Inlägg från: Lully Hill |Visa alla inlägg
  • Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    callimero skrev 2011-11-05 11:03:25 följande:
    Nej jag hann ju aldrig börja spruta denna gång då mensen inte dök upp. Sen var ju follikel och slemhinna redan för utvecklade för att börja. Jag tog Menopur en kväll innan mitt andra VUL, men konstaterade där att det inte var någon idé att fortsätta. Iof tog jag Ovitrelle men vet ej hur mycket den stökar till i kroppen.

    Jag kan definitivt inte vara sjuk första dagen då jag åker direkt med närmsta teamet på resa utomlands i 3 dagar.
    Jag tror inte det stökat till så mycket i kroppen. Borde isf ha lugnat ner sig nu. 

    Jisses, verkar vara ett spännande nytt jobb du får!! Spännande! Jag förstår att det blir lite stressigt och att du inte kan vara borta.

    Men, kan CFC inte frysa ägget om du inte hinner med ET nu. Såg på deras hemsida att de nu erbjuder tjänsten att förvara ägg hos dem. Fattade det som att inge ET krävs utan man gör IVF fram till ÄP, sedan fryses de. Vet ej om befruktning skett också. Kanske värt att kolla. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej tjejer, 
    Om ni skall göra nytt försök på CFC vore det inte bra att ta ett nytt möte med doktorn där och lämna fram önskemålet om kontaktperson/samma läkare och också diskutera dosen nogrannt.  Så inte justeringen sker på telefon. 

    I annat fall så finns Dr D som jag går till i Athen för immunbehandling. Han gör IVF och han förespråkar låg dos till gamlingar, mellan 75-150 IE och längre tid i stället. Problemet är att då är resan bökigare så det tar någon dag extra. Säg tre dagar i samband med ÄL. Ner på kvällen innan, ÄP och om man inte orkar åka hem samma dag, morgonen efter.  Det kanske går att bygga upp en bank så man slipper vänta på ET utan kan ta det senare. De jobbar på helger också.


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Dr D hävdar att kicka igång inte är bra. De stannar i stället av. Man skall smyga sakta sakta igång dem. 
    Jag hade dosen 300 Fostimon det var för högt tyckte Dr D. CFC skulle ha börjat med 150-175 tyckte han. Jag skulle troligen ha fått fler folliklar då menade han. Jag vet inte vem man skall tro på.

    Vad tror du om lägre dos, ex 300 och sedan ev höja men bara om det behövs? 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-11-06 12:19:15 följande:
    Lully, vad har du haft för dos innan vid tidigare försök? Hur många ägg har du då fått ut? Och vet du dina värden? AMH + FSH?
    Mina sista IVFer innan denna gjorde jag 2006-2007 så det är länge sedan. Så här såg det ut då:
    1.2004 Puregon 150, långa prot, 14 ägg, 6 befruktade, 1 ET, 5 till FET  
    2. 2005 Puregon 150 , långa, 8 ägg, 7 befr. 6 delade, 1 ET, 2 till FET
    3. 2005, Puregon 150, långa, 6 ägg, 4 befruktade odlas till blastisar, 1 ET, 3 FET
    4. 2006 Puregon 175, korta i 6 dagar sedan 200, korta prot., 13ägg, 9 befruktade, 1 ET, 2 FET
    5. 2007, Puregon 200, korta, 8 ägg, 5 befr., 2 ET inget till frysen.

    !-3 gjordes på CvL och 4-5 på KS och Landstingsfinanserat. Jag tror faktiskt att Landstinget är snålare med sin bedömning och möjlighet till frysning. Säkert en kostnadsfråga.

    Nu hade jag FSH 22 sista gången jag kollade i augusti. Men det varierar i min ålder enligt doktorn, vissa cykler är dåliga och vissa bra. Det är därför som Dr D hävdar att man skall kolla FSH och Östradiol på CD2. Så står det också i "Babyfriendly boken". Är de bra värden denna cykel sprutar man igång samma dag på kvällen. 

    Mitt AMH är 0,28. 

    Om man skall tro på någon så är det de som är vana vid att göra IVF på gamlingar, dvs inte Sophiahemmet och svenska kliniker. De hävdar ju så dåliga resultat dessutom. Det kanske beror på att de använt fel metod.
     I så fall ska man lita på CFC som faktiskt har mycket erfarenhet av gamlingar. Man får göra IVF så länge du börjat din behandling innan d fyller 46 år. Dvs, börja spraya el spruta dagen innan födelsedagen. Jag kollade det när jag var nere sist. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Det verkar ju som dina folliklar blir stora snabbt och även lossar för tidigt. Kan du ha haft för höga doser. När du testade med dos 150 hur många ägg fick du då? Har det skilt mellan antalet mellan doserna som varit högre??
    Kom ihåg att nu har du den åldern att du inte kan räkna med massor av ägg. Med AMH 0,8. Du får räkna med färre men hoppas på bra kvalitet.

    Men jag har läst på nätet, det kan du med göra, att det är nya rön nu. Att gamlingar skall ha låg dos och sakta få igång äggstockarna. Inte chocka för då har de en tendens att stanna av. 

    Hur lång cykel har du? Det finns nått som heter chrash IVF som är för de med lite kortare cykler.  

     Om jag var du skulle jag nu testa en lågdos variant. Dvs testa Jan Bs förslag. Jag tror inte det finns nått facit, därför är de så flaxiga. Det är så individuellt tror jag. 

    Prata med dem om att du ÄL förtidigt, innan ÄP. Kanske du skall ha en högre dos Oralgutan eller nått?


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-11-06 15:58:11 följande:
    Min cykel är på 27 dagar, frågade förut om crash men de rek inte den för mig.

    Ser att du inte testat Menopur el Fostimon innan, det kan ju vara det också som bidragit till dina fina ägg?

    När började du med Prednisolonet?
    Jag började med 5 mg Pred ca drygt en månad innan sprutstart. Det gjorde jag på egen hand, för jag hade läst att NK cellerna kan angripa äggen i äggstockarna och att man kunde få bättre äggresultat med immunbehandling. Det är inget som Dr D vet om. Sedan åt jag 7keto, dvitamin, rosenrot, folsyra etc. en tid innan.  

    Varför inte prova exakt den metoden då du fick bäst resultat. Då du började på 225 sänkte och höjde igen.  Då gick det ju ganska bra. Verkar inte som Menopur är din medicin. Det gick bättre med GonalF.

    Jag har bara testat Puregon förut. Jag fick fina 4 celliga ägg med bra poäng. Det var allt de tjatade om att jag fick fina ägg. Förutom mina IVFer på KS. Men under den perioden 2005-2006 var min syster sjuk i hjärntumör och dog 2006 och två månader senare insjuknade min mor i lungcancer och dog en tid efter IVFen 2007. Mormor dog också under denna tid. En stor del av min familj försvann på 14 mån 2006-2007. En fruktansvärd tid och jag tror det påverkade  mina resultat då.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack Myran, allt väl! Än så länge håller pluset. Vi får se i morgon. Jag tar en dag i taget! Det låter skönt med en helg o tänka på annat och inte ens prata görabarnprojekt. Man måste få ha det så ibland! Fråga Svend om Crash IVF. Kanske är nått för dig om du har kortare cykel. Berätta också om förändrad mens. Jag tror det kan ha att göra med låg Progesteronnivå i blodet eller nått. Det är viktigt att de får alla fakta. Lycka till med samtalet!

    Jag vet inte vad som är rätt, köra på i tuffa perioder i livet kan vara bortkastade pengar också. Då kanske oddsen ändå blir bättre när man mår bra även om man är lite äldre. Jag kan nu i efterhand säga att iallafall IVFen 2007 när mamma var så sjuk var bortkastad. Jag var egentligen helt slut och under isen men höll mig på benen för mammas skull då. Sedan höll jag på att bli för gammal för landstinget så jag körde på.

    Kalimero, Låter bra att du kör nu 375. Jag velade också fram o tillbaka men beslöt att göra som CFC sa. Jag kollade inte heller FSH. Lycka till nu vännen! Jag håller tummarna!

    Kramar

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Myran, nej jag håller med. Du borde inte ha prog problem. Men det är bra att beskriva allt kring mensen. Hur den ser ut har med hormoner att göra. Särskilt om man ser förändringar tror jag. Det är lättare för doktorn att då göra justeringar av medicinering om du berättar sånt som man kanske inte tänker på skall ha betydelse. Du kanske skall ta en full hormonstatus.

    Kalimero, ja maila el ring CFC så du inte får samma problem igen eller ägglossar för tidigt nu. Många VUL och många telefonsamtal med CFC så ska du se det går vägen. Håller tummarna nu!

    Kramar till er båda!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    japp, Jag skall testa idag!
    jag testade igår. Nu har jag fått mitt HCG provsvar från i torsdags, två dagar innan TD och det ligger på 184.
    Dessutom har jag fått svar att jag har förhöjda vitablodkroppar. Väntar nu på svaret via mail och måste sända det till Athen.Jag har panik för jag är rädd att detta är dåligt och att mitt immunförvar är på gång. Isåfall måste jag få en IL transfusion omgående.


    panikpanikpanik!!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Lully Hill skrev 2011-11-07 12:04:08 följande:

    japp, Jag skall testa idag!
    jag testade igår. Nu har jag fått mitt HCG provsvar från i torsdags, två dagar innan TD och det ligger på 184.
    Dessutom har jag fått svar att jag har förhöjda vitablodkroppar. Väntar nu på svaret via mail och måste sända det till Athen.Jag har panik för jag är rädd att detta är dåligt och att mitt immunförvar är på gång. Isåfall måste jag få en IL transfusion omgående.


    panikpanikpanik!!


    Puh! Haft telefonsamtal med Dr Dimitri som gett lugnande besked. Det var den sort som skall vara förhöjda när man är gravid. Den farliga sorten celler var låga, så allt ser bra ut! Skall få mitt tredje dropp IL i morgon eller onsdag.
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden 45 år och planerar IVF