Inlägg från: gottelina |Visa alla inlägg
  • gottelina

    Ni som adopterat eller är på gång att adoptera, kan ni svara på dessa frågor?

    * Vi hade varit ett par i 13 år.
    * Gifta i 2 år
    * Jag var 37 och han 35
    *Vi kan inte få biologiska barn eftersom jag har PCO-S. Egna barn kommer vi däremot att få ändå ju. Flört Vi har genomgått 3 IVF-försök varav 2 lett till återförande.


    * Vi har pengar sparade. Dessutom så har vi väldigt billiga boendekostnader eftersom maken ärvde pengar i samband med husköp så vi har mycket fördelaktiga lån. Det gör ju att vi har kunnat spara extra.


    * Just nu är det nästan 1 år sen vi gick föräldrarutbildningen och vi väntar just nu på att våra papper ska bli inloggade i Kina. Alltså inget barn än. Utredningen tog inte så lång tid egentligen och det var ingen kö på att få starta upp, men så fanns det ju ett rekommenderat BMI som jag inte riktigt klarade och som vår utredare tog väldigt hårt på. Detta gjorde att det blev en paus i nästan 2,5 månader. Från start till beslut tog det 6 månader.


    Kontakten med familjerätten var både bra och dålig. Det skar sig ganska rejält ett tag mellan oss och den ena utredaren. Vi tog dock ett möte och redde ut det och det slutade mycket bra. Just då var jag oerhört arg på henne men så här i efterhand kan jag tycka att hon gjorde ngt mycket bra när hon kallade till möte och där var mycket ödmjuk och förstående för vår situation.


     

Svar på tråden Ni som adopterat eller är på gång att adoptera, kan ni svara på dessa frågor?