• Baby Girl

    Varför vill man INTE ha barn?

    Ja, som rubriken säger; varför vill man inte ha barn?

    Det här är inte kritik utan en stilla undrar ifrån mig hur man kan välja att inte skaffa barn? En öppen diskussion önskas kring detta. Jag förstår inte hur man kan välja bort barn?
    För mig är det det bästa som har hänt mig i mitt liv! Mitt liv fick helt annan djupare mening när jag fick barn.
    Visst, det är oerhört mycket jobb och ansvar med att ha barn men det är så värt det! Den kärleken jag känner till mitt barn kan inte mätas med något.

    Jag kan förstå om man väljer att inte skaffa barn då man känner i sig själv att man inte skulle kunna klara av att vara en bra förälder, om man t.ex. använder droger, är psykiskt sjuk eller av annan liknande anledning väljer bort barn. Då tycker jag att man är väldigt mogen och förståndig om man inte skaffar barn i en sådan situation. Jag kan också förstå om man inte skaffar barn för att man inte har ett bra, fungerande förhållande, tillräckligt med pengar för att kunna ta hand om sitt barn, om man inte har träffat den rätta än m.m

    Min fråga riktar sig snarare till er som väljer bort att skaffa barn, trots att ni har goda förutsättningar att kunna ta hand om barn. Hjälp mig att förstå er.

    Och till er som inte kan få barn men som vill ha så beklagar jag verkligen. Det är inte en fråga ställd till er.

    Respekt och en öppen diskussion i tråden önskas!


    ღ It is not about length of life, but depth of life ღ
  • Svar på tråden Varför vill man INTE ha barn?
  • Baby Girl

    Och till er som berättar om era liv, det är intressant. Det är ju det jag frågar efter.


    ღ It is not about length of life, but depth of life ღ
  • phillie12
    Tygtiiger skrev 2011-09-10 14:14:24 följande:
    Egentligen är det väl inte konstigare att någon inte vill ha barn än att jag inte vill ha fler barn. Jag har två. Det räcker gott. För andra räcker det med ett, eller fem, eller inget.

    (Sedan måste jag reta mig: nej, mitt liv fick inte en ny och djupare mening med barn. Mina barn tillför mitt liv oerhört mycket och utan dem skulle livet bli meningslöst eftersom sorgen skulle täcka över allting annat - men innan jag fick mina två ungar var livet faktiskt precis lika meningsfullt. Jag gillar inte sådana uttalanden för jag tycker det låter som ett förtäckt sätt att säga till barnlösa att deras liv saknar mening, men att det har de inte fattat ännu - ungefär som om troende säger till ateister att de inte är lika andligt utvecklade som de som tror...)
    Bra tänkt! 
    Läs min blogg: www.orattvisan.blogg.se - en blogg om livet med IVF och betraktelser på vägen!
  • Baby Girl

    Jag har aldrig sagt att ni som inte har barn saknar mening bara att MITT liv fick en djupare mening när jag fick barn.


    ღ It is not about length of life, but depth of life ღ
  • Elin 262

    varför vill man inte ha barn?

    jo, för att vi alla är olika. vissa har andra "mål" och intressen i livet och känner ingen lust eller längtan efter barn.
    hur svårt kan det vara att förstå igentligen?

  • Passionsfrukt

    Det är fruktansvärt enerverande att hela tiden bli ifrågasatt för att man inte vill ha barn. Ja hoppla, jag är antagligen en onormal kvinna med helt fucked up könshormoner eftersom jag inte känner minsta lilla längtan efter barn. Jag har ingen biologisk klocka. När jag ser en bebis vill jag lägga benen på ryggen, jag har inga som helst instinkter att ta hand om den och jag tycker inte ens den är söt.

    Avskyr att höra "du ändrar dig bara du blir äldre". Som barn avskydde jag att ta hand om mina yngre syskon, nu är jag 27 och jag tycker det är jättejobbigt att gå hem till kompisar som har småbarn, allt kretsar kring dem och det finns inte en chans till vuxenumgänge. Jag tror inte jag kommer att ändra mig, sorry.

    Att det är en fråga om mognad är bullshit. Jag är garanterat inte mindre mogen än en kvinna som lydigt särade på benen för första bästa man och ploppade fram tre ungar på raken.

    Ursäkta den arga tonen men jag är så trött på detta. Hur skulle det se ut om jag spände blicken i folk som skaffat barn och ifrågasatte deras barnalstrande?

  • Eleator

    Har inte läst alla sidor i tråden, men är det inte så enkelt att vissa helt enkelt inte känner den där barnlängtan som TS gör?

    Själv är jag alltid SÅ sugen på chokladglass, mitt liv är inte komplett om jag inte får äta chokladglass minst fem gånger om dagen och jag förstår verkligen inte hur andra människor INTE kan vilja äta chokladglass konstant? Sen jag började göra det har mitt liv blivit fullständigt. Hur kan inte alla vilja äta chokladglass alltid?

    Fånigt exempel kanske, men bara för att en viss person känner starkt för något innebär inte det att alla andra gör det också.

  • huxflux

    Jag sade alltid att jag aldrig skulle skaffa barn. Var inte speciellt intresserad av att interagera med bekantas barn när jag träffade dem och såg faktiskt ned på andra som var så fokuserade på sina barn och enbart pratade om dem... Jag ville helt enkelt inte ha barn, det intresserade inte mig. Jag kan inte riktigt förklara varför, det var bara så.

    Sedan träffade jag mannen med stort M (för snart två år sedan) och vi bestämde oss för att skaffa barn tillsammans nästan genast. Det var som en övermänsklig kraft som drabbade mig. Jag ville verkligen ha barn! Nu har jag en liten grabb som är min ögonsten. Han är det bästa som har hänt mig och jag ångrar inte för en sekund att jag valde att skaffa barn.

  • Ginevra
    FrökenUmami skrev 2011-09-10 14:14:48 följande:
    Jag tror att många föräldrar planerar men jag tror också att många inte gör det. Jag tror också att många faller för tjat och påtryckningar och blir gravida därför att man "ska" vilja ha barn.
    Det är nog inte ovanligt att folk blir gravida av misstag och bestämmer sig för att behålla barnet utan att fundera särskilt mycket över det.
  • Maxbox

    När jag var ung (läs tonåren) så ville jag inte ha barn för att jag såg det som en inskränkning av livet - av allt det där andra spännande man kan göra. Det kändes viktigare med ett bra jobb och att se världen osv. När jag blev lite äldre och folk runt om mig skaffade barn så fick jag lov att reflektera över detta med barn för egen del.Vid den tidpunkten hade jag gjort en hel del "spännande" i livet redan. Just då kändes det som att jag ville avstå barn då jag såg det som oerhört egoistiskt att sätta barn till den här världen. Och att det etiskt riktiga var att välja bort barn. Dessutom hade jag knappt träffat små barn, hade dålig kunskap om dem och var lite rädd för dem faktiskt.
    Så träffade jag min man och helt plötsligt kändes det helt rätt med barn. Så sitter jag här med två stycken. Resan har varit fantastisk, kärleken är oändlig och barnen är det mest spännande och intressantaste jag vet. Samtidigt så ser jag fram emot att göra en massa saker såsom att resa m.m. tillsammans med barnen när de blir lite större. Jag skaffade dock barn av egoistiska skäl men hoppas att en kärleksfull uppfostran av dem är något som kan göra dem till kärleksfulla människor och därmed göra världen något bättre.

Svar på tråden Varför vill man INTE ha barn?