mycket.

    kille som ringde vakterna va typ vi 19 åldern. fan inte ens torr bakom öronen.

    Suck!

  • Svar på tråden jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)
  • viseversa
    Busbellan skrev 2011-07-02 11:59:54 följande:
    Jag tycker nog det beror på om det finns ett tillgängligt amningsrum eller inte. Finns det ett sånt så bör man sätta sig där. Jag har inte ont av att se någon amma, men det kan ju finnas andra som har det. Sen var det väl lite väl att ringa efter vakterna kan man tycka
    Dom HADE ett mningsrum på just det åhlent st pratar om. MEN dom tog bort det av någon anledning. VAR ska man amma då om man har en hungrig bebis hade personalen tänkt sig?
  • Modgun
    enlitenbitkaka skrev 2011-07-02 12:28:40 följande:
    Om du satt och betalade för en fika och ammade samtidigt ser jag inget fel med det. Men om du bara gick in för att amma har han all rätt att kasta ut dig. Sen finns det amningsrum.
  • Lavish
    susa skrev 2011-07-02 12:10:18 följande:
    Men frågan är om det ens är lagligt att blir utkörd pga att man ammar på café.

    Har själv ammat mina två barn lite överallt och aldrig fått problem. Brukade dock lägga en halsduk eller filt över barnets huvud och mitt bröst för att folk runt omkring inte skulle kunna se
    Fast det är nog helt lagligt att köra ut någon från ett fik som tar upp bord utan att betala för något. Borden är ju för kunderna
  • viseversa
    Wizzle skrev 2011-07-02 12:21:00 följande:
    Visst var han lite väl hård men i ärlighetens namn, jag skulle inte vilja se någons bröst när jag äter...inte bara en mammas bröst, ingen mans bröst eller en icke ammades bröst. Jag vet att barnet ska matas med att sitta ner i ett fullt fik och slänga fram tutten...nja, finns nog bättre ställen.  Men det är väl individuellt.
    Oj jag ahr sett V*ÄLDIGT få som "slängt fram tutten" som du så fint utrycker det. Dom allra flesta är extremt diskreta. även fast jag tycker att man kan tyåla att se lite tutte när någon amman när man bor så nära på andra människor som man faktiskt gör i städer. 
  • Nicke Nyfiken
    Fattig student skrev 2011-07-02 12:24:11 följande:
    Du är kvinna och du är förälder och ändå så kommer du med en sådan ogenomtänkt kommentar. Vet du effekterna blir om man väntar för länge med amningen fast barnet vill ha nu? Jo, jag ska berätta. Det blir hemska efterföljder bestående av gallskrik och ett totalt vägrande av att ta bröstet. Varför? Jo, det ska jag nu också berätta för dig. Just för att barnet är så hungrig/ledsen/trött/utmattad att h*n inte vet var han ska ta vägen.
    Vad va det som va ogenomtänkt? Jag skrev att jag inte ser något problem i det men att det finns andra som kanske gör det.
    När mina barn var små brukade jag vara lite planerande dvs amma dem innan jag satte mig för att äta så jag viste att de inte skulle bli hungriga. Jag viste ungefär vilken ätrytm de hade det även när de "bara" va 3 månader.
  • viseversa
    viseversa skrev 2011-07-02 12:27:32 följande:
    Dom HADE ett mningsrum på just det åhlent st pratar om. MEN dom tog bort det av någon anledning. VAR ska man amma då om man har en hungrig bebis hade personalen tänkt sig?
    Men gud hur stavar jag?? Ja ja dom har haft ett amningsrum men det har dom tagit bort. 
  • Millicent

    Skitdålig stil av Åhléns!!

    Självklart ska ens lilla bebis också kunna få äta på det kafé man själv äter på. Bröstmjölk är mat.

    Jag blir förbannad av den här amningsfientligheten. Bröst som används till exakt vad de finns till för och hungriga små bebisar som får mat anses vara något stötande. Fy fan! Kräks

  • viseversa
    enlitenbitkaka skrev 2011-07-02 12:28:40 följande:
    Om du satt och betalade för en fika och ammade samtidigt ser jag inget fel med det. Men om du bara gick in för att amma har han all rätt att kasta ut dig. Sen finns det amningsrum.
    VAR finns det amningsrum på det åhlens? vill gärna veta så jag kan gå dit nästa gång jag är på stan!
Svar på tråden jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)