Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?
 • nymedl­em
  Fre 18 okt 2013 20:04
  104929 visningar
  126 svar
  Inlägg från nymedlem Visa alla inlägg
  126
  104929

  Hur mycket arvode har ni`?

  Millan13 skrev 2013-10-18 19:58:07 följande:  Oftast ingår barnbidraget i omkostnadsersättningen.

  Ni tänker inte alls galet! Barn i alla åldrar behöver familjehem, vissa vill ta emot en tonåring medan andra känner att dom inte klarar av det och hellre tar emot ett yngre barn. Och såklart tvärtom!! När man blir utredda som familjehem i kommunerna så får man önska vilken ålderskategori man vill ta emot. Era egna barns ålder spelar ingen roll utan det är soc som sedan bestämmer om det barnet dom behöver placera passar hos er. Dom brukar dock avråda att vara familjehem om man har en liten baby.
  Jag tycker verkligen att ni ska ansöka om att bli familjehem när ni är redo, det görs ändå en grundlig utredning på er och det är sen familjehemsutredarna som beslutar om ni skulle passa!

  Men som andra har sagt, soc mål är att barnen ska tillbaka till sin biologiska familj så snabbt som möjligt (tyvärr även om det innebär stoora risker för barnen). Så det är väldigt viktigt att man har med sig dom tankarna hela tiden och även förklarar för sina egna barn, det kan bli riktigt jobbigt när man har fäst sig vid en bebis som man har haft från födseln och som sen ska till sina biologiska föräldrar efter kanske 2 eller 3 år...
  2 eller 3 år? Förhoppningsvis mycket tidigare än så! Stackars dessa placerade barn som behandlas som boskap av soctanter utan skam i kroppen och giriga familjehem Gråter
 • nymedl­em
  Fre 18 okt 2013 20:45
  #37
  Millan13 skrev 2013-10-18 20:09:16 följande:  Men du förstår, det är inte alltid föräldrarna klarar av att ta tillbaka sitt barn tidigare! Och man kan ju då fråga sig om ett barn som inte vet om någon annan familj än sitt familjehem ska bli tvingad att flytta till en tant och farbror som man kanske bara har träffat en gång i veckan och nu börja säga mamma o pappa till dom för att dom födde barnet!

  I såna lägen så har socialtjänsten (som vanligt) inte skött sitt arbete! Självklart är det tragiskt att barnen (som alltid) får lida på grund av soctanternas inkompetens!

  Inget nytt under solen..... 
 • nymedl­em
  Lör 19 okt 2013 09:21
  #39
  Millan13 skrev 2013-10-18 21:10:35 följande:  Men du förstår, det är inte alltid föräldrarna klarar av att ta tillbaka sitt barn tidigare! Och man kan ju då fråga sig om ett barn som inte vet om någon annan familj än sitt familjehem ska bli tvingad att flytta till en tant och farbror som man kanske bara har träffat en gång i veckan och nu börja säga mamma o pappa till dom för att dom födde barnet!
  Tyvärr så är det så verkligheten ser ut eftersom blodsbanden är viktigast enligt soc (och hälften av er i den här tråden)!
  Ett barn kan vara mycket äldre än 3 år när soc anser att föräldrarna är kapabla att ta hand om barnet igen!

  Då har soc inte skött sitt arbete på rätt sätt!

  Soc ska nämligen HJÄLPA föräldrarna att komma tillrätta med de brister soc anser att dom har. Detta görs mycket sällan, soc lägger vanligen ner allt som gäller familjen (föräldrar och barn) så fort dom har lyft ut barnen och placerat dom hos någon annan.

  Dom missar även hur viktig kontakten är med föräldrarna JUST för att barnen faktiskt SKA flytta hem igen!

  Hade föräldrarna fått hjälp och stöd under placeringen samt fått ett regelbundet och mycket intensivt umgänge så hade det bara gagnat barnet vid hemflytten och inte blivit så traumatiskt för denne.

  Men soc tänker mer på att stötta familjehemmen än de barn dom faktiskt traumatiserar!       
 • nymedl­em
  Lör 19 okt 2013 17:10
  #42
  Millan13 skrev 2013-10-19 15:19:24 följande:
  Det är hur bra som helst när det är så :)

  Men det alla inte verkar förstå är att verkligheten inte alltid är så att barnen blir placerade i ett familjehem i en månad o sen ska dom tillbaka till sina biologiska föräldrar.

  Alla familjehemssituationer ser olika ut och det är de man måste förstå.
  Självklart är grundtanken att ett familjehem bara är tillfälligt men man måste oxå veta att det kan bli ett livslångt uppdrag!
  Och tar man emot ett litet spädbarn så måste man ge den all den kärlek som man ger till sina biologiska barn för annars växer detta barn upp och blir riktigt emotionellt störd. men samtidigt så måste man se till så inte de biologiska föräldrarna glöms bort, även om inte umgängen är möjligt.

  Jag tror det är en försvinnande liten del föräldrar som är så skadliga för deras egna barn att umgänge inte är möjligt.

  Det vanligaste scenariet är att familjehemmen (och ibland även soc) motverkar barnens umgänge och kontakt med sina föräldrar.

  Jag har aldrig stött på ett "bra" familjehem så jag tror att det är extremt ovanligt!   
 • nymedl­em
  Sön 20 okt 2013 11:01
  #47
  Anonym (nöjd) skrev 2013-10-20 10:55:18 följande:
  Familjehemsföräldrar är helt vanliga människor som inte ENBART kan leva på luft, vatten o kärlek. Vi har ett hem som kostar att bo i, vi behöver mat och har alla de andra utgifter som andra människor har, + en del extra utgifter utöver det.

  Jag är hemma på heltid för att vårt uppdrag som familjehem kräver det. Då behöver jag också ha en ersättning för det som gör att familjens ekonomi går runt. Att erbjuda våra lånebarn en fin uppväxtmiljö på alla olika plan är självklart, utifrån den standard vi har och har haft även innan de kom till oss.

  Att arbeta utöver vårt uppdrag hade aldrig funkat, då barnen kräver oerhört mycket mer än andra barn gör, pga. den traumatiska start de fått i livet.. Det är väldigt många olika möten och träffar och besök varje månad, med soc, psykolog, förskola, bup, umgängen, läkarbesök  etc etc. Jag kör en massa bil till alla umgängen för att barnen ska få träffa mamma, syskon, moster, morföräldrar etc. En arbetsgivare hade aldrig accepterat så mycket frånvaro, frånvaro som dessutom ofta skulle uppstå akut, mycket händer som behöver åtgärdas snarast.

  Om vi hade önskat bli rika på pengar så hade vi valt att utbilda oss till ett yrke som hade gett hög status och karriärmöjligheter = topplön!

  Nu har vi i stället valt att bli rika på upplevelser och inre tillfredsställelse, genom hög livskvalitet med mycket tid tillsammans i familjen. Att få följa dessa små barn och vägleda dem genom livet känns värdefullt. Att få lära känna deras ursprungsfamilj o ta del av deras historia och ha en relation med dem över tid känns fint.  

  Våra fyra biobarn är vuxna och självgående, vi har all tid och ork i världen att satsa på dessa små ljuvliga ungar!      
  Vågar du berätta hur mkt ersättning du får för detta enorma jobb du säger dig lägga ner? Ärligt svar alltså?!
 • nymedl­em
  Sön 20 okt 2013 14:01
  #52
  Anonym (nöjd) skrev 2013-10-20 11:20:29 följande:

  Det går bra att läsa det högre upp i tråden... Tråkigt med din sarkastiska ton.....

  Om du inte orkar titta efter så står där att vi har 13 000 kr i arvode per barn, nästan 9000 kr i omkostnad per barn.
  Ärligt svar alltså... Varför skulle jag inte svara ärligt?

  Omkostanden ska räcka till det vardagliga, men det ska också räcka till sådant barnen behöver framåt i tiden, det är resor vi gör och det är större inköp som nya cyklar, dator, mobil, moped och allt annat som kommer när barnen växer upp. Körkort....    Just nu är de små, men de växer fort...
  Att rodda barn genom livet är inte gratis, men pengarna sparas för barnens framtida behov.

  Och "lönen" på 26 000, ja den är ok och vi klarar oss på det, fastän mitt man jobbar deltid sedan barnen kom.  Jag hade tjänat mer på ett jobb inom det jag är utbildad som, men det är detta vi valt och såhär vi vill leva.

  ni får inga 26 tusen - ni får 44 tusen och så mycket som 18 tusen per månad kostar INGA barn!
 • nymedl­em
  Sön 20 okt 2013 14:38
  #54
  Anonym (F.d. familjehem) skrev 2013-10-20 14:14:06 följande:

  Men du? Om nu familjehemmet enbart fick barnbidraget så skulle inte någon kunna vara hemma med barnet. Ett familjehem som har en placering som kräver att man inte arbetar har ju liksom tappat en lön. Och utan lön kan man inte leva. tyvärr. Sen går lönerna att diskutera, så är det alltid.

  Familjehem som tar hand om bebisar kan få mammapenning första året, därefter kan barnen vara på dagis och familjehemmet arbeta precis som alla andra föräldrar får göra för att kunna försörja sig själv och sina barn!

  Finns alldeles för många rent vidriga familjehem och en stor anledning till det är troligen den hutlöst höga ersättning fosterfamiljerna får! Sånt lockar alltid till sig oseriöset avskum! 
 • nymedl­em
  Sön 20 okt 2013 15:51
  #59
  Millan13 skrev 2013-10-20 14:43:55 följande:
  Nej, som jag skrev så får vi 4000kr i omkostnadsersättning. Bebisen kostar alltså ca 4000kr varje månad med allt, än så länge har han kostat betydligt mycket mer än 4000kr varje månad. Sen fick vi 7500kr i arvode, vilket innebär efter skatt ca 5000kr. Så man kan ju då säga att våran "lön" som familjehem är 5000kr varje månad.
  Det är pengar vi får för att vi väljer att öppna vårat hem och hjärtan för att hjälpa en familj som inte har det så bra och som inte klarar av att ta hand om sin son.
  Men som jag även skrev innan så när vi tog emot denna lilla kille så hade jag ingen aning om att man fick ersättningar, vi valde alltså att öppna vårat hem för honom utan några som helst krav på pengar!

  Det finns oändligt många familjehem som gör detta för att hjälpa.
  Sen säger jag inte emot att det finns familjehem som gör det för pengarna.
  Det finns familjehem som kämpar för bra umgängen med föräldrar.
  Det finns familjehem som inte gör umgängen till bra tillfällen för barnen att träffa föräldrarna.

  Det kanske är dags att sluta sätta alla i samma fack?
  Hur i hela friden kan en liten bebis kosta betydligt mer än 4000 kr i månaden?

  När kommer bebisen få flytta hem igen? 
 • nymedl­em
  Mån 21 okt 2013 07:43
  #72
  Anonym (Fosterhem) skrev 2013-10-20 22:22:09 följande:
  Ja, här har vi ju en sak jag tycker ska vara ett krav när man blir fosterhem; det ska finnas en i familjen som jobbar så man kan betala räkningar o dyl. Då kan en vara hemma om det nu är nödvändigt (vilket jag faktiskt vet att det är ibland - det är ju traumatiserande för barn att slitas från sina föräldrar så klart). Det är inte så många barn som verkligen är i behov av fosterhem som soc låter påskina - finns det inte så många fosterhem kanske man fattar det rätta beslutet och låter barnen bo hemma i stället. OBS! Vid svår vanvård och misshandel är omhändertaganden naturligtvis rätt, men med en sanering i branschen kommer det finnas hem till de som verkligen är i behov av det. Det finns ju folk som struntar i pengar och tar hand om barn av den rätta orsaken - att de verkligen vill. Men jag förstår att det är svårt att förstå för giriga människor som hävdar att en bebis äter och skiter för 4000:- i månaden...

 • nymedl­em
  Mån 21 okt 2013 18:16
  #84
  Mandel skrev 2013-10-21 13:37:16 följande:
  Hur många barn per år "stjäl" soc enbart för att få ha glädjen att sprida ut 50 miljarder kronor om året till oseriösa familjehem?
  Och vad menar du med stjäl? 

  Signatur Fosterhem har många bra åsikter! 

  Personligen anser jag att det finns alldeles för många fosterhem och att de som finns får hutlöst för mycket betalt för det "arbete" de säger sig utföra!

  Dra ner fosterhemmen till minst hälften av vad som finns idag så tvingas soc att hjälpa barnfamiljer i deras HEM istället för att barnen rövas bort och få växa upp i misär!    
 • nymedl­em
  Tis 22 okt 2013 18:33
  #91
  TaSe skrev 2013-10-21 12:51:57 följande:
  Fast "mina" ungar på jobbet är ju just det. Barn som inte kan bo hemma. Barn som har föräldrar som inte klarar av att fostra och ge kärlek. Vi på boendet är deras familj. Många är placerade enligt SoL och har knappt umgänge med sina biologiska föräldrar.
  Varför ska jag få betalt för att fostra dessa när familjehemmen, som gör exakt samma sak, inte bör få betalt för sitt arbete?
  Varför ska ett dygnet runt jobb, som ofta sträcker sig över flera år, göras gratis? Vad är det för märklig värld du lever i?

  Fast det där är lite skillnad jämfört med många av de barn som placeras i fosterhem. De barn du jobbar med har egna problem och behöver vård.

  De flesta (?!) av barnen som soc tar ifrån sin hemmiljö skulle ha det mycket bättre om dom inte blev uppslitna från sin familj och placeras hos fosterfamijer!

  Dessa barn har oftast föräldrar som både vill och kan ta hans om sina barn, men som inte får göra det för soctanterna. 
 • nymedl­em
  Tis 22 okt 2013 18:35
  #92
  Eterisk skrev 2013-10-21 13:00:03 följande:
  Själv skulle jag vilja ha i alla fall trettio tusen i månaden om det i jobbet också ingår att hantera bioföräldrar som är påfrestande på liknande sätt som du är i den här tråden. Och det gör det, det ingår i uppdraget. 

  Det finns många olämpliga familjehem, en del av dem skriver på den här sajten och det är uppenbart att de inte är duktiga på vad de utsetts och åtagit sig att göra. Det är riktigt beklagligt. Men det i sig skänker ingen sanning åt dina påståenden om barnstölder, det är ju oerhört fjantigt av dig att inte vidgå att det finns en massa bioföräldrar som är direkt skadliga för sina ungar. 

  Familjehem ska självklart ha (bra) betalt. Jag är extremt skeptisk till arbeten som ska utföras som vore de ett kall. Den som önskar den ordningen kan inte då kräva någon som helst kvalitetssäkring av uppdraget och det skulle sannerligen inte bidra till någon förbättring av de redan dåliga förhållanden som råder lite varstans inom branschen.  

  Ja, jag vet inte vilket som är värst för föräldrar som har blivit bestulna på sina barn.

  Är det soctanterna eller de vidriga fosterföräldrarna som gör allt för att göra våra barns liv till ett än värre helvete?! 
 • nymedl­em
  Tis 22 okt 2013 19:55
  #94
  Mandel skrev 2013-10-22 19:47:53 följande:
  Jag är inte riktigt säker på att man kan ta hand om sina barn om man föder upp dem på kattmat och burkmajs eller om man kommer hem och slår yxan i ytterdörren och lever rövare så barnen vill begå självmord redan vid 5 års ålder.

  Olika barns historia... 

  Även om det förekommer så har jag väldigt svårt för att tro att soc stjäl en massa barn ifrån exemplariska föräldrar. Har sett så många dåliga föräldrar som fått behålla sina barn utan att soc ingripit.
  Tror de som omhändertas på felaktiga grunder är i minoritet. På samma sätt som att de dåliga hemmen är i minoritet.

  Bättre att utreda hela verksamheten tycker jag om det är många frågetecken. Både soc aggerande och deras regel samt de hem som anlitas.

   

  Min erfarenhet är precis tvärtom. Enligt min erfarenhet är de flesta barn som soc placerat i familjehem felaktiga beslut där barnen aldrig borde placerats från första början.

  Jag har aldrig sett någon förälder som gett sina barn kattmat, eller skrämt sina barn på de sätt som du beskriver.

  Men så umgås jag endast med vanliga vettiga människor som är bra föräldrar till sina barn. Barn som soc ändå beslutat sig för att stjäla och förstöra livet för!

  Däremot har jag stött på många rent av VIDRIGA fosterhem där de så kallade "föräldrarna" inte ens kan agera bra föräldrar till sina egna barn i många fall. 

  Människohandel kallas det!     
 • nymedl­em
  Tis 22 okt 2013 20:51
  #96
  Anonym (barnhem) skrev 2013-10-22 20:40:01 följande:
  Ursäkta men hur kan du säga att de flesta barn som placeras är fel placeringar?? jag brukar inte skrika efter underlag på vad folk skriver här men nu måste jag fråga var du har för underlag för det. Jag har sett föräldrar som utsätter sina barn för sexuella handlingar i alla skalor, jag har sett barn misshandlas, jag har sett barn som har varit så förstörda i privata delar så att de inte har kunnat hålla vföringen, jag har sett barn som använts som prostituerade för att deras föräldrar skall kunna ha lite pengar extrra, ja har sett barn som har gjort tre aborter innan de fyllt 14 år. Så jo många placeringar är helt rätt. Många fosterhem är bra det är min erfarenhet. Skall man ha ersättning för absolut.

  Ja, det är DIN erfarenhet. Jag har sett många många barn som INTE blivit misskötta av sina föräldrar, men som ändå blivit kidnappade av soc och placerade hos giriga familjehem som behandlar dessa redan av soc traumatiserade barn som sk*t!!

  Noll ersättning till dessa familjehem utöver barnbidrag så rensar man bort denna människohandel och många barn slipper få sin barndom förstörda utan kan få växa upp i trygghet med sina föräldrar! 
 • nymedl­em
  Tis 22 okt 2013 21:45
  #98
  Anonym (barnhem) skrev 2013-10-22 20:56:22 följande:
  JA och min erfarenhet kommer av att jag arbetat med dessa barn. Vad kommer din erfarenhet av? det är det jag undrar, och hur många är många många barn? hur många är dessa många giriga familjehem? varför är dessa barn redan traumatiserade, menar du att soc traumatiserar barn medvetet? om det skulle införas noll ersättning utöver barnbidrag så skulle inte många vara familjehem. Som sagt jag skulle vilja se lite statistik och forskning på dina uttalande.

  Jag har samma erfarenhet som du. Jag har arbetat med dessa FAMILJER, inte bara med barnen. Kan inte svara på om soc medvetet traumatiserar barn, i en del fall är det så men oftast beror det nog på okunskap och brott mot lagar och regler.
 • nymedl­em
  Ons 15 jan 2014 15:01
  Anonym (inte klokt) skrev 2013-12-19 00:11:24 följande:
  Jag tycker precis som du! Mycket vettigt skrivet!{#emotions_dlg.flower}

  Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv!Nalle
  Tack! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...