• Husis

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Om ni hjälper barnet nu, slipper hon få problem längre fram i livet.
    Det ÄR INTE KUL att vara fetast i klassen hela grundskolan.

    Om ni INTE hjälper henne nu, kommer hon få det riktigt jobbigt framöver.

    Bebisar är gulliga när de har fettveck på låren, men INTE femåringar! 

  • Husis

    Om förskolan hade kallat till ett möte med BVC och inte nämnt vikten, men att er dotter riskerade att få diabetes, problem med leder och riskerar utstöttning, för att hon inte klarar av att hänga med i lekar med de andra barnen... Hade ni förstått hur allvarligt det var då?

    Läs inlägget av personen som nu väger 100kg och har stora hälsobesvär.

    Det är dit er dotter är på väg om det inte stoppas nu. Hon kommer väga 50 kg när hon börjar skolan...

    Sök hjälp hos en dietist, man får hjälp på BVC. Förmodligen skulle hela familjen må bra av att leva nyttigt ett tag.
    Jag skulle det i alla fall. 

  • Husis
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:48:24 följande:
    Fast hon skulle ju alldrig bli mätt på så lite. På dagis kan hon äta två mackor till frukost och mellis sen säger de att hon inte får mer. Inte så konstigt att hon är jättehungrig när hon kommer hem sen och att vi måste fika då. Samma till lunchen på dagis så får hon för lite mat.  Alla barn äter ju inte lika mycket men på dagis så bestämmer de hur mycket de ska ge barnen och de som behöver mer får inte det.
    Det är fel tycker jag.
    Hemma dricker hon mjölk till maten och på dagis vatten eller mjölk. Bara på helgerna dricker vi läsk eller om vi är på fest eller äter ute på Mcdonals eller så.
    Vi äter inte så jättemycket grönsaker för vi tycker inte om det och då är det svårt att ge dottern det men vi brukar ge gurka och coktiltomater, och så frukt då.
    Hon har en väldigt uttänjd magsäck, som kommer ta tid att krympa ihop. Men det måste den göra, annars kommer hon äta mer och mer...

    På förskolan har de x antal barn som går, så de är nog rätt så duktiga med att se vad som är normalt för ett barn att äta. Jag har varit med om tvååringar som inte får ta om, för att de har börjat öka för mycket i vikt.

    Kanske hela familjen ska köra med tallriksmodellen? Inget barn har dött av att ha 1/3 grönsaker på tallriken och ingen vuxen heller. Tycker ni inte om grönsaker, så får ni testa tills ni hittar något ni tycker om, smakportioner helt enkelt. Ni kan inte plocka bort allt nyttigt ur barnets kost, för att ni inte tycker om.

    Föregå med gott exempel och släng ut allt fikabröd och skaffa grönsaker! 
  • Husis
    Anonym (Orolig) skrev 2011-09-01 15:35:34 följande:
    Vad gäller hur BVC hanterat situationen och pratat med förskolan utan föräldrarnas tillåtelse så är det det faktiskt ett allvarligt brott mot tystnadsplikten. Det är inte fel av TS att prata med BVC sköterskans chef för så här får man faktiskt inte göra. BVC kan be föräldrarna att få prata med förskolan. Det här kan vara jättefrustrerande när man arbetar på BVC men de ända jag får tala med är socialtjänsten när man gör en anmälan om oro för barnet och till och med det är sällan man gör utan att föräldrarna är med på de eller i alla fall meddelade. Sånt här är viktigt att ta upp så att BVC sköterskan kan göra rätt i framtiden. 
    Det kan vara tvärtom: Förskolan har noterat att barnet är så överviktigt att det har svårt att deltaga i vanliga aktiviteter. Man kallar då in BVC-sköterskan, eftersom det inte finns skolsköterska på förskolan. Det är helt okej!
  • Husis
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 15:35:31 följande:
    Ja, vi är överviktiga och det var väl det svaret du ville ha. Jag är 160 lång och väger 116 kilo och min man är 185 lång och väger 135 kilo. Ja jag vet att  det är fel och jag vet att vi måste göra nåt åt det men jag tycker inte att min dotter är så tjock som ni säger.
    Jag är 158 cm lång och väger 64. Överviktig och med veck som är alldeles för mycket... Du väger nästan dubbelt så mycket som jag.

    Jag tror att vi har väldigt olika referensramar för vad som är normalviktigt.

    Seriöst: Vill du att din dotter ska ha det likadant som du? 
Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte