Inlägg från: Dietist Viveca Annell |Visa alla inlägg
  • Dietist Viveca Annell

    "Vippisar" se hit!

    Snuttjulla skrev 2011-09-05 20:05:30 följande:
    Hej, ja, jag har tänkt att jag ska motivera mig med en liten shoppingpeng när jag gått ner 5 kg, och lite till sen vid 10, och sen en lite mindre summa för varje kilo sen. Så jag kan shoppa lite nya kläder sen. Funderar även på att införa nån får av straffavgifter om jag skulle fuska, alltså äta nåt mindre nyttigt. För att jag själv ska låta bli. Jag vet att man egentligen inte ska göra så, men jag tror att det är nåt jag verkligen behöver. Ni andra då? Vad har ni för morot, förutom att vi alla förhoppningvis kommer må bättre? En lite jobbig sak med detta, bor på mindre ort och lättmjölken var helslut på affären. Vet inte hur jag ska göra imorrn bitti innan jag hunnit åka iväg till en större affär, ska jag blanda med vatten eller mellanmjölk?

    Blanda med mini- eller mellanmjölk. Det smakar inte bra med vatten.
  • Dietist Viveca Annell
    ninadockan skrev 2011-09-17 15:39:01 följande:
    Idag känner jag mig inte lika uppgiven, ska nog klara det här men vänder lite på det. Viveka tror du detta funkar bra för viktnedgång?

    Frukost 08:00:
    Osötat fullkornsbröd med surdeg, lätt & lagom oliv, kalkonpålägg, kokt ägg. Kaffe med lättmjölk och osötat vitaminbrus till.

    Mellanmål 11:00:
    Shake (LCD eller VLCD beroende på om jag befinner mig hemma eller ute.)

    Lunch 14:00:
    Bar

    Mellanmål (16:00):
    Frukt eller Shake

    Middag enligt tallriksmodellen (18-19:00).

    Tar också tabletterna innan frukost och middag.

    Ditt matschema ser mycket bra ut. Ett tips är att du lägger till något proteinrikt till mellanmålet på eftermiddagen när du äter frukt. Du kan t e x äta hackad frukt med en klick keso. Eller byt frukt mot knäckebröd/fullkornsbröd med kalkon eller mager ost. Med protein i mellanmålet håller du dig mätt längre. Kanske behöver du äta efm-mellanmålet lite tidigare. Fyra timmar mellan från bar kl 14 till mellanmål kl 16 kan ge starkt hungersug. Men det känner du hur det funkar. Tänk också på att äta en portion enligt tallriksmodellen på kvällen. Lägg gärna upp maten på tallriken vid bänken så du inte frestas ta flera portioner om maten står framme på bordet. Mer grönsaker kan du förstås ta. På allevo.nu ser du lagom portionsmängder för lunch/middag för dagsintag på 1600-kcal (som är lagom för viktnedgång för kvinna). Hoppas det kommer fungera bra för dig!

  • Dietist Viveca Annell
    ninadockan skrev 2011-09-19 09:12:02 följande:
    Hej och tack för tipsen, ja det känns som att det funkar för nu har jag redan gått ner ett kilo till...  Jag brukar inte vara så hungrig på eftermiddagen så om jag är ute får det räcka med frukt till mellanmål, keso och knäckebröd kan jag ju ta de dagar jag är hemma på eftermiddagen. En fråga som jag funderat på, är det dåligt att äta sen middag? Ibland får vi inte maten på bordet förräns närmare 8 fastän vi siktar på halv 7-7...

    Roligt att det går så bra för digGlad

    Det är ok att äta middag kl 20 
  • Dietist Viveca Annell
    Snoffsan skrev 2011-09-19 20:15:53 följande:
    Jag vägde mig imorse och det har gått lite segt men jag är ändå jättenöjd med -2,6 hittills! Tycker som sagt att det går lite sakta med nedgången, men det är är ju inte lika mycket att ta av som när jag började innan det här så jag antar att det är därför det går lite långsammare. Är i alla fall riktigt nöjd över att jag kämpar så bra. Har inte fuskat nåt, men på lördag ska jag på en fest så då tänker jag unna mig lite gott. En dag i månaden måste man kunna unna sig lite va? Får träna lite extra hårt denna vecka. Ska börja gå långpromenader. Tycker det är tråkigt, men jag tänkte köpa en ny ljudbok och ladda på ipoden så blir det lite mer spännande!

    Du ska vara jättenöjd med – 2,6 kg!


    Du gör helt rätt som unnar dig lite extra någon dag. En guldkant med något extra gott på planerade dagar gör ofta att man orkar fortsätta.


    Att unna sig kan också vara att unna sig att gå på massage, få naglarna fixade eller att köpa något fint till sig själv när man har nått ett delmål i sin viktnedgång.

    Njut av sköna långpromenader i fina höstfärger!  

  • Dietist Viveca Annell
    anouk86 skrev 2011-09-21 13:22:17 följande:
    Hej alla!

    Fullt upp på jobbet här nu så hinner knappt kika privata internet. Men positivt också att man tar bort fokus från matmat. haha

    Hör och häpna igår när jag mätte mig runt magen (inte midjan) har jag tapapt 14 cm! Helt sinnesjukt:D Så nöjd:D

    Träningen löper på... Simmade igårmorse igen (ska göra det varje Tisdag) , Box på torsdag och Latino på Söndag:D Är sjuukt taggad inför träningen nu! Det e så kul när man känner att man blir fastare:) Hur tränar ni andra?

    Vilken förändring på midjemåttet! Stort GRATTIS! Att mäta magen eller midjan är ett jättebra sätt att se förändringar. Ibland kan faktiskt vikten stå still men midjan krymperGlad


    Toppen att du är taggad att träna!


  • Dietist Viveca Annell
    Pluffsan skrev 2011-09-21 18:59:49 följande:
    Nu var det för längesen jag skrev här. Det har gått lite knackigt nu känner jag. Tycker det är svårt när man ska byta ut mål.. Känns nästan som att jag blir mer hungrig nu än när jag höll på med kickstarten. Det är precis som att när man får smak på mat igen så blir man ännu mer sugen.. Jag fuskade i helgen.. Min sambo fyllde år så jag åt både tårta och smörgåstårta.. :( Men nu är det väl bara att ta nya tag.. Försöka få tillbaka motivationen. Nån som har nåt tips?? Måste komma igång med någon slags träning också. Men jag vet inte vad. Ska gå in i träningstråden och kolla om man kan få tips på det. Har svårt att komma iväg och träna så det hade varit bra att få tips på träning hemma. Hur går det för er andra?

    Du klarade Kickstart, det var stark motivation! Nu dalar motivationen men tänk på vad duktig du har varit och att det kommer gå bra även i fortsättningen! Kickstarten kan faktiskt upplevas lättare än att byta ut måltider. Under Kickstart visste du exakt vad du skulle äta/dricka. Håll kvar samma måltidsordning, ät fem-sex gånger per dag med ca 3 tim mellanrum. Byt ut en till tre måltider per dag mot Allévo. Fortsätt gärna med Allévos milkshake. Något av målen kan bestå av en bar t ex till mellanmål. Tänk på att fylla tallriken med mycket grönsaker när du lägger upp mat. Gör sallader, ugnsbaka rotfrukter, koka eller woka grönsaker. Lite fusk någon gång är inget du ska ha dålligt samvete för. Nästa dag fortsätter du de nya bra vanorna. Lycka till med att komma igång med träningen!


  • Dietist Viveca Annell

    Vad roligt att läsa om alla era framgångar! Även om motgångar. Att gå ner i vikt är tålamodsprövande. Bana in nya bra matvanor gör man inte på en vecka. Det tar tid och under den tiden kommer bakslag. Det är så för alla och det är inget misslyckande. Fundera istället på hur du tänka nästa gång du blir allt för frestad, när du blir bortbjuden på kalas eller när det står nybakta kanelbullar framdukat på jobbet. Att äta regelbundet, äta mellanmål alla dagar även på helgen räddar många situationer. Planera också in godsaker vissa dagar, godis, kaffebröd och annat mindre nyttigt måste få man få äta ibland.


