Inlägg från: Lully Hill |Visa alla inlägg
  • Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    Nefernefer skrev 2011-11-23 10:37:07 följande:
    Tack myran! :) Idag befinner jag mig mer eller mindre i chocktillstånd, efter ännu ett svar från Estland. Han skriver att resultatet visar att mina äggreserver är så dåliga att jag bara får göra ett försök till, och att om det försöket inte lyckas så är mina chanser likvärdiga med att vinna högsta vinsten på lotteriet. :'(

    Han vill nu nedreglera mig med Neovletta, men jag har svårt att känna förtroende för någon som jag upplever vill pressa mig till att acceptera ÄD. Hans hårda domar sticker som giftpilar, och är raka motsatsen till denna pepptråd. Jag är ju inte själv läkare, och kan inte avgöra om esten har rätt, men den svenska stödgynekologen räknade i alla fall inte ut mig på det här resultatet.

    Jag vill känna att jag har en klinik som stödjer mig och vill mig väl, och inte vill slänga ut mig om jag misslyckas med ett normal-protokoll till. Då vill jag t ex testa crash och mini-IVF först i alla fall.

    Jag har ju donator, så det blir inga hemmaförsök. Det är trist för mig att ett katastrofförhållande, inkl efterverkningar, har sträckt sig från mina tonår tills alldeles nyligen.
    Hej vännen!
    Inte vara ledsen nu! Du HAR ingen dålig äggreserv!! Du har ju ett AMH på 0,6!! Mitt låg på 0,28!
    ledsen att säga det men jag tror du råkat ut för en helt inkompetent läkare!! Och blivit felbehandlad dessutom! Han verkar inte riktigt klok!
    Kolla med klinikerna i Finland. Där kan barnet få veta äggdontorns namn etc. Det kanske är samma med spermadontorn. Annars måste du kanske tänka om lite ang känd donatorn.  För då har du underbara CFC som kommer att hjälpa dig!
    Bry din inte om den där idioten i Estland nu, han verkar inte kunna det här och definitivt inte medicinera en IVF!! Klart han vill sälja en ÄD det är stora pengar i det!! 

    Styrkekramar
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner!

    Har idag varit på VUL och det pickar fortfarande!!!
    Allt såg bra ut och pyret är exakt så stor som den skall vara!! Gyn kramade om mig och sa att han är väldigt glad för det han sett idag! Eftersom allt ser bra ut nu så är risken för mf