och skrev 2011-08-29 16:29:39 följande:
Du låter som världens kap för en man.
Vilda plommon är ganska vanligt, de bildar lätt hybrider med har jag för mig. Mirabeller har jag alltid kallat de som är små och gula, fast jag vet inte om det är korrekt, allmänt gulplommon kan det vara istället. Det finns också en grundstam som man har använt som ger röda helt släta frukter, fast de smakar inte gott. Krikon är blålila. Alla mognar ungefär nu.
Marmelad och sylt funkar de bäst till. Plommonsaft blir lite fadd i smaken, du får prova och se om du gillar det.
Hahhah skulle vara e man som gillar sylt och hemgjord saft då
Måste vara de röda då, för de var fan beska, jämfört med de gula iaf som är riktigt goda

Men undra om man inte kan göra typ chutney av dom och tex blanda med någon sötare frukt och ha till kött och sånt.
Tror det blir skörda äpplen i helgen, skall testa dom iaf, förr förra veckan var de inte riktigt klara. Jag är ruskigt sugen på äppelpaj!
Varför heter det äpple när man snackar om ett men när man gör något typ paj så heter det äppel