• ELN

    Ni marsvinskunniga!

    Säger som de flesta andra här: Kan vara en del prat på natten men sällan så det är störande. 
    Marsvinen i sig luktar inte, men klart, är buren smutsig luktar den.
    Sladdar och annat bör man hålla borta från det rum marsvinen rastas i. Är kontakten i så kan de dö, är den det inte kan det börja brinna nästa gg nån sätter i just den apparaten. Ja, ni fattar.

    Långhåren får man vara beredd på att sköta, då pälsen kan bli tovig och huden irriterad under om man inte klipper dem kort med jämna mellanrum (speciellt viktigt i rumpan). Kamma dem går, men de flesta marsvin jag träffat avskyr det.

    Man behöver också: klippa klorna, göra rent öronen med våtservett då och då och kolla tänderna. Också bra om de är försäkrade.

    Marsvinshjälpen är en jättebra omplacering i stockholmsområdet, runt Göteborg finns eragons
    www.eragons.se

    Lycka till! 

  • ELN

    Viktigaste kosten är hö hö och mer hö, samt vatten med c-vitamin. Pellets vara eller icke vara tvista de lärde om, men mina äter iaf det som en extra "treat" på lördagar, INTE som basmat.

    Morgon och kväll får de grönsaker o frukt så som vitkål, blomkål, morötter, broccoli (nyttigt).
    Mat som de också får, men som inte är fullt lika nyttig (mer som godis) är äpple, tomat, gurka.

    Apelsin kan man prova att ge dem, en del av mina älskar det. Ska vara skalad... 

  • ELN

    Såg att du har en tjej på fem år, skulle inte rekommendera att hon får springa omkring med dem i famnen, då de kan "kasta sig" vilket kan leda till tappade framtänder eller - i värsta fall - stora skador.

    Däremot att sitta på golvet eller i soffan med ett marsvin i knäet är bra. Brukar jag låta min väninnas 3,5åring göra med mina, under uppsikt.

    Mkt info blev det här :) 

  • ELN

    Fast jag tror inte de är mer allergiframkallande än andra pälsdjur. Sen är det olika från person till person, mitt x tålde inte katter men marsvin tex.

    Men synd. De är så mysiga :) 

Svar på tråden Ni marsvinskunniga!