• elwen

    Ni som förlorat ett barn i spd eller i magen , rökte ni?

    Jag undrar pga av att rökning kan ge en ökad risk till psd och psd i magen , inte för att på något sätt dömma någon.

    Skälet till att jag undrar just detta är att ni som ( beklagar eran sorg så mycket och önskar ingen behövde uppleva att fölora ett barn ) förlorat era barn , psd och andra oförklarliga anledningar aldrig verkar ha rökt under gravididteten.

    Är det så?
    För 98% av alla här inne som förlorat sina barn på detta sätt verkar inte ha rört en cigg ....
    Som sagt jag vill inte såra någon eller dömma någon , jag bara undrar

  • Svar på tråden Ni som förlorat ett barn i spd eller i magen , rökte ni?
  • p0ppaN

    Ni som disskuterar om vad som är värst och ökar risken för PSD.

    är ni forskare? Vore trevligt att veta.
    annars kan ni ju vara tysta om ett ämne ni inte vet något om.  


    Mamma till ängeln Lilly 11.07.27 - 11.10.07 <3
  • Anonym

    Alla kan nog vara överns om att rökning inte är bra men de är inte stress heller o vissa människor drabbas av hjärtsjukdomar trots dom inte rökar andra drabbas inte trots dom rökar o äter fet mat..Vi lever alla olika o att diskutera vrf saker hände ger sällan svaret utan bara dåligt samvete...
    vi är alla människor som gör vårt bästa,med fel o brister....

  • Wielkip

    Är ingen expert, men kan med rätt stor säkerhet våga påstå att det är värre att röka med ett barn i magen än att bära ett barn samtidigt som kroppen osar ut lite 'rökångor'.
    Tror det här med ångor är rätt överdrivet, eller brukar ni gå omkring och ånga ofta?

  • Anonym
    Nisen skrev 2012-01-05 13:08:07 följande:
    Min mamma rökte under sina 8 graviditeter... 7 friska barn och ett missfall. Syrran rökte med sina 4 friska barn. Men hon blödde under graviditeten och det beror säkerligen på rökning. Lika när det blir fel på moderjakan kan också bero på rökning, samt att livmodern inte drar ihop sig efter förlossning. Men det är ju inte bara rökning som är skadligt för bebis i magen! Trådlösa nätverl, mobiltelefoner och tungmetaller är också skadligt men brist på forskning där. I endel länder så får gravida info på inskrivning att dom bara ska brata mi mobil max 10 min om dagen. I Sverige tillåter vi högre frekvenser... Här ligger gravida med Iphone och bärbara datorer på magen. Vilket faktiskt kan orsaka hjärtfel på fostret. Om man läser den finstila texten när man köper en ny mobil så står det att det är farligt att prata i mobil längre stunder...  dock väldigt liten text och nästan alla missar just den infon.
    Det där stämmer inte. Vi fick ett barn med hjärtfel och frågade just om det. Men statistiken för hjärtfel ser likadan ut i hela världen, oavsett om du bor i ett U-land eller I-land eller nånstans mitt emellan. Och jag tror ju knappast att länderna i Afrika eller Sydamerika har samma mobil- och dator användning som vi har, och det trodde inte läkaren heller.
    Sk atillägga att den läkaren som vi pratade med är barnhjärtspecialist på Akademiska i Uppsala.
    Däremot säger jag inte att det är hälsosamt med all strålning, men just att det orsakar hjärtfel stämmer inte.
  • Anonym

    Nu måste jag bara lägga ett inlägg.

    Visst - rökning är minsann inte bra när man är gravid, men det är inte heller tonfisk, lakrits, löskokta ägg m.m Ändå är det många som äter just det. Det är inte heller bra att rida, hoppa studsmatta, men ändå rider många av sina män som i princip är samma sak som att sitta på en travande eller galopperande häst, eller ens när den går. Det är oroväckande när man går emot med en mage mot tex en vägg, men den sk tåla stötar på magen när man har sex?

    Alltså det finns så mycket man ska passa sig för när man är gravid, men eftersom rökning inte ens är bra när man inte är gravid så tänker väl många på just det när det tragiska väl händer.

    Det var min åsikt om det hela.

  • rafter
    elwen skrev 2011-07-05 06:58:02 följande:
    Jag undrar pga av att rökning kan ge en ökad risk till psd och psd i magen , inte för att på något sätt dömma någon.

    Skälet till att jag undrar just detta är att ni som ( beklagar eran sorg så mycket och önskar ingen behövde uppleva att fölora ett barn ) förlorat era barn , psd och andra oförklarliga anledningar aldrig verkar ha rökt under gravididteten.

    Är det så?
    För 98% av alla här inne som förlorat sina barn på detta sätt verkar inte ha rört en cigg ....
    Som sagt jag vill inte såra någon eller dömma någon , jag bara undrar
    Seriöst. Att du inte vill döma någon är ju bullshit. Eller så är du bara genomond som vill få folk att må ännu sämre. 

    Det är ju helt jävla ointressant själva frågan för man kan ALDRIG veta om det var just rökning som gjorde så att barnet dog. Det ökar risken förvisso, men det är en stor skillnad på ökad risk och orsak. Det blir liksom väldigt godtyckligt hela grejjen. 

     
  • Anonym

    En på jobbet förlorade sitt barn i femte månaden och hon rökte. Barnmorskan hade erbjudit hjälp till henne att sluta röka men hon tog inte emot hjälpen för hon kände att hon inte kunde sluta röka.

    Sedan dog barnet och hon blev sjukskriven en månad. Arbetskamraterna visste vad som hade hänt och av ånger så slutade hon röka. Ett par månader senare var hon gravid igen. Det barnet klarade sig.

     

  • Anonym (Rökare)

    Jag förlorade en bror i psd, mamma var rökare, men orsaken var lunginflammation, ett virus. och han var fullt frisk vid födseln. Jag kämpade under hela min graviditet med rökningen, jag rökte en vecka, sluta en vecka, och sådär höll jag på. Jag hade väldigt svårt att sluta, jag var inte egoistisk på något sätt, jag var bara väldigt beroende. Jag är väl svag helt enkelt. Rädd att förlora något jag haft så länge. Men till saken, jag födde en fullt frisk dotter, moderkakan var jättefin, och navelsträngen Hadde alla 3 strängar till närings tillförsel föddes samma dag som beräknat.. Dottern hade alla siffror bra på alla papper. När det gäller utseende på hy och allt det där. Idag är hon snart 2 år och har alltid varit frisk. Precis som jag när jag föddes tills nu, när jag Hadde en mamma till rökare. De ända straffet jag fick var att själv bli rökare, ( det har säkert något sammband)

  • Anonym (mammamu)

    En ny forskning visar även att nikotin plåster/tuggummin är farligare än själva rökandet för barnet....

Svar på tråden Ni som förlorat ett barn i spd eller i magen , rökte ni?