Inlägg från: LinnJes |Visa alla inlägg
  • LinnJes

    StockholmsMammor till SeptemberBarn

    Flisan79 skrev 2011-10-09 12:09:11 följande:
    Misstänker kolik light här. Gråt varje kväll mellan 21-22 och 00-00:30. Verkar inte påverkas mer eller mindre av vad jag äter så man får väl härda ut.

    I morgon fyller Lovisa 2 år. Måste hitta någon present idag. Ska väl inte vara så svårt då barn i den åldern gillar allt vad leksaker heter.
    Jobbigt! Men skönt ändå att det är begränsade tider i alla fall... Hoppas det blir bättre snart!

    Hehe, nä det är nog inte så svårt! Öppna paket är nästan present nog när de är i den åldern. Glad
  • LinnJes

    Sanna: Grattis på födelsedagen! {#emotions_dlg.flower} Fin present du fick av din son tycker jag! Glad
    Och ja, det var min vanliga BM som jag träffat båda mina graviditeter. Hon ringde mig för att boka en tid, det gjorde hon förra gången också. Verkar vara rutin på den MVC som jag går till. Men ta upp det när du ska dit tycker jag. Känns ju mycket bättre när man vet, innan gick jag runt och oroade mig för allt möjligt (framfall, att de sytt fel, att det var infekterat...) som jag inte hade behövt göra. Nu var det ju "bara" stygnen och lite känsliga slemhinnor, som man tydligen har när man ammar...

    Frelin: Bra att det löst sig med lillans mage!

    xanncar: Vet exakt hur det känns! Det är jobbigt... Men är så tacksam nu att Dexter går på förskolan. Vet inte hur jag hade klarat mig annars faktiskt. Hoppas det går fint på inskolningen! Ska ni ha den korta eller långa varianten?

    Dexter verkar frisk nu, ingen feber idag, så kommer imorgon om inget oförutsett händer. Glad

  • LinnJes

    Ingen feber hos Dexter igår eller idag, så han går till förskolan = jag kan komma på fikan. Glad

    Inatt har Aston faktiskt varit lite gnällig/skrikit en del... Stackarn var bajsnödig, låg och klämde och krystade och det kom bara pruttar. Lilla stackarn. Rynkar på näsan I morse skreks det en del också, och sen kom det äntligen! Var 9 dagar sedan sist idag... Så inte så konstigt kanske att han hade ont.

    Mimmi: A har fleece-overall och liten mössa på sig, sen ligger han i mjuklift som jag har fårskinn i. Sen har jag en Phil och Ted vagn, så han ligger ju ganska skyddad där under liksom.

  • LinnJes

    Tiden bara rinner iväg... A har haft bajsmaraton hela morgonen, nu somnade han precis. Jag behöver duscha och vila känner jag, så prioriterar bort fikan idag tror jag. Ni är ju så många ändå, så ni kommer säkert inte märka att vi inte kommer i vilket fall. Flört Ha det så trevligt allesammans!

  • LinnJes

    Phew vilken pärs! Precis kommit hem från SÖS, fick åka in med Aston i ambulans igår. När han vaknade så kunde han typ inte andas, fick kväljningar och blev helt röd i ansiktet. Lade honom på magen på min arm och då kom det ut en massa bubbligt slem... Jätteläskigt! Ambulansen kom snabbt och alla värden verkade bra, men de ville att vi skulle åka in i alla fall. Så har vart där för observation under natten. A var slö och ville inte äta så han fick sondmatas några gånger. Fick såna "anfall" några gånger under eftermiddagen och kvällen, men idag blev det bättre. Först misstänkte de RS men det var det som tur var inte!

    Jag är helt slut, sovit några timmar inatt på en obekväm sjukhussäng. Aston skulle matas var tredje timme, först försöka amma, som inte funka, sen sondmata och efter det pumpa ut mjölk till nästa matning... Blev inte mycket tid emellan till att sova + att jag var orolig såklart...

    Nu verkar han må mycket bättre, kan äta själv och andas bättre. Skönt! Men han är inte frisk än såklart och får lite störd andning när han ligger platt på rygg. Jobbigt eftersom det är så de "ska" sova.

    Frelin: Jobbigt med blåsljud! Men som de andra skrivit så är det vanligt och behöver inte betyda något. Men förstår att du är orolig såklart!

    Bra att ni verkat haft en trevlig stor-fika! Synd att jag missa, samtidigt som jag är glad att vi stanna hemma och inte riskerade att smitta era bebisar.

  • LinnJes
    Flisan79 skrev 2011-10-11 19:55:11 följande:
    Men fy vilken mardröm. Fick ni något svar på vad det var? Slem av förkylning?
    Skönt att han mår bättre iaf och jag hoppas det fortsätter åt rätt håll. Fungerar sovning på sidan? Är ju inte farligare än rygg så länge de inte ramlar framåt.
    Ja, förkylnings-slem, nåt virus var det (de upptäckte ingen infektion).
    Han brukar sova på sidan bredvid mig, men har inte prövat när han sover själv. Ska försöka med det inatt och imorgon i vagnen. Borde ju funka.
  • LinnJes

    Förstår att det blev lite missförstånd när jag skrev att det blev så när han vaknade... Men det var alltså på dagen. Han somnade ju där när jag skrev att vi inte skulle komma på fikat, och sen vaknade han runt 1 (på dagen alltså) och betedde sig sådär. Så det blev en del krångel med dagishämtning och sådär. Tur att vi har svärföräldrarna så nära. Så jag var själv hemma med Aston, bra på ett sätt att Dexter inte behövde se det, och jobbigt att Henrik inte var hemma.

    Han mår bättre, förkyld som sagt, men ingen fara. Slemmet verkar ha lugnat ner sig, för han kan ligga ner nu utan att börja hosta/harkla/gurgla. Var liksom riktigt illa där i typ 12 timmar, sen blev det bättre på en gång... Utan direkt behandling. Konstigt.

  • LinnJes

    Tänkte tipsa lite snabbt om "klädbytardag" (samma sak som loppis) här i Hornstull på fredag mellan 9-12. Det är uppe vid Högalidskyrkan så tänkte gå upp dit efter att jag lämnat Dexter på förskolan. Älskar loppisar!

    Flisan: Låter skumt... Har inte hört talas om sånt innan. Men man kan ju allt möjligt konstigt i samband med avslag verkar det som. Om det fortsätter så tycker jag du borde ringa ditt MVC.

  • LinnJes

    Sanna: Tänkte nog gå på bebis-bio på tisdag om inget oväntat händer (som igår...). Vore kul om du hängde med! Glad

    Tänkte för övrigt försöka mig på att åka till Farsta på typ måndag... Har en kompis som jobbar där i centrumet och behöver shoppa lite hos henne... Hehe. Så om nån av er Farsta-bor vill fika då så hojta till!

  • LinnJes

    Sanna: Aston är sådär också... Oftast efter att han ammat en stund, sen ska han hålla på och sparkas, släppa bröstvårtan, gojsa runt och försöka ta nytt tag, låter och grymtar och håller på.. Brukar ta bort han då ett tag och låta honom lugna sig ett tag, sen ammar jag igen. Glad

    Flisan: Vad hon växer! Inte konstigt att du är sugen och hungrig hela tiden! Vikten kan du ju ta tag i när du ammat klart? Du såg smal ut när jag träffade dig i alla fall. Flört

    Nimah: Loppisen skulle Blomman gå på också i alla fall, häng gärna på om du vill. Kan ju käka lunch/fika efter eller så också om andan skulle falla på.

Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn