Inlägg från: LinnJes |Visa alla inlägg
  • LinnJes

    StockholmsMammor till SeptemberBarn

    Vad ni skriver! Hinner inte med...

    Jag kan bara fika på tisdag. Sen har jag BVC på torsdag, onsdag återkontroll på MVC, måndag kommer en kompis hit. Fredag kan jag nog gå på bio om jag orkar... Hehe. Henrik är hemma nu igen i alla fall så får lite avlastning på kvällar och nätter, så borde inte vara lika slut som jag vart denna veckan.

  • LinnJes

    Sanna: Jag ammar bara, men tycker Aston sover rätt bra på natten ändå. Han äter desto mer på eftermiddagarna/kvällen istället. Då vill han amma ofta ofta. Kommer ju inte så mycket varje gång då såklart, eftersom det inte hinns fyllas på helt, men sen somnar han till slut ändå. Sen brukar han sova 3-4 timmar i sin egen säng, sen flyttar jag över honom till min säng och ammar liggandes, sen somnar han om några timmar, sen byter vi sida och ammar igen efter några timmar. Har inte heltkoll på tiden emellan för brukar inte kolla på klockan (halvsover typ när jag har han i sängen). Men tror han sover så bra på natten för han är vaken så pass mycket på eftermiddagen. Men ska inte säga för mycket, för han ändrar "rutin" hela tiden tycker jag...

  • LinnJes

    Kan kanske fika på onsdag också beroende på plats och tid... Ska vara på bvc vid 2, så kan innan dess. Hur ser det ut för er andra? Föreslår Waynes på Hornsgatan i så fall, där runt kl10-11. Glad

    Angående amning, så ja, det är så himla mycket prestige i det! Alla säger att det är så smidigt att amma, men jag tycker nog flaska är smidigare faktiskt. Inte så jobbigt att släpa med sig flaska och lite varmvatten i en termos tycker jag, däremot jobbigt att krångla med amningskläder, mjölk överallt, smyga med sjalar för att skyla sig, oron över om bebisen får i sig tillräckligt osv osv. Ändå vill jag amma av någon anledning? Har fått så mycket "beröm" nu när jag helammar av min släkt, så förstår ju att de tyckte det var fel när Dexter fick flaska (hade inte tillräckligt med mjölk till han). Vet att jag satt och storgrinade till min bvc-tant när jag erkände att jag gett ersättning till honom... Kände mig misslyckad. Så himla onödigt liksom. Viktigast är ju ändå att barnet blir mätt och mår bra!

    Får se om det fortsätter att funka med amningen, om det inte gör det kommer jag börja ge ersättning också. Lite i smyg hoppas jag nästan det, för då kan Henrik hjälpa till, man får lättare barnvakt osv... Ego, jag vet! Usch, fick lite dåligt samvete nu.

  • LinnJes
    blivanderoten skrev 2011-09-25 12:53:26 följande:
    Jag har ju inte ammat tidigare och har en fråga, hur länge är brösten jätte svullna. Har två meloner här. Och då snackar vi vattnmeloner.
    Gick över för mig inom en vecka har jag för mig...
  • LinnJes

    Hinner som vanligt inte skriva nåt... Läser ganska ofta men det blir kortisar typ samtidigt som jag ammar. Känner lite som du xanncar, hinner inte med allt... Full fart hela tiden. Nu sover iaf båda barnen, Aston var vaken mellan 16-21 ungefär, sjukt länge! Vägrade somna! Gick runt, ammade, försökte med napp, utan napp osv men inget funka. Sen la jag ner han i sin säng med nappen och släckte lampan. Han somnade på två sekunder! Skojar inte, det var så fort! Sjukt.

    Sanna: bra med psykolog kontakten från BVC! Hoppas det blir bättre för dig snart.

    Veronica: jättefint bröllop verkligen! Och du såg jättevacker ut, kan inte ana attduprecis klämt ut en unge! :-P

    Hoppas allas nätter blir bra, ses imorgon allihop!

  • LinnJes

    Flisan: Usch, jobbigt! Kan det inte "bara" vara gaser då? Verkar jobbigt att inte kunna äta något alls... Pröva den där Windi eller vad den nu hette? Hoppas hon somnade till slut!

    Här vaknade Dexter klockan 5 i morse. Jättekul! Eller inte. På asdåligt humör dessutom. Jippie. Nu har det ordnat upp sig med humöret, men jag är trött som en gnu. Kanske tar en powernap på fikat. Hehe.

    Hoppas vi får plats allihop, verkar ju som att många kommer idag! Har inte själv vart där, utan gick bara på Sannas rekommendation. Jaja, det löser sig nog! Glad

  • LinnJes

    Tack för trevlig fika! Var inte så bra sällskap själv dock, kände mig mer död än levande typ... Jaja, ni vet ju som sagt hur det är!

    Aston är iaf nästan 58cm nu och vägde 4700g. Så han går upp som han ska. Trodde han var längre faktiskt! Men svårt att mäta dem ordentligt ju. Lång är han iaf!

  • LinnJes

    Suck, Aston sov igår mellan 17.30-20 vilket han aldrig brukar göra, så då ville han såklart vara vaken NU! Tack för den. Sitter i köket och glor. Bävar för imorgon (idag) för Dexter hade lite feber igår kväll och är rädd att han behöver stanna hemma från förskolan imorgon. Känns läskigt och jobbigt att ta hand om en sjukling och en bebis samtidigt... Särskilt nu när jag inte fått sova.

    Frelin: låter konstigt! kanske har råkat riva dig eller något? Alla andras tips verkar bra, hoppas det blir bättre snart!

    Xanncar: jag undrar lite samma sak. Dexter kräktes och dregglade ofantliga mängder, men kommer inte ihåg när det startade. Har för mig att kräkset kom tidigt, några veckor max. Aston gör varken eller hittills, så hoppas ju slippa förstås.

  • LinnJes

    Klagar lite till... Aston var vaken mellan 2-4 ungefär, sen vaknar Dexter kl 4.30, går in och tröstar och ger välling, jag själv somnar väl runt 5, sen vaknar Aston 6 och vill amma, strax efter vaknar Dexter och då är det bara att gå upp. Kul kul. Dexter har feber, så ingen förskola för honom idag. Visserligen bara 37.8, men tillräckligt för att inte kunna gå dit. Kommer bli en kul dag det här!

    En till grej som är sjukt irriterande är att jag skulle på efterkontroll idag och nu kan jag inte gå. Skulle verkligen vilja att de kollar, för det känns som att allt inte riktigt står rätt till där nere. Om jag inbillar mig vill jag gärna veta det, och om nåt är fel så vill jag ju ha det fixat så fort som möjligt såklart... Så. Irriterande som sagt. Men inget att göra...

  • LinnJes

    Haptic: Dexter sover bra oftast, och har gjort det länge. Med vissa undantag förstås, utvecklingsperioder, sjukdom, tänder och sådär. Han sover ju visserligen i spjälsäng fortfarande, så han kan inte gå in till oss ens om han ville. Men han vill ju inte ens det bär vi försöker... Enda jag kan tipsa om är rutiner. Vet ju inte om ni redan har det... Men här går han och lägger sig 7 varje kväll, har liten nattningsrutin innan, och sen sover han oftast till runt 7 nästa morgon. Låter jobbigt för er iaf, hoppas det är en fas i och med allt det nya med att bli storebror och sådär, och att det blir bättre snart!

    Sanna: ingen koll på hur ofta jag ammar... Blir lite hipp som happ tycker jag. Oftare och kortare på eftermiddagen/kvällen och längre mer sällan på dagen och natten. Tar Adrian napp? Kan ju pröva med den när du ammat ett tag, vet att Aston nästan blir arg när han ätit ett tag och han bara vill snutta men det fortfarande kommer mjölk... Då brukar nappen funka.

Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn