• Siie

    Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!

    Skriver här nu då :)

    Grattis Sunshine, äntligen ;)

    Vi var på BVC igår, Julie hade gått upp 200 g på 3 dagar, inte konstigt att jag har känt mig som en mjölkkossa, haha..

    Just nu ligger lillan i babysittern och lyssnar på musik, hon verkligen älskar det..

    Hur är era, kan dom ligga själva en stund eller måste de ha kontakt hela tiden?

  • Siie

    Sitter också med iphone så hoppas på att någon vänlig vill lägga till mig :)

    Siie (Sofie) - Julie född 7 september (+4 dagar) andra barnet.

  • Siie

    Många iphonenördar ;)

    Jag satte mig vid datorn nu för första gången på väldigt länge, fixade med föräldrarpenningen och håller tummarna att jag får dom innan den sista iaf :) Måste även göra en uppdatering på min kära iphone ;)

  • Siie

    Vi (dottern) har samma problem med huden, vi smörjer med babyolja, vid behov..

    Och med magen började vi köra med sempers droppar och märker redan nu en förbättring, pruttarna kommer ut utan ansträngning verkar det som, haha..

  • Siie

    Jag är också otroligt sugen på sötsaker och kakor.. Jag gillar inte smågodis i vanliga fall, men sista veckan av graviditeten kom det ett sug och nu sitter det i med.. Hungrig är jag med, men matlusten finns inte riktigt där..

    Jag gick upp 24 kg (förra bara 13 kg) hade förra veckan gått ner 10.. Vill bara gå ner ca 20 kg och få behålla 4.. Är rätt smal innan utan några direkt lår och det har jag nu och jag trivs.. Dock får jag inte på mig mina jeans så kan bli dyrt att köpa allt nytt ;)

    Julie har också ont i magen, inte så att hon skriker eller så utan knorrar och tar i hela tiden.. Och hon pruttar massor.. Är säkert något som jag har ätit eftersom det inte är varje dag, men vet inte med mig att jag ätit starkt eller något annorlunda..
    Vi har kört med bara semperdroppar men ska köpa miniform (eller vad det heter) idag och testa..

    Nehe nu ska det matas :)

  • Siie

    Jag själv har bara prövat Ramlösa men det var ca 6 år sen.. Men det tyckte jag funkade bra.. Var rätt så smidigt att bara ha en petflaska klar med "medicinen"..

    Julie är hela 2 veckor idag :) Inga leenden än, men hon är grymt stark i nacken.. Hon lyfter hela tiden och Blir super nöjd när hon ligger på mage och får träna..

    Hur ofta badar ni era små?

  • Siie

    Läser ikapp sen :) måste bara ge ett litet råd..

    Lilla idisen: har du prövat att ha på amningsnapp på bröstet?? Det är det enda som funkar för att min lilla ska få tag när mina bröst är sprängfyllda.. Det är min bästa vän ;)

  • Siie

    Vi upplever det på samma sätt som er Hanna 681 med dropparna.. Så tänkte ta slut på denna flaska för att sedan ta en liten paus innan vi köper nästa för er om det blir bättre eller värre, upplever även att Julie kräks lite utav semperdropparna. Har missat några dagar då har hon inte kräkts alls och när jag gett henne har det kommit upp lite, men kanske är inbillning..

    Att det ska vara så svårt med deras magar..

  • Siie

    Jag tror inte heller min mjölk räcker till, eller mjölk har jag men hon verkar inte bli mätt.. Här har vi en till som bajsar mycket och får ta i massor för att kunna det, stackarn..

    Ni som ger era Barn ersättning både heltid och extra, hur mycket äter dom då?

    Julie äter knappt 90 ml, en gång har hon ätit det annars är det typ 60 ml.. Känns så himla lite.. Igår fick hon två flaskor först när vi la oss vid 22 sen även vid 01 när hon vakna igen, sen sov hon faktiskt enda till 04.45 (ren lyx) men sen tutta hon i 2,5 timmar efter det..

    Annars är hon rätt nöjd, ibland kräver hon mycket närhet men det funkar relativt bra ändå.. Men funderar starkt på att skaffa en babysitter som gungar, haha..

  • Siie

    Är det någon mer som inte har någon matlust alls??

    Jag är sällan hungrig nu och när jag väl är det blir jag proppmätt på jätte lite.. Dricker däremot mängder, är sjukt törstig hela tiden..

    Idag har jag bara ätit ytte-pytte lite lunch inget annat.. Jag som är så glad över att ha fått lite "hull" och vill verkligen behålla det..

    Kan det vara tröttheten som gör att man tappar hungern??

  • Siie

    Har också hört att NAN ska vara bättre och att det är det dom använder på sjukhuset..

    Jag har gett upp med maratonamningen, jag tror att stressen med att man även ska hinna med storasyster tar ut sin rätt, omedvetet..

    Man märker att det gått en månad nu sen bebis föddes, hon är mer vaken och har börjat le lite och "prata"..

    Dock är hon snorig, stackarn..

    Och dum som jag var började jag läsa om folk som förlorat sina änglar i psd och nu är jag helt nojjig och förstörd.. Det är ju så jäkla hemskt..

    Nej nu får det bli sängen, BVC och månadskoll imorn kl 9 :)

  • Siie

    Julie är 5,5 veckor och äter 90 vatten och ibland även bröstet efteråt, så antar att hon ibland skulle kunna äta på 120 vatten..

    Sen jag började ge lite ersättning även någon gång på dagen verkar det som om mjölken blivit bättre :) precis som om pressen la sig.. Men jag måste köra med amningsnapp hela tiden nu dock..

  • Siie

    Oj vad man är inne sällan nu förtiden..

    Här är en till som gett upp amningen, Julie vägrade helt enkelt tillslut. Så valet att sluta amma vart enkelt.. Men jag saknar att amma, jag gillar att amma. Dock inte bland folk, men ändå..

    Jag har slutat helt med semperdropparna, vi märkte att hon fick ont i magen av dom.. Så fort vi har gjort uppehåll med dom så har hon varit nöjd..

    Sover sådär på nätterna, hon vaknar runt 1 tiden och 5 tiden för att äta.. Somnar gör hon när vi går och lägger oss.. Lägger henne bredvid oss, släcker och sover :)

    Vi har inga rutiner än, men vill ha.. Men har varit så svårt när sambon har kommit hem så olika och han har velat haft sin tid med henne.. Men på måndag början han nytt jobb och är hemma betydligt mycket tidigare..

    Förslag på hur man kan ha rutinerna?

    Lider med er vars bebisar varit sjuka, inte kul alls ju :(

    Julie skrattade massa högt dagen innan hon blev 10 veckor och det var helt underbart, hennes storasyster var väldigt sen med att skratta högt. Så detta var en helt underbar överraskning :)

    Nehe nu sover hon djupt så ska lägga henne så ska mamma göra nytta här hemma.. Har börjat rensa våran stora garderob så det är kaos hemma.. Och både sambo och stora dotter borta hela helgen..

    Ha en fin fin helg nu alla..

  • Siie

    Oh vad allas bebisar verkar sova..

    Och vad mycket ersättningsbebisarna äter (!!!) Julie äter bara 90 ml ca var 3 timma.. Hon vill inte ha mer, blandar alltid 120 och 30 blir alltid kvar som man får slänga..

    Grattis lilla idisen :)

    Första natten/helgen som vi sover borta.. Tog med mig döttrarna mina till Sthlm och snodde mammas lägenhet för en tjejhelg i storstan.. Får se hur mycket stora tjejen orkar med stan imorn :)

    Hör dreglas det för fullt också och händerna är lika blöta som hakan... Så mysigt så ;)

    Vilka fina bilder på alla bebisar, jag vill också kunna ta fina bilder.. Glömmer alltid ta bilder för att jag är så dålig..

    Ha en underbar helg!

  • Siie

    Ojojoj, man är ALDRIG inne längre, läste bara sista sidan nu :)

    Tiden bara springer iväg, men nu spenderar jag tid på tåget till gbg och svärföräldrarna agerar mer än gärna barnvakt ;)

    Smakisar börjar vi med runt 4 månader, gjorde så med första dottern och det funkade utmärkt.. Ammar inte längre, Julie ville absolut inte ha bröstet.. Och fy farao vad det är skönare att amma måste jag säga.. Nu måste man tänka på att alltid packa med sig mat osv.

    Julie snurrar inte, men har råkat rullat ca 5 ggr från mage till rygg och ligger och "rullar" från rygg till sidorna hela tiden.. Däremot är hon sjukt stadig och sitter när vi bara håller i höfterna, så en bumbo har införskaffats..

    Jag har varit så dålig och inte ens gått på efterkontrollen, har varit så sjukt mycket så har helt glömt bort det..

    Mens har jag fått första gången nu denna vecka, hade som mensvärk för någon vecka sen och fattade inget alls. Men sen började jag blöda så då förstod jag :)

    Ska nog sätta in hormonspiral.. Med första dottern satte jag in kopparspiral väldigt tidigt, för fick mens vid samma tid då med.. 3 månader trots att jag ammade, man har INTE saknat det..

    Vart kan man läsa om alla faser??

Svar på tråden Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!