• Anonym

    Ni som förlorat ett barn i spd eller i magen , rökte ni?

    Jag har aldrig förlorat ett barn men jag har några vänner som gjort det o 2 av dom upprepade gånger o jag kan säga att ingen av dom har rökt , däremot har jag o några vänner till mig rökt under grav o fått friska barn ...

  • Anonym

    Jag har en bekant som förlorat två barn, ett mycket sent i graviditeten och ett runt vecka 22. Hon rökte, och röker fortfarande, som en skorsten. Hon hävdar bestämt att hennes rökning inte bidragit till att hennes barn dött, och hon använder sina tre andra friska barn som argument för att det inte är farligt att röka när man är gravid. Jag är ingen läkare, så jag vet inte, men hon säger att i båda fallen var det moderkakan som inte gjorde sitt jobb, den ena gången var dte typ en infarkt i moderkakan tror jag och den andra gången slutade den bara att funka.

  • Anonym

    Jag var svag och lyckades inte sluta röka när jag väntade mitt barn, jag mådde jättedåligt för jag oroade mig för psd och att h*n skulle dö i magen eller det närmsta halvåret. Jag satt uppe hela nätter för att vaka eftersom jag visste att jag hade mig själv att skylla om något hände. Nu gjorde det inte det och h*n har alltid vart stark och frisk, jag tror att psd absolut kan orsakas av rökning men mycket andra bidragande faktorer också.

  • Anonym
    Nisen skrev 2012-01-05 13:08:07 följande:
    Här ligger gravida med Iphone och bärbara datorer på magen. Vilket faktiskt kan orsaka hjärtfel på fostret.

    Jag skulle gärna vilja se länk till din källa på att det kan ge hjärtfel hos foster.
  • Anonym

    jag tror att rökningen inte har så stor betydelse på psd som alla barnmorskor predikar om!

    Kolla på dom i danmark( tex unga mödrar) där röker dom när dom är gravida och på bb...inte en enda barnmorska pratar om rökning där!

  • Anonym

    Jag rökte inte under graviditen eller efter, men förlorade endå mitt barn i psd. Jag vet inte om det påverkar, men endå så kan jag känna sån ilska inom mig när man se gravida eller mammor med barnvagn som går och röker. Alla kan sluta röka, handlar bara om dålig karaktär. så det finns faktiskt enligt mig inte ett enda bra argument för varför man ska röka när man väntar barn eller när man ammar, eller är nära sitt barn. Egoism kallar jag det!

  • Anonym

    Hur kan du inte kalla det egoism? Utsätta sitt barn som ligger i magen som inte kan kan gå undan, eller lika så barn i barn vagn för passiv rökning. För att du ska få din njutning när andra få lida för det. Förklara det för mig? Är själv rökare, rökte absolut inte under graviditeten eller så länge jag hade mitt barn här! Men har börjat igen jag t.ex. röker aldrig i bankomat köer, bussköer på stan när det är mkt folk och så vidare. Varför ska andra få lida av mitt dåliga beteende?! 

  • Anonym

    Alla kan nog vara överns om att rökning inte är bra men de är inte stress heller o vissa människor drabbas av hjärtsjukdomar trots dom inte rökar andra drabbas inte trots dom rökar o äter fet mat..Vi lever alla olika o att diskutera vrf saker hände ger sällan svaret utan bara dåligt samvete...
    vi är alla människor som gör vårt bästa,med fel o brister....

  • Anonym
    Nisen skrev 2012-01-05 13:08:07 följande:
    Min mamma rökte under sina 8 graviditeter... 7 friska barn och ett missfall. Syrran rökte med sina 4 friska barn. Men hon blödde under graviditeten och det beror säkerligen på rökning. Lika när det blir fel på moderjakan kan också bero på rökning, samt att livmodern inte drar ihop sig efter förlossning. Men det är ju inte bara rökning som är skadligt för bebis i magen! Trådlösa nätverl, mobiltelefoner och tungmetaller är också skadligt men brist på forskning där. I endel länder så får gravida info på inskrivning att dom bara ska brata mi mobil max 10 min om dagen. I Sverige tillåter vi högre frekvenser... Här ligger gravida med Iphone och bärbara datorer på magen. Vilket faktiskt kan orsaka hjärtfel på fostret. Om man läser den finstila texten när man köper en ny mobil så står det att det är farligt att prata i mobil längre stunder...  dock väldigt liten text och nästan alla missar just den infon.
    Det där stämmer inte. Vi fick ett barn med hjärtfel och frågade just om det. Men statistiken för hjärtfel ser likadan ut i hela världen, oavsett om du bor i ett U-land eller I-land eller nånstans mitt emellan. Och jag tror ju knappast att länderna i Afrika eller Sydamerika har samma mobil- och dator användning som vi har, och det trodde inte läkaren heller.
    Sk atillägga att den läkaren som vi pratade med är barnhjärtspecialist på Akademiska i Uppsala.
    Däremot säger jag inte att det är hälsosamt med all strålning, men just att det orsakar hjärtfel stämmer inte.
  • Anonym

    Nu måste jag bara lägga ett inlägg.

    Visst - rökning är minsann inte bra när man är gravid, men det är inte heller tonfisk, lakrits, löskokta ägg m.m Ändå är det många som äter just det. Det är inte heller bra att rida, hoppa studsmatta, men ändå rider många av sina män som i princip är samma sak som att sitta på en travande eller galopperande häst, eller ens när den går. Det är oroväckande när man går emot med en mage mot tex en vägg, men den sk tåla stötar på magen när man har sex?

    Alltså det finns så mycket man ska passa sig för när man är gravid, men eftersom rökning inte ens är bra när man inte är gravid så tänker väl många på just det när det tragiska väl händer.

    Det var min åsikt om det hela.

  • Anonym

    En på jobbet förlorade sitt barn i femte månaden och hon rökte. Barnmorskan hade erbjudit hjälp till henne att sluta röka men hon tog inte emot hjälpen för hon kände att hon inte kunde sluta röka.

    Sedan dog barnet och hon blev sjukskriven en månad. Arbetskamraterna visste vad som hade hänt och av ånger så slutade hon röka. Ett par månader senare var hon gravid igen. Det barnet klarade sig.

     

  • Anonym

    Jag rökte inte under min grav och min dotter dog i psd i magen v 38

  • Anonym

    Jag rökte aldrig, åt rätt och tog ingen medicin och är ej överviktig, men ändå dog mitt barn i magen i v. 40.... Men däremot är jag så glad att jag inte rökte. för hade jag gjort det och detta hänt så hade jag med all sannolikhet trott att det berott på det och det räcker ändån att gå och undra över varför hon dog för det kommer vi aldrig få svar på.....

  • Anonym

    Hej alla!


    Skulle inte kalla mig storrökare, men röker varje dag, allt mellan 3-10 cigg.
    Röker bara på kvällarna (inte för att tiden har nån betydelse men men)


    Nu när vi försöker skaffa barn så vet jag ju att jag borde sluta på stört, men kan inte.


    Den dan plusset visas kommer jag dock fimpa direkt.


    Men hur känsligt är fostret dom första veckorna, ja menar det kan ju gå några veckor innan man tar testet och vet att man är gravid???

  • Anonym
    MrsC74 skrev 2013-01-04 10:16:08 följande:
    Fast försöker man få barn testar man du direkt. Vad jag har förstått kan det vara väldigt känsligt just i början. Men ring till en BM och fråga.
    Om du ändå röker så lite kan du lika gärna sluta kanske ?

    Jo, jag borde absolut sluta nu! Men jag antar att jag försöker dra ut på härligheten så länge det går ;)
Svar på tråden Ni som förlorat ett barn i spd eller i magen , rökte ni?