• Anonym (Besviken)

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Jag är så jävla arg. Har just kommit hem från utvecklingsamtal på dagis. När vi kom dit så var det en sköterska fr BVC där också och de påstog att vi inte tog hand om våran dotter och att de tycker att hon är för tjock. Får de bara tvinga oss att bara sitta där och höra på allt skitprat de säger utan att vi kunde ha sagt att vi inte vill träffa dem?

    Sköterskan på BVC har pratat om det där förut och vi har sagt att det inte är något problem men nu är dagsi på nåt jävla sätt inblandat också.

    Får de göra såhär utan att vi ville det? Är det inte vi som bestämmer om vilka som ska disskutera vår dotter?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-01 16:05
    Jag läser allt ni skriver och jag hinner inte med att svara men jag ska fortsätta läsa senare ikväll. Jag ska prata med min sambo också och visa vad ni skriver , att ni alla tycker att hon är överviktig på riktigt och inte bara rund som vi tycker. Kanske har vi valt att inte vilja se men när så många säger att vi gör fel känns det konstigt. Jag skriver mer senare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-04 18:26
    Jag vill bara säga att jag har läst tråden flera gånger. Blädrat framochtillbaka och läst, och gråtit.
    Ja, jag förstår att vi har blundat för att vår tjej är för stor. Vi vet att vi har problem jag och sambon, men vi har inte velat se att dottern redan har samma problem också.

    I morgon bitti ska jag ringa till BVC och prata med sköterskan och säga att vi vill ha hjälp, för vår skull och för dotterns skull.
    Jag vet inte vad man kan få för hjälp men jag hoppas att vi iallafall kan få hjälp så att vi kan vända situationen vi är i.
    Det sista vi vill är ju att dottern ska må dåligt för att vi inte ville se vad som var rätt.

  • Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte
  • Panter Tant

    Wow, aeter hon 8 ggr/dag? I den aaldern aat min son 5 ggr/dag absolut max.


     ”Får de bara tvinga oss att bara sitta där och höra på allt skitprat de säger utan att vi kunde ha sagt att vi inte vill träffa dem? ... Får de göra såhär utan att vi ville det? Är det inte vi som bestämmer om vilka som ska disskutera vår dotter?”


     Nej, dom faar inte tvinga er att sitta och lyssna, ni har raetten att gaa daerifraan eller haalla foer oeronen. Daeremot aer det lagligt foer vem som helst att diskutera er dotter, t.ex. kan naagon paa FL goera det (yttrandefrihet). Dom kan ocksaa bjuda in naestan vem dom vill till dagis.


     Experter har inte alltid raett, men nog verkar du misstro erfarenheten och omdoemet hos dagis & BVC vaeldigt mycket, du verkar inte ens vilja hoera vad dom har att saega. Varfoer inte lyssna paa dom, ta en sansad diskussion med dom, och daerefter besluta om ni ska aendra naagot?


     

  • SunnyBunny
    slemtorsk i din bralla skrev 2011-09-01 14:57:45 följande:
    Sen handlar det ju om hur mycket man rör sig också.. din flicka kanske är mer i rörelse än TS barn.
    Ja mitt barn rör på sig mycket.
  • Anonym (tjockis)

    Helt ärligt TS! Jag ÖNSKAR att dom hade gjort så med mig när jag var liten. Ingen brydde sig om att jag vid 5 års ålder var överviktig och vid 10 års ålder hade fetma. Det är INTE mitt fel att jag blev överviktig från början, utan mina föräldrars. Jag ÖNSKAR att de hade tagit ifrån mig tallriken när jag åt för mkt, vägrade mig godis osv.

    Just nu är jag i processen att göra en Gastric Bypass. Jag har bantat sedan jag var 10 ungefär. Har provat allt som finns, men har inte lyckats gå ner allt jag behöver gå ner. Så nu måste jag operera mig för att kunna bli normal. Det är min enda chans. Och jag tycker att det är mina föräldrars fel! Sedan jag var 15 har jag hållt mig på samma vikt, är 22 nu. Men under barndomen då mina föräldrar hade ansvaret för min vikt så rusade den upp genom åren.

    Hjälp ditt barn! Innan det är för sent. Så hon kan få en normal tonårstid och slippa må dåligt!!

  • Anonym (OJ!!!)
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 13:58:50 följande:
    Hon hade fyraårskoll förra månaden och då var hon 105 cm och vägde 31 kilo. Hon är lite rund på magen men det är ju bara för att hon äter mat och tycker om det.  Skulle ni säga att era barn inte fick bli mätta kanske????
    Du måste inse fakta din dotter ÄR överviktig!!!! det är INTE normalt att vara 4 år och väga över 30 kg. jag kan inte tänka mig att hon "bara" är lite rund om magen. Förstår att det är svårt att inse att ens dotter är överviktig. Men du gör henne inte en tjänst genom att ge henne hur mycket mat somhelst snarare en otjänst.
  • Topdog
    SunnyBunny skrev 2011-09-01 14:55:15 följande:
    Helt ärligt så måste jag säga att era barn äter väldigt lite? Min flicka på snart 4 år äter som TS barn, på dagis säger dem att hon äter som en häst.

    Men alla barn är olika. Min dotter är trots det hon äter under kurvan. Har säkert lika hög ämnesomsättning som jag och behöver mera mat. Jag äter lika mycket som min sambo, och jag är underviktig och han överviktig.
    Om ditt barn inte är överviktigt så spelar det ju självklart ingen roll om barnet äter mycket. Men TS barn är inte bara lite överviktigtt. För att kunna blir så överviktig krävs det två saker; antingen äter flickan på tok för mycket och på tok fel saker. Eller så har flickan fel på ämnesomsättningen. Båda alternativen är lika allvarliga.
  • Anonym (..)
    mullzack skrev 2011-09-01 14:13:03 följande:
    Kan inte förstå vad felet är Min son är fyra i oktober och väger 29 kg till sina 110 cm. Han ligger ca 3 "hack" över medelkurvan både på längden och vikten, ingen har någonsin sagt att han är fet, vare sig på dagis eller BVC.

    Vissa barn har "tungt benstomme". Så är det med min snart femåring som är över 115cm och ca24kg, och han varken ser eller är tjock. Visst kan vissa barn väga mkt men i detta fall måste TS dotter se tjock ut eftersom bvc reagerat, som förälder kan man bli blind och jag skulle själv vara tacksam om någon väckte mig ifall mitt barn hade fetma. TS ta emot hjälpen, inte kul när hon hon börjar skolan, blir mobbad och senare får stora hälsoproblem om hon fortsätter att gå upp i vikt.
  • SunnyBunny
    Marsch skrev 2011-09-01 15:00:15 följande:
    Det handlar ju om förbränning som sagt. TS barn kan inte ha samma förbränning som ditt barn då och då måste man ju anpassa matintaget därefter. Sen vet jag inte vad TS menar med fika, och ger man verkligen barn kräm på kvällen? Då kan man ju lika gärna låta dem äta direkt ur syltburken?
    Absolut gör de det! Blev bara lite orolig då jag såg er andra skriva upp vad era barn äter;) Mitt barn äter mycket men inte onyttigt. Eller jo ibland såklart blir det både bullar och godis.
  • Anonym (musen)

    oj, min 4-åring väger 15 kg, någon som vet vad "normalvikten" för en 4-åring ligger på? (vet att det inte heter normalvikt, men har tappat ordet. Hoppas ni förstår vad jag menar)

  • holy shit
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:03:04 följande:
    Nä du, hon är inte alls väldigt väldigt överviktig. Hon är rund om magen men det är det ju många andra barn som är också.
    Jag tycker inte alls att det är konstigt att BVC är inkopplat. Din dotter är gravt överviktig och det är ditt förbannade ansvar som förälder att se det samt att hjälpa din dotter.
  • Anonym (Mamma)

    Du måste tänka på din dotters framtid!!! Du skriver att hon inte får äta sig mätt på dagis. de vill hennes bästa där. Två mackor till frukost och till mellis skulle inte ens jag få ner eller min tioåriga dotter. Jo mer man äter desto större blir magsäcken och desto mer mat behövs för att bli mätt. Det blir en ond cirkel. Hoppa över fikan hemma och ge henne någon god frukt eller några goda bär om hon inte gillar grönsaker. det viktigaste är att ni tar tag i det nu innan det är för sent och hon blir sjuk av sin övervikt. Och hon börjar skolan om ett par år och tyvärr så är övervikt en av sakerna som leder till mobbning. Så strunta i din stolthet och ta hjälp av de som vill hjälpa dig innan det är för sent för din dotter!!! Du vill henne bara väl kan jag tänka mig, men ibland kan det bli fel.

    Har ni fler barn? Har de samma problem?

Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte