• LinnJes

    StockholmsMammor till SeptemberBarn

    Fortsättningstråd till "BF September 2011 i Stockholm"

    Här fortsätter vi med att skriva av oss om stort och smått, kanske främst om våra små, och med att planera in cafébesök!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-08 10:25
    Baby Bebislista Baby

    Frelin: BF 10/9 födsel 5/8 2505g 46 cm Jessie
    Flisan79: BF 4/9, födsel 29/8. 3780 g, 52 cm. Emilia
    EleonorL: BF 1/9. födsel 30/8, 3610 g, 51 cm, Adrian
    Disa75: BF 27/9, födsel 30/8, 4465 g, 54 cm, Tilda
    lilla myggan: BF 26/8, födsel 31/8, 4040g, 55cm, Aston
    Blomman2010: BF 12/9, födsel 3/9, 2980 g, 49 cm, Solveig
    velvet: BF 15/9, födsel 6/9, 3240 g, 49 cm, Livia
    Nimah: BF 15/9, födsel 7/9, 2965g, 47 cm, Ebbe
    VeronicaNyberg: BF 3/9, födsel 7/9, 3410 g, 52 cm, Vincent
    SannaMac: BF 2/9, födsel 9/9, 4085 g, 54 cm, Adrian
    Isabelle82: BF 25/8, födsel 10/9, 4700g, 53cm, Eros
    Sara377: BF 21/9, födsel 11/9, 3300g, 51 cm, Elliot
    Haptic: BF 17/9, födsel 14/9, 3335g, 50 cm, pojke
    Finder: BF 10/9, födsel 15/9, 3095g, 52cm, Freya
    xanncar: BF 29/9, födsel 22/9, 3128g, 49 cm, Filippa

  • Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn
  • LinnJes

    Nimah: iiioouwww! Usch vad äckligt! Stackars stackars Ebbe! Hoppas han får medicin som hjälper snabbt!

  • Frelin

    Nimah: Men fyy vad äckligt. Hoppas det går bra på vårdcentralen.

    Jag ses oxå gärna, jag pluggar ju om dagarna men på distans så kan alltid ses några dagar  i veckan (när jag inte är i stallet)

    Skrev om det i andra september tråden, men är det någon som varit med om liknande. Jessie bajsar bara hemma och hos sin pappa. ALDRIG någon annanstans just nu. Märker att hon e gnällig ibland om vi är i stallet eller i Farsta och så fort vi kommer hem o jag sätter ned henne på golvet så skiter hon och hon slutar gnälla. Oftast skiter hon inom 2 min när vi kommit hem. Aldrig varit med om en 1åring som har "bajsångest" det är ju bekvämt för mig men oroväckande ändå eftersom detta kan leda till att ohn blir förstoppad om hon håller sig en längre tid..
         

  • LinnJes

    Frelin: Dexter var och är fortfarande likadan. Bajsar bara där han känner sig trygg. Först bara hemma hos oss, sen hos min mamma och så till slut på förskolan också. Jag upplevde det aldrig som ett problem. Istället känns det som något positivt då det är lätt att börja potträna när man vet att barnet kan hålla sig.

  • Nimah

    Vårdcentralen trodde inte det var mask, men uch jag vet inte. De hade inget att säga alls. Hoppas det var fibrer som såg ut som maskar då, och att han slutar kräkas snart. Äckligt iaf.

  • SannaM

    Hur har det gått med maskarna? Uscha...

    Frelin, Adrian är lite likadan. När vi var hos min mamma under höstlovet blev det halvt stopp i några dagar. Det är sällan han bajsar nån annanstans än hemma just nu. Och som du säger, bekvämt, men samtidigt finns det risk för stopp...

    Lisa var med honom hos barnläkaren ang. mjölken nu i veckan och pricktestet visade ingenting, så nu fick vi en plan för att återinföra mjölk i kosten. Ska börja med vanligt smör på mackan nu under en vecka. Efter två dagars smörande har han idag bajsat tre ggr, lite smålöst. Kan ju vara en tillf'ällighet, så vi kör på i några dagar till och ser hur det artar sig. Känns som en helt surrealistisk grej om vi skulle kunna ge honom mjölkprodukter! Värsta coola världen som öppnar sig - så håll tummarna!

    HELG = äntligen. Ska försöka undvika att jobba i helgen, men vi får väl se... 

  • Disa75

    Ja, här är det också full fart, öppna kylskåpet är senaste grejen. Sen står hon och kastar ut grejer på köksgolvet, lagom kul. Så nu sitter ett skärp runt handtagen... Vi håller dessutom på att renovera badrum och tvättstuga i källaren så hela huset är kaos.

    Nästa helg ska Tilda sova borta för första gången. Vi ska åka till Nynäs havsbad med några kompisar, ska bli himla skönt! Fast jag tycker lite synd om mina föräldrar, Tilda vaknar ju varenda natt. Pluss att hon är van att ammas innan hon somnar. Men det går säkert bra...

    Glöggträff låter mysigt!

  • Nimah

    Vad härligt Disa! Vi ska lämna Ebbe för första gången nu i helgen. Vi ska till Sandhamn och sova ut tänkte vi!

  • SannaM

    Lyxigt hörni! Nynäs havsbad är mysigt, där var jag på kick-off med jobbet,  men vi hade fullt program och fick njua av faciliteterna ca 30 min på två dagar.

    Vi har haft Adrian borta över natten tre gånger, en natt varje gång, varav en gång var bröllopsnatten och en gång på Lisas 30-årsdag. Men det är ju så mycket som ska hinnas med; både umgänge och sova, haha, så vi har prioriterat sovandet (och tyvärr har lite alkohol varit inblandat två av gångerna = småbakis dagen efter, ringrostig som man är. Värt??) 

    Så, vad skulle jag säga med det? Hoppas ni får det bra, helt enkelt!

    Jag klämde Adrians finger i toadörren i lördags, undrade vad som var i vägen och drog till lite extra några gånger innan jag fattade. Chock och panik, kan man säga... och dåligt samvete, förstås. Fingertoppen svullen och nageln lär lossna snart, urk. 

  • Frelin

    Själv är jag van att ha jessie borta på nätter lite då o då.
    Hon sover hos sin pappa ca en gång i veckan och har gjort sen hon var 6-7 månader. 
    Känns skönt att hon är trygg med o sova där.

    Men idag är dom på kryssning tillsammans med hennes pappas gravida syster och hennes gravida kompis. 
    Men jag är en orolig hönmamma. Men hon hade jätte kul i bolhavet när vi pratade.
          

  • Nimah

    Vi hade en jättemysigt helg och Ebbe verkade inte sakna oss en sekund! Men väl hemma har han blivit ännu svårare att natta. Har tagit 1-2 timmar de senaste tre kvällarna. Han kämpar emot och så fort han håller på att somna ställer han sig upp och vill kramas. När han väl somnat vaknar han så fort jag försöker smyga ut och så får vi börja om.

    Nu har vi med fått dagisplats. Andrahandsvalet, men det blir nog bra ändå. Börjar 14 januari. Vad förväntas han kunna när han börjar?

    Den här åldern är rolig annars tycker jag. Ebbe kan hur många djurläten som helst och kan peka ut minst 10 djur på bild när man frågar vilket som är hästen osv. Han kan flera frukter med och nu vill han öva färger. Lär sig något nytt varje dag.

Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn