Inlägg från: Anonym (Litet lån) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Litet lån)

    Hur räknar banken? Hur mycket ska finnas kvar?!

    Låter som ni inte ska låna mycket.
    Driftkostnader är ju sällan så låga som banken kalkylerar utan det dubbla.
    Är det en lägenhet eller ett hus?
    Det är ju så att om man äger boet så måste det underhållas och det bör man kalkylera en budgett för.
    Tyvärr så är det nog så att Swedbank har rätt.

  • Anonym (Litet lån)

    Men ett lån på 595 000:- och bara 5379:-/mån inklusive drift så lurar du dig själv.
    Hade lån på 425 000:- och satte in 8500:- till ränta, amortering, drift och underhåll och det var lågt.
    Det kommer alltid oförutsedda utgifter på ett hus.
    Ex som vi har gjort under 10 år
    2 diskmaskiner, 2 Tvättmaskiner, 1 torktumlare,1 kyl, 1 frys, 2 gräsklippare,
    Dränerat grunden, Bytt tak på garaget, byggt altan, Isolerat garaget o vinden, tapetserat o målat lite här o där, nya luckor i köket, målat huset, lagt sten o piffat till framsidan. renoverat tvättstugan, 2 st pelletsbrännare, renoverat skorstenen.

    Ska göra inom 10 år
    2 st badrum som behöver renoveras, köket behöver göras om, byta panelen o måla, byte av panna, byta golven i huset,

    Finns massor mer saker men som du ser så blir det en hel del i slutänden. När vi flyttade in så var huset i mycket bra skick men efter hand ville vi förändra och energiefektivisera.  

  • Anonym (Litet lån)

    Grattis.
    MEN tyckerändå ni ska fundera på vad en del skriver här och kolla gärna mitt tidigare inlägg så ser du vad som kan komma att kosta och då räcker inte era inkomster långt och då måste ni låna upp på huset. Det blir lätt en ond cirkel tillslut där man inte kan göra något utan att låna.
    Lycka till.

  • Anonym (Litet lån)
    neelliee skrev 2011-07-21 15:41:30 följande:
    3000 i fickpengar ÄR väldigt lite för två personer. I alla fall om man har några intressen, vilket de flesta har, ett umgänge med andra och bryr sig om sin hälsa och tränar. Många tänker så sjukt snävt - att nöjespengar är bara fika på stan eller bio. Men de flesta mår bra av upplevelser, särskilt naturupplevelser, och även om man tänker billigt så kostar det lite. Joggingskor, pengar till bussen till "den avgiftsfria blåbärsskogen", kanske någon kanothyra, gummistövlar, en engångsgrill för att kunna grilla korven ute i skogen istället för att steka den i pannan hemma. På vissa håll tas det ut parkeringsvagift på badplatserna, vårt närmsta bad hemma kostar 50 kr om dagen i parkering.
    Är man medlem i någon förening kostar det i avgifter, vill man springa något lopp kostar det. Även om vänner är vänner oavsett ekonomi kan man inte alltid snylta utan "borde" väl bjuda på vin till maten ibland, köpa en present till deras barn på treårsdagen, köpa present till 30-årskalaset, själva bjuda in till kalas vid i alla fall dop/jämn födelsedag/förlovning, bjuda kompisar på annat än köttfärs då och då osv. Kanske någon gång unna sig att stanna så länge på middagen att sista bussen har gått bara för att det är SÅ ROLIGT och sen tvingas ta taxi hem. Har man vänner eller släktingar i andra städer måste man betala för att träffas också, inte kul men mångas verklighet att resan till brorsan och älskade brorsbarnen går på minst 500 per person. Även om man åker varannan gång var så blir det lätt en hel del per år.
    Om man blir sjuk några dagar har man bara hälften kvar av de 3000, dessutom.

    Naturligtvis KAN man KLARA SIG på mindre än 1500 per person i nöjespengar, men eftersom de allra flesta har så pass rika liv med intressen, drömmar och vänner, att de inte vill leva så snålt om de inte måste så vill banker att man har större marginaler än så i sin eknonomi. Annars är risken jättestor att man faller för frestelsen och tar krediter och smålån. Och nu pratar vi inte att man bara måste ha en cafélatte eller en platt-TV, utan om också andra värden i livet. Några har tur och bor med både naturen och nära och kära inom cykelavstånd, men alla har det inte så...
    Kan bara hålla med. ALLT kostar pengar. 1 karensdag på jobbet o direkt försvinner lön.
  • Anonym (Litet lån)
    Anonym (Bolån) skrev 2011-07-21 23:06:50 följande:
    Nu är det såhär att ingen av oss är intresserad av att göra kostsamma saker när vi är lediga, vi trivs bra i TV soffan och bara mysa tillsammans, med vår stora "tjock TV", dricka en kopp kaffe eller två vid datorn, eller bjuda in vänner på lite kaffe. Jag kan tänka mig att det är lite skillnad att leva i en väldigt liten by i södra Sverige, än att bo i någon storstad.

    Vi bor på landet, så vi har inga resekosnader när vi ska plocka svamp eller blåbär.

    Våra vänner förväntar sig inte att det bjuds vin till maten eller att man köper några födelsdagspresenter.
    Vi finns där för våra vänner och de finns där för oss, det räcker gott och väl för mig att man vet att det alltid finns någon att prata med över en kopp kaffe (vilket jag f.ö. kan bjuda på). Vill inte mina vänner bli bjudna på köttfärs så får de vara utan, så enkelt är det. Då kanske de inte är mina vänner. Jag har blivit väldigt kritisk och är bara vän med de som verkligen är ens vänner oavsett vad.

    Lyxfällan finns för att folk inte lever efter sina inkomster...
    Kan man inte (på två personer) klara av att leva på 17500 kr (med allt inräknat utom boende) på en månad kanske man har lite problem med sig själv...
    Lycka till.
    Hoppas bara du funderade lite när du läste mina tidigare inlägg om allt som kan hända när man har hus. Har du koll på läget så är det nog Ok men det var nog flera av oss här som ville hjälpa dig för det kändes inte som du hade koll.
    Än en gång lycka till och hoppas det går vägen.
  • Anonym (Litet lån)

    Glöm inte att besiktiga skorstenen om sådan finns den och elen bortskrivs ofta i hus besiktningar. Kolla efter sakkunnig eller sotarmästaren i kommunen.

    Lycka till 

Svar på tråden Hur räknar banken? Hur mycket ska finnas kvar?!