• memmen

    Västeråsbebisar runt nyår

    väntar mitt andra barn 10/1 har en född i maj 09 sen innan

  • memmen

    Jag har börjat känna mig trött senaste veckan och måste nog börja med järntabletter, tycker inte alls om det, men man kan ju inte vara trött hela tiden. Tycker det är lite jobbigt att vänta barn precis i början av januari, vill inte få barn 24 eller 31 dec. Fick 16 dagar för tidigt förra gången så man ligger lite pyrt till. Själv då?

  • memmen

    Har inte testat dem, har bara tagit såna som jag fått när jag gett blod, ska köpa dessa och testa, kan ju inte bli sämre =). Vet ni vad ni får för kön den här gången? Vi skall få en lillebror, ville veta den här gången så man vet om man ska göra sig av med saker eller ej. Jobbigt att hålla på och kämpa så för att få barn. Vi har haft turen att bli gravida snabbt båda gångerna.

  • memmen

    Ska också tillbaka på fler ul då det var nåt knas med ena njuren som de ville följa upp. Tycker det är otroligt fascinerande att de kan se så mycket på ett ul, själv har jag fullt upp med att förstå lite av det de säger.

  • memmen

    Troligen kommer vi inte veta vad det innbär innan lillen är född, men enligt bm var det troligen inget allvarligt, men man klarar sig med en njure om det skulle vara så.

    Har inte tränat alls något den här gravididteten, inte mer än lite promenader, har mått illa och varit allmänt slö. Förra gången spelade jag innebandy i början tills bm avrådde mig. Gick också på "tjockisgympa" på friskis nästan ända fram till jag fick barn. Får se om jag hittar nån träning i höst som kan passa, blir kanske gympa igen eller vattengympa har bara hört positiva reaktioner om det.

  • memmen

    Hej!!!

    Det går bra, känner mig fortfarande lite trött bara. Ska både till specmöd. och "vanliga" bm nästa vecka, ska bli kul att se att det går framåt. Har en riktig vildbatting i magen sparkar och snurrar så fort jag sätter mig.

    Hur går det själv?   

  • memmen

    Vad kul med fler på tråden =)

    Första gången hade jag en virvelvind i magen och fick en sjötokig unge så jag hoppas att att jag får ett lugnare barn den här gången. Jag är inte heller ett fan av att vara gravid och det är jobbigare andra gången när man har en liten som vill leka och busa som vanligt.

    Jag går på herrgärdet var riktigt nöjd med min bm där förra gången, gillar däremot inte läkarna, men man kan ju inte få allt.

    Hoppas det går bra med mandlarna, de lär ju inte göra något innan du fått barn. Jag tog bort mina som tvååring och jag har gett det i arv till min sötnos. Efter konstanta öroninflammationer i ett halvår fick hon rör och när hon blev två tog de körteln bakom näsan. Vid senaste operationen konstaterade de även att hennes mandlar var stora och hon låter som ett "kärnkraftverk" så fort hon leker, så att jag tror att de kommer att plocka mandlarna snart.        

  • memmen

    Jag har en emmaljunga, ganska stor, då vi tycker om att gå i skogen och ville ha rejäla hjul och dessutom är min sambo nästan två meter så vi ville ha teleskopstyre. Köpte den ny och använde den inte speciellt mycket då lillan aldrig gillade liggvagnen. När det var dags att byta till sittvagn ville jag ha en mindre och smidigare så vi köpte en brio sitty och den älskar vi. Tänkte skaffa en ståplatta till storasysyter och se om det funkar då jag tycker de vanliga syskonvagnarna ser enormt klumpiga ut. Gillar tvåvåningsvagnarna men de är ganska dyra. Vår stora går nästan alltid själv så vi använder nästan aldrig vagn.

    De har lång väntetid på önh, men om de skickat remissen kan du ringa dit och lämna ditt nummer så kan du få komma på en återbudstid. Till oss sa de tre månader men att vi kunde lämna nummret om vi var beredda att ta en tid med kort varsel och vi fick komma tre dagar senare.Till operation har de "bara" sex-åtta  veckors väntetid.

      

  • memmen

    Hur mår ni???

    Tror jag börjar få foglossning, men hoppas det är falskt alarm, har ju tänkt jobba fram till jul.

    Hur länge tänker ni jobba?    

  • memmen

    Jag är sugen på att gå men har lite svårt med tiden. Sambon har precis börjat plugga och går till fem flera dagar så jag måste hämta på dagis. Ska se om vi kan lösa det. Jag jobbar på Ica-lagret på varumottagningen och måste traska runt en hel del varje dag på ett betonggolv och det känns.