    Att byta ut måltider mot Allévo är en jättebra hjälp på vägen att nå sin målvikt. För att hålla vikten är lagom stora portioner av vanlig mat på regelbundna tider a och o. ”Träna” därför på tallriksmodellen och att äta en portion så det blir en naturlig del i ätandet. Kom ihåg, mättnadskänslan kommer efter en stund.


    Ha en jätteskön helg alla vippisar och må gott! Fint väder för långpromenaderSolig

  • Dietist Viveca Annell
    anouk86 skrev 2011-09-23 10:12:52 följande:
    Snoffsan-

    Så här har min resa sett ut:

    Förlossningsvikt: 132 kg
    Allevo-startvikt: 97 kg

    Dagsvikt: 93.5 kg

    Delmål: 89 kg [Mycket möjligt att jag är nöjd här faktiskt. Vill ju ändå behålla kurvor]
    Målvikt: 84 kg

    Vad roligt att det går så bra för digGlad! Och jättebra att du har ett delmål på 89 kg. 89 kg kanske är den vikt du mår bäst på och ska stanna vid. Snart är du där!


  • Dietist Viveca Annell
    ninadockan skrev 2011-09-23 17:02:33 följande:
    Fuskade idag... tog en McDonalds hamburgare på lunch, dock utan ost, men sen smet det in ett par pommes också från sambons tallrik. Ja ja, ska ändå ut ikväll på restaurang så det får bli veckans "fuskdag" och sen tillbaks till vanligt imorrn. Men positivt var att det faktiskt inte smakade gott med feta pommes längre!

    Vilket bra val du gjorde att ta hamburgare utan ost. När fett och socker inte smakar så gott längre har du kommit en bra bit på väg mot nya nyttiga vanorGlad Det är ok att planera in "fuskdagar" och sedan gå tillbaka till det planerade matschemat. Hoppas lörd-sönd gick bra!
  • Dietist Viveca Annell
    Snuttjulla skrev 2011-09-25 20:36:21 följande:
    Hej allihopa. Det är länge sen jag skrev, men vi har haft en krissituation i familjen här som gjort att jag inte ens haft tillgång till internet. Nu är vi tillbaka på banan igen, om vi får. Min sambo har varit hemma och varit duktig, gått ner 5,5 kilo men mycket måttmässigt. Han kan inte ha sina köäder, byxorna trillar av. Så han är mer än nöjd hittills. Han har till och med funderat på att äta mer vanlig mat för att han känner att det kanske gått för fort och känner sig lite orolig för han kommer se ut efter två månader! :) men han mår toppen och är jättefin och är mycket piggare och gladare. Han har provat purjolökssoppan, och tyckte den var svår att få ner, bitarna i var inte tillräckligt att tugga men fastnade i halsen. Blev ingen favorit sa han. Jag har däremot inte haft så himla lätt, eftersom jag varit på sjukhuset med ena barnet i nästan 2 veckor. Tog med mig lite pulver men kände att jag var tvungen att avbryta under tiden vi var där för jag kände att jag behövde mer energi. Nu har jag dock tänkt ta upp kickstarten igen, från och med imorgon. Har ju inte varit "online" och aktiv så jag var iväg och köpte ett pkt så jag klarar veckan iaf. Får se vad allevo säger. Dock visar vågen på -3 kg. Har alltså gått upp igen, men eftersom jag inte tagit nån produkt alls under lite mer än vecka är jag nöjd med att "bara" gått upp 1 kg då. Känns jättesporrande att det verkar gå så bra för er andra, ska läsa igen om alla trådar och sidor nu...

    Vilka jobbiga veckor du har haft. Jag hoppas ditt barn mår bra nu och ni är hemma från sjukhuset. Du ska inte tänka på viktnedgång när mycket är kaotiskt runt omkring dig. Om läget är stabilare och du känner att du orkar är det jättebra att starta om. Du har gått ner 3 kg och det är mycket bra på så kort tid. Jätteroligt att höra att det går så bra för din man, vad duktig han är! Lycka till båda två!


Svar på tråden "Vippisar" se hit!