• telgebo

    Barnaboken

    Vad har ni AP-förälder för inställning till hennes standardmodell och SHN och mat redan från 3 månader?

    Jag vet inte vad jag ska tycka, känner mig helt förskräckt och rent ut av förbannad över SHN, stackars barn.


    Gravid v.29+6 BF 23/10 Bara 71 dagar dit
  • Svar på tråden Barnaboken
  • telgebo
    Daeminimon skrev 2011-08-13 22:47:51 följande:
    Tycker Barnaboken är jättejättebra!

    Som brasvirke.
    Jo grunden är kanon men mat redan från 3 mån och SHN, tillämpar du det med ditt barn?
    Gravid v.29+6 BF 23/10 Bara 71 dagar dit
  • telgebo
    Daeminimon skrev 2011-08-13 22:56:31 följande:
    Alltså.... Läste du min punchline?!
    Nu förstår jag inte. Jag kanske är trög.
    Gravid v.30+0 BF 23/10 Bara 70 dagar dit
  • telgebo
    aud skrev 2011-08-14 14:20:00 följande:
    Jag ba Förvånad, det där är inte den Daeminimon jag "känner". Sedan scrollade jag ned ... ;)

    För att svara på TS: Jag har inte läst boken, men har läst på hennes forum och jag tycker att det bokstavligt talat är sjukt. Att bemöta sin bebis rop med ramsor är psykopatvarning och att förutsätta att alla barn är stöpta i samma mall och behöver samma rutiner är vansinne. Fy fan.
    Har också tänkt samma sak ang att barn ska vara stöpta i samma form och att allt som står ska passa bäst, jag är lite emot det, men man får lite tips på hur man kan hantera vissa situationer.

    Jag tar allt med en nypa salt, jag kommer inte följa allt till punkt och pricka tex kommer jag aldrig i mitt köra nån skrikmetod a la SHN kuren fy fan jag blev så ledsen och förbannad när jag läste det att jag var nära på att skita i boken. Det känns som ren jädra barnmisshandel rent ut sagt att utsätta ett litet barn för det. Kan inte fatta hur man är funtad som förälder då, har man inget hjärta och inlevelseförmåga för barnet alls?
    Gravid v.30+0 BF 23/10 Bara 70 dagar dit
  • telgebo
    k girl skrev 2011-08-14 14:50:18 följande:
    Jag har inte läst den - men det jag har läst på AW forum och i intervjuer, är tillräckligt för att jag ska hålla mig väldigt långt ifrån den. Tycker att det är mycket olyckligt att bloggerskor som Zytomierska eller Underbara Clara talar sig varma om den - och SHN-kuren.
    Verkar råda väldigt delade meningar om denna bok helt enkelt.
    Gravid v.30+0 BF 23/10 Bara 70 dagar dit
  • telgebo
    aud skrev 2011-08-14 15:05:43 följande:
    Jag känner nästan att jag måste läsa den. Ja, forumet är tillräckligt för att veta att jag aldrig i livet skulle ställa mig bakom AW. Men jag vill veta vad jag kritiserar. Men jag vill absolut inte köpa den! Fast det går väl att lösa. :)
    Kolla biblioteket!
    Gravid v.30+0 BF 23/10 Bara 70 dagar dit
  • telgebo
    MalinEddie skrev 2011-08-14 15:10:33 följande:
    Det finns godbitar i BB när det gäller äldre barn. Råden för bebisar ger jag inte mycket för. Det värsta med standardmodellen är att nattmål ska tas bort redan vid 1 månad! Så här skriver hon om detta på sin hemsida.
    "* Avvakta några nätter kring månadsskiftet och se om barnet visar tendenser till att sova över. Om inte, bestäm en natt då nattmålet ska bort. Bestäm det på morgonen – så att dagen verkligen blir fullmatad, i ordets rätta bemärkelse!

    * Lägg den lilla att sova i vagn för natten. När hon så vaknar och skriker på mat, sätt igång och vagna. Säg ingenting och undvik att röra vid barnet.

    * Dra med både långa och snabba, stadiga tag, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Hela din arms fulla längd ska nyttjas när du skjuter armen ifrån dig och tempot vara snabbt. Det är alltså inte fråga om några små snåla, försiktiga, gulliga rörelser (då kan du få stå där hela natten. Barnet tycker det är underbart! Men vi vill att den lilla älsklingen ska få korn på sin förmåga att sova och somna om själv). Skriker barnet rejält, får du också ta i rejält. En ordentlig knyck ska påbörja varje drag, ungefär som om du högg vagnen i sista sekunden för att hindra den från att trilla nerför ett stup.

    * Det tar en stund innan barnet somnar om, eftersom det aldrig hänt förut i hela långa lilla livet att man inte fått mat så fort man bett om det. Förvåningen är större än hungern. Dra på stadigt, rytmiskt! Framhärda. Det skär i hjärtat på dig, men betänk att det spädbarn som inte av sig självt sover över vid månadsskarven sällan gör det senare heller. Nattklubben sträcks ut i det oändliga, därför att barnet kommer att fortsätta att vänta på din hjälp.

    * Efter ca tjugo minuter, så här allra första gången, sover den lilla igen. Då har du slutat dra vagnen strax innan, dvs så fort den lilla tystnat och blivit stilla. Sluta mjukt, med några små, snabba skakningar i handtaget.

    * Första natten får du gå upp och dra minst två, antagligen tre gånger. Andra natten får du dra vagnen mist en, antagligen två gånger. Tredje natten får du dra en gång. Eller ingen. Sedan sänker sig friden."
    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=88...

    Fruktansvärt tycker jag!
    Håller med fullständigt. Skulle aldrig kunna utsätta ett barn för det. 
    Gravid v.30+0 BF 23/10 Bara 70 dagar dit
  • telgebo
    Daeminimon skrev 2011-08-14 15:52:49 följande:
    Jag menade att det enda den är bra till är att slänga på brasan! Glad
    Okej, jag som är trög alltså ha ha.
    Gravid v.30+0 BF 23/10 Bara 70 dagar dit
  • telgebo
    MalinEddie skrev 2011-08-14 20:22:26 följande:
    Har du läst något på hennes föräldraforum? Det finns mycket skit i böckerna men på forumet går hon och hennes medhjälpare ett steg längre. I SHN säger AW t.ex att barn som vaknar på natten och bajsar ska bytas på, på föräldraforumet menar hon att man ska låta barnet sova med bajsblöja. I SHN beskriver hon solfjädern som är en metod för att hålla barnet på plats. På forumet beskriver hon en brutalare variant av solfjädern som hon kallar skruvstädet. Det finns flera exempel.
    Jag har inte läst på forumet men ska göra det. Jag fattar mig inte på SHN metoden öht och jag blir bara förbannad över det bara att tänka vilken jädra tortyr hon kör med.
    Gravid v.30+0 BF 23/10 Bara 70 dagar dit
  • telgebo

    Denna Clara är hon med i senaste Mama? Jag har senaste Mama hemma men Clara känner jag inte till alls.

    Har ni nån länk till hennes blogg?


    Gravid v.30+0 BF 23/10 Bara 70 dagar dit
Svar på tråden Barnaboken