• MygganMy

    Någon som ska göra insemination i höst?

    Hallå!

    Denna tråd var för mig helt okänd.. jag har hängt på ivf trådarna länge...

    Jag kommer får göra ostimulerad insimination på ca 14 daga  (om det nu fallar sig rätt med öppettider)?. Efter att ha "hamnat mellan stolarna" har våran utredning tagit 1,5 år. Bor i norrland och är snart 30 år..

    Längtar jätte mycket, men ärligt talat, vi har aldrig haft det så jobbigt i relationen som nu... Är det bara jag som upplevt det så?

    KÄnns som alla man läser om har det är rosenrött i förhållandet, så har det verkligen inte varit för oss... Vet inte vad jag ska tro, Är det bara vi som har det så här jobbigt??

    Jag äter folsyra och bidrottninggelé men vill fortfarande dricka ett glas vin- är jag värdens sämsta som gör det, trots att det blir en insimination på 2 v?

    Mycket ångest i denna presentation..sorry  

    HA en bra kväll/ My 

  • MygganMy
    Fröken Smilla skrev 2011-11-11 20:46:20 följande:
    Hej My!

    Tycker VERKLIGEN du ska ta dig ett glas vin!! Jag tog tom ett glas på kvällen EFTER insemination Tror det är bättre att man är lite avslappnad än att man sitter och spänner sig.

    Tack jag behövde höra det, :) Tycker alla verkar sluta med både socker, alkohol, fisk långt långt innan och gud vet vad...:/ Hade grav ångest :P
  • MygganMy
    Fröken Smilla skrev 2011-11-19 11:13:33 följande:
    Mensen kom som en klocka... Skittradigt!

    Åh, trist! Ska ni köra direkt nästa cykel?
    cuss skrev 2011-11-19 12:08:28 följande:
    hej!
    jag e en singeltjej på 39 år som inseminerade mig privat i slutet på augusti. vi gjorde det 2 dgr i rad o det blev positivt!! helt otroligt!  Skrattande
    nu är jag i vecka 14 o mår jättebra. har inte mått illa utan jag har problem med nästäppa istället.

    märker att jag verkligen har haft tur!

    //Cissi
     
    Grattis, jag hoppas jag oxå har sådan tur..:)

      
  • MygganMy
    Fröken Smilla skrev 2011-11-19 12:31:06 följande:
    Nej, jag väntar tills nästa år. Jag måste få ha julen i fred utan väntan och falska graviditetstest, orkar inte med denna besvikelsen då. Det känns dock som ett väldigt stort nederlag och jag känner mig sjukt uppgiven.

    Jag ska insimineras första gången i slutet av nästa vecka... Börjar bli nervös. Enligt doktorn ska testdag vara 18 dagar efter insiminationen, lät väldigt sent tycker jag.
  • MygganMy
    H44 skrev 2011-11-19 17:20:06 följande:
    Hallå alla! Har varit in lite då och då å läst på er tråd. Har lite frågor :) Insemineras ni en gång ? Eller flera gånger runt äl? När tar ni äl testet? De har sagt till mig att ta testet på morgonen å sen åka in dagen efter? Känns som det är så osäkert skulle vilja åka in på ett ul oxå men men.. Jag har nyss blivit sövd och fått mina äggledare spolade. Hur länge tror ni kroppen behöver läka innan jag får insemineras? Äter ni några tabletter typ folsyra? Massa frågor från lilla mig :)

    Jag kommer gå på ett vul på måndag morgon. Dag 11 i menscykeln, det här är för att se att jag har något ägg på g. Jag kör helt ostimulerat.

    Jag ska kissa på sticka från och med då- inte med morgonurin (kan ge för tidigt utslag) men det måste ha varit i blåsan i några timmar. När det ger utslag så får jag en tid dagen efter. (om det nu inte sker på en helg)

    Jag tror de insiminerar mig en gång- ska fråga om de kan göra det två gånger. men det tror jag inte de kommer göra då vi får det landstingsbetalt.

    Jag äter folsyra och bidrottninggelé...

    Vi kommer resa drygt 30 mil för våran insimination, så jag hoppas att allt kommer gå smidigt...       
  • MygganMy

    Hade vul i morse för att kolla efter ägg- Kör ju som sagt ostimulerat, i ena äggstocken fanns det 16,12 och 10 och i andra 10 och 8mm ägg. Slemhinnan var 8mm- hur tjock ska den vara optimalt?

    Hoppas ägglossningen hinner komma innan helgen. Annars skjuts det en månad. 

  • MygganMy

    De ringde mig från kliniken- hon trodde torsdag. Jag kissar stickor och ser när det blir positivt. Sedan bär det av, skönt att man slipper sova över :)

    Alla ni som blir insiminerade flera gånger, har ni gjort vul innan?

    Jag har även hunnit sura för att ägglossningstesterna är så jävla dyra! :( Skittråkig grej att köpa...  

  • MygganMy
    Fru xx skrev 2011-11-21 20:56:31 följande:
    Trist att det inte blir några plus! Kör hårt nu Frankie! Idag fick vi reda på att vi vi har fått en äggdonator! Vi har köat för äggdonation i Finland sedan i juni. Nu satsar vi på det istället. Mina ägg verkar ju vara kassa eftersom jag aldrig blir gravid trots bra omständigheter i övrigt.

    Härlig Fru xx, när får ni komma igång? vart i finland gör ni detta? kostnad?
  • MygganMy
    Fru xx skrev 2011-11-22 19:54:51 följande:
    Vi ska göra det i Tammerfors, på Ava kliniken. Man kan göra det i flera städer i Finland såsom Helsingfors och Åbo men vi valde Tammerfors eftersom jag är född där. Ava är en stor kedja av fertilitetskliniker, finns förutom i Finland även i Portugal, Lettland och Ryssland. Donatorn stimuleras som vid vanlig IVF och genomgår sedan äggplockning. Samma dag som äggen plockats befruktas dom med min mans spermier genom ICSI. Sedan efter odling sätts förhoppningsvis ett eller två embryon in i min livmoder. Jag får medicinera en del, dels nedregleras innan och sedan ska slemhinnan byggas upp med östrogen, detta för att synka mig med donatorn. Efter insättningen blir det också en del mediciner såsom progesteron, kortison och blodförtunnande i låg dos. Det kostar 7400 euro, ca 70000 kr. Då får man alla äggen från sin donator, de embryon som ev blir över fryses in. Jag börjar när nästa mens kommer, om ca två veckor. Preliminärt blir det insättning i början av februari. Hoppas nu att detta kommer att funka! Tack för att ni håller tummarna!
  • MygganMy

    Ingen ägglossning ännu. Imorgon har det gått 14 dagar efter mens. Dock brukar min cykel vara 28-29 dagar, Så den kan vänta till fredag att ge utslag. Och då kommer vi inte få komma till kliniken förens i januari. :/ För min nästa ägglossning kommer ske under julen...

Svar på tråden Någon som ska göra insemination i höst?