Inlägg från: rajsiin333 |Visa alla inlägg
  • rajsiin333

    Ni som adopterat eller är på gång att adoptera, kan ni svara på dessa frågor?

    Vilka förutsättningar hade ni när ni gjorde valet att påbörja processen för en adoption?
    *Hur länge hade ni varit ett par*
    *Var ni gifta? Isåfall hur länge?
    *Hur gamla var ni?
    *Hade ni svårigheter att få egna barn och isåfall, vilka behandlingar har ni genomgått?
    *Hur såg er ekonomi ut? Hade ni pengar sparade?
    *För er som har adopterat: Hur lång tid tog det från det att ni påbörjade föräldrautbildningen till dagen ni kom hem med ert/era barn?

    Och en sista fråga:
    *Hur upplevde ni första kontakten med Familjerätten då ni valt att adoptera och även kontakten under resten av utredningen? Hur lång tid tog den?

    Tacksam för alla svar jag får  Glad

  • Svar på tråden Ni som adopterat eller är på gång att adoptera, kan ni svara på dessa frågor?
  • rajsiin333

    Absolut. Dert kan jag göra! Glad

    Vår situation är som sådan att vi är 28 respektive 32 år gamla och har försökt bli med barn i mer än ett år nu, det börjar närma sig 1,5 år. Jag har ÄL-testat och jag får ÄL varje månad och mensen är regelbunden. Vi har tagit diverse blodprover och sambon har lämnat spermaprov men allt såg bra ut.
    Just nu tar jag pergotime varannan månad, tre kurer. Så jag har en kvar, sen får vi se vad nästa steg blir om det inte blir något plus innan dess.
    Som sagt är vi inte gifta men planen är att göra det i november under stort hemlighetsmakeri. Vi vill ha en stor fest för nära och kära vid ett senare tillfälle Glad

    Nu har vi kontaktat Familjerätten och varit på informationsmöte. Kvinnan där rådde oss att vänta och se vad nästa steg efter pergotime ger för resultat. Plus att hon sa att infertilitetsintyg krävs (vilket jag jag vet krävs för vissa länder men inte alla) och att vi måste varit gifta i minst två år så vi behövde samla på oss mer tid (när jag pratade med AC sa de att antal år gifta gäller från det att papprena skickas till landet i fråga).
    Kontentan av vårt besök hos handläggaren var att det kändes som jag var mer påläst än henne angående adoption. Vi bor i en liten kommun och jag fick intrycket av att hon haft få eller t o m inga adoptionsärenden  Obestämd

    Vi har en stabil ekonomi men inga större summor sparade. Däremot har vi lagt upp en sparplan och kommer kunna spara ihop en stor del av adoptionssumman om allt går som vi planerat.

    Så ser vår situation ut. Jag tror inte jag missat någon väsentlig del iaf  Glad

  • rajsiin333

    Sally:  Jag undrar endast för vår egna situation eftersom vi är startgroparna nu och tankarna cirkulerar kring det här hela tiden. Så jag tänkte jag skulle bli lite klokare om jag fick svar från likasinnade som redan gått igenom detsamma.

    Ni får givetvis gärna pm:a istället om det känns bättre. Jag förstår om ni inte vill skriva ut direkt på forumet Glad

  • rajsiin333

    Sally:  Tack. Vilket härligt uppmuntrande svarm, det värmde! Glad

    Vi skickade in hindersprövningen i måndags. Jag har ingen aning om hur lång tid det tar att få klartecken. Sen blir det väl vigsel snarast möjligt skulle jag tro, men senast i november.

  • rajsiin333

    Grace O: Tack så mycket för det utförliga svaret Glad Hade ni alltså stått i kö i AC ett tag innan ni satte igång en utredning?

  • rajsiin333

    LyckaOchTålamod:  Nu har jag faktiskt redan förstått att jag formulerade mig fel vilket jag tala om i tidigare inlägg. Jag ber om ursäkt för detta  Skäms
    Angående Känsliga rummet så visste jag i ärlighetens namn inte ens att det fanns ett sådant trots att jag varit medlem så länge. Det ska jag ha i åtanke inför framtiden. Tack för den informationen  Glad


    Tack till alla som svarat trots mina privata frågor, det har hjälpt mig mycket i mina tankar och jag har fått rätsida på flera frågetecken jag hade.
    Lycka till allihop med era barn, både med de som redan finns hemma och dem ni väntar på! Glad

Svar på tråden Ni som adopterat eller är på gång att adoptera, kan ni svara på dessa frågor?