  • memmen

    Hej Hej!!! Hoppas ni mår bra och att magarna växer? Själv har jag gjort något så lyxigt som att unna mig en barnfri weekend i Rom. Underbart väder och fantastiskt god mat. Är lite mör i kroppen efter allt promenerande, men det är det värt. Tycker det är viktigt att kunna få egen tid även fast man har barn, man mår så mycket bättre då. Vi löser det genom att göra en varsinn weekend så dottern inte ska vara från både mamma och pappa i så många dagar och sen lämnar vi bort över en natt ibland för att få EFS tid tillsammans. Vad tycker ni om egentid och hur löser ni det?

  • memmen

    Jag har varit i väg med mamma och syrran så skönt. Vad spännande att få gå på ultraljud, är alltid lika kul att se den lilla som finns där. Att bo på hotell en natt är lyx när man har småbarn, sova och äta frukost i lugn och ro är man inte så bortskämd med annars. Hopas ni får det trevligt, njut ordentligt. Har också foglossning, inte extrem som tur är. Däremot har jag börjat svälla om benen så nu är det stödstrumpor och högläge som gäller.

  • memmen

    Vad kul med en lillebror och bekvämt då ni säkert har saker kvar från de äldre. Vad jobbigt med en oförstående chef, men jag upplever att tjejer som inte fått barn är de minst oförstående. Killarna jag jobbar med är jättegulliga mot mig medan tjejerna tror man ska orka som vanligt. Jag känner mig också väldigt trött och orkar aldrig vara vaken nån längre stund på kvällen. I övrigt varierar det från dag till dag. Vissa dagar har jag jätteont och andra dagar känner jag knappt nåt alls. Bebisen har börjat ligga konstigt så jag är kissnödig jämt. Igår kväll hade jag en hemsk halsbränna så jag fick vara vaken halva natten. Är bara att härda ut sista tiden nu slutet är nära. Nu ska vi åka till vallby friluftsmuseum och gå på barnloppis.

  • memmen

    Nån bebis än??? Ingen här i alla fall. Hoppas kunna knipa igen åtminstone tills på söndag, men förvärkarna kommer allt oftare så får se hur det går. Efter en jobbig månad med sjukdomar och operation av dottern så har vi haft en underbar jul, själv? Om inte be ben kommit än så lycka till och annat fall grattis

  • memmen

    Åh vad roligt, ett stort grattis. Vad skönt med en snabb förlossning det hoppas jag också på. Har mått pyton i några dagar och haft en massa förvärkar ska till bm imorgon så får se vad hon säger. Det var ingen stor krabat dottern var i den storleken och de är så söta när de är små. Tror min väger 3500 nu så det kan bli jobbigt om jag får gå länge till. Vad kul med dubbelfödelsedag det blir en förlängning av julen. Hoppas ammningen kommer igång som den ska, för mig har det redan börjat läcka så jag tror det kommer gå bra. Njut ordentligt av den första tiden det går så snabbt. Hoppas jag inte behöver vänta längre än till på söndag ; )

  • memmen

    Äntligen är vår lilla bebis här. Han föddes 02.19 i tisdags natt, vi missade dagen-d med ett par timmar. Det var perfekt tajming då min sambo skrev tenta till 19:30 på kvällen och sen direkt upp till förlossningen och sen hade han nästa tenta i torsdags morse. Vi hade oroat oss innan för att han skulle missa förlossningen. Allt gick jättebra och ut kom Felix 4000g och 53cm lång. Håller på att komma tillbaka till vardagen nu. Har fått ett matvrak som spenderat de två senaste nätterna med att äta, hoppas att han kommer sova lite inatt. Har också en 2 1/2 åring så jag känner igen de där problemen : ) Jag har haft jätteont i ländryggen sen förlossningen hoppas att det går över snart annars får man väl höra med BVC.

  • memmen

    Hej Hej!!!

    Hur går det med lille Vilmer?

    Verkar själv ha fått världens lugnaste och snällaste bebis, gör inte mycket väsen av sig. Då dottern hade kolik och skrek hysteriskt i fyra månader så känns det som rena lyxen när denna bara piper lite. Han är dock lite envis när kommer till att sova för natten, han vägrar att sova på rygg, vaknar fem minuter efter att man lagt honom. Som det är nu sover han på mitt bröst varje natt och det vill jag gärna slippa. Dottern var likadan, hon sov på mig tills hon var för tung och sen fick jag acceptera att hon sov på mage. Köpte ett andningslarm igår men vet ändå inte om jag vågar låta honom sova på mage, suck.   

Svar på tråden Västeråsbebisar runt nyår