• svansmamman

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Lodjuret23 skrev 2023-01-01 12:00:36 följande:

    Hur skulle ni tolka följande -

    Senaste mens var 5/12 och 28/12 testade jag positivt med CB digitalt ultratidigt. Sedan dess har jag testat hur många gånger som helst - CB digitalt ultratidigt säger fortfarande ?Gravid?, CB digitalt med veckoindikator säger ?Gravid 1-2 veckor? men däremot är de tester som man ser strecket på svaga och jag tycker att de varken går direkt upp eller ner i styrka. Då har jag alltså testat med RFSU Testa tidigt och CB ultratidigt och CB Snabb detektion. Alla ger streck men jag tycker att de känns svaga, vilket oroar mig. RFSU testa ofta är de som ger allra svagast utslag. 


    Om jag räknar efter senaste mens så skulle jag vara 3+6 idag men den app som tar hänsyn till när jag fick positiva ÄL-tester räknar det till 4+2 istället.

    Efter två uteblivna missfall, två ägglossningscystor och ett misslyckat IVF blev vi både glada och rädda för positivt resultat igen men nu är vi i upplösningstillstånd och vet inte vad vi ska tro. Gravid? Pågående missfall? Utomkved? Cysta?

    Ska man lita på de digitala testerna? Eller oroa sig över svaga streck?


    Jag tillhör själv skaran som testade frenetiskt då jag innan min ?lyckade? graviditet hade tre missfall på raken. Det enda som lugnade mig, och som gav någon form av svar, var att testa med cbs test med veckoindikator. Min erfarenhet har varit att testen ska slå om mellan 1-2, 2-3 respektive 3+ veckor med max 10 dagars mellanrum mellan varje ?nivå?. Om testen inte ökat inom 10 dagar, och speciellt stannat på 2-3 veckor, har det inneburit missfall för mig samtliga tre gånger. Den fjärde gången slog testet om från 1-2 veckor till 3+ betydligt snabbare och det blev även min enda lyckade graviditet. Detta är givetvis ingen exakt vetenskap men det ger ett hum och är i min värld mer tillförlitligt än att jämföra styrkan på diverse streck, som blir mer godtyckligt. 

    HCG fördubblas varannan dag från graviditetens början. Det innebär alltså att du absolut kan ta blodprov med ett par dagars mellanrum och jämföra resultaten. Blodproven jag fått ta via VC visar ju exakt mängd HCG, så även om
    det skulle vara lågt får du en exakt siffra att jämföra med. Om du har möjlighet till blodprov kan du ju med fördel ta det, då det givetvis är ett än säkrare sätt än vanliga gravtester.

    Jag håller ALLA tummar att detta är en graviditet som stannar och att er väntan efter en liten snart är över! 
  • svansmamman
    Det är duvet skrev 2023-01-10 08:31:21 följande:

    Vad tror ni om denna? Defekt test?

    BIM-5



    Det ser ut som att bilden är tagen efter testtiden då färgen ser torkad ut, om så är fallet skulle jag inte säga att testet är defekt utan bara att det inte är giltigt då man inte ska avläsa resultat efter testtiden. Det är vanligt att speciellt cbs icke-digitala test ger alla möjliga färgrester efter testtiden. 
  • svansmamman
    Det är duvet skrev 2023-01-10 13:58:19 följande:
    Det är taget inom svarstiden annars hade jag förstått varför det såg ut så.
    Okej. Ja med tanke på hur konstigt kontrollstrecket ser ut också så är det nog definitivt defekt! 
  • svansmamman
    Vendela18 skrev 2023-01-11 08:43:33 följande:

    Okej de visste jag inte jag har varje ggn gått pissat,, hmm ok ska prova de denna ggn kanske lyckas jag. har provat ha sex runt äl innan Äl efter äl inget funkar men ska prova din metod med inte kissa efteråt. Yack hoppas jag med 🙏


    Är du helt säker på när du har äl då? Testar eller tempar du? Brukar du få några särskilda symptom vid äl som bekräftar den ytterligare? 
  • svansmamman
    Vendela18 skrev 2023-01-11 15:43:22 följande:

    Svansmamman: tack för du svarar.

    Jag har en app som jag följer skriver in dagarna när ja har mens näe den slutar , så följer den. använt LH remsor med men inget har funkat. Tempat har jag aldrig gjort för vet inte ens hur man gör 🙃. 


    Bara så jag förstår dig rätt, du menar att du kört på ägglossningstest och haft sex vid positivt test men ändå inte blivit gravid? Har du testat det många gånger? Det där med appar är lurigt, det är lätt att missa sin ägglossning om man litar på dem då de räknar ut dagarna utifrån en algoritm och därför inte nödvändigtvis markerar ägglossning när den verkligen är. Med lite ?tur? är det så enkelt att du missat ägglossningen som gjort att du inte blivit gravid än. ❤️
  • svansmamman
    Joa0302 skrev 2023-01-13 16:38:40 följande:


    Positivt eller Spökstreck?
    hur skulle ni tolka detta test?
    Jag tycker det ser ut som ett typiskt spök-/torkstreck tyvärr. Teststrecket ska vara jämnt i färgen och lika brett som kontrollstrecket för att betyda positivt. Man kan givetvis vara gravid ändå, bara att det är för tidigt för att testa eller att koncentrationen hormon i urinen var för låg. 
  • svansmamman
    Lyksa skrev 2023-01-17 16:06:21 följande:


    Ser ni något? Inte morgon urin och har inte lyckats hålla mig mer än max en timma.

    En fråga av all välmening, vad är anledningen till att du testat med flera test i samma urin när du bara hållit dig en timme samtidigt som du (förmodligen) inte är alltför många dagar efter äl? Du verkar vara införstådd i att man helst ska testa med morgonurin men i vart fall hålla sig minst fyra timmar. De förhållnings?reglerna? är ju inte till för att vara besvärliga utan helt enkelt för att chansen till ett rättvisande resultat är som störst då. 


    Jag ser ingen tendens till positivt på någon av testen. ☺️

  • svansmamman
    Lyksa skrev 2023-01-17 17:38:34 följande:
    De är för att antingen är jag gravid eller så är jag sjuk. Vill inte vara sjuk så försöker greppa alla strå jag kan. 😔 hade varit enklare att "anledningen till att du är svimfärdig, har haft en vilopuls på 115 hela dagen och mår konstigt utan några andra tecken på sjukdom är pga en graviditet" (har mått dåligt tidigare graviditeter)
    Lyksa skrev 2023-01-18 11:48:23 följande:

    Har hört att CB kan ge spök. Men detta är väl för starkt för spök?? Eller? 

    Babyplan igår.
    CB idag morgon urin.



    Då förstår jag! Jag såg som sagt var inget på de från babyplan, men cb-testet är solklart positivt! Jag är erkänt negativ kring cbs icke-digitala test (då många tror de är positiva fastän de inte är det) men det på bilden ovan råder det inga tvivel om - du är gravid! ❤️
  • svansmamman
    Lolinononea skrev 2023-01-20 13:32:49 följande:

    Okej. Fett förvirrad men fick en känsla idag som att jag skulle testa. Hade första positiva äl-testet för en vecka sen ganska exakt. Är alltså vansinnigt tidigt. Typ äl+7. Men testat visar detta. Är ett väldigt känsligt test, det från graviditetskollen är helt negativt. Ser jag i syne? Är det vanligt med falska positiva från märket Tento? 


    Cashili33 skrev 2023-01-20 14:24:28 följande:
    För mig är detta negativt 
    man får inte positivt för graviditet heller 7 dgr efter ÄL 
    de flesta ägg har inte ens fäst då , tyvärr 

    Jag säger som Cashili33, jag ser ingen tillstymmelse till streck på testet. Vidare är det på tok för tidigt att testa på äl+7 just för att ägget förmodligen inte ens hunnit fästa ännu. 
  • svansmamman
    Simonan skrev 2023-01-21 13:47:17 följande:
    Hmmm, vilket skulle vara bra tro?
    har ju googlat som en google-narkoman och läst att både RFSU testa tidigt och clearblue tidiga ska vara dåliga 😅
    tänker att jag då får vänta till imorgon med någon av dem på morgonurin 
    se om man ser något självaste BIM dagen!
    CBs digitala är att föredra, även det med veckoindikator har stor tillförlitlighet redan många dagar innan BIM! ☺️
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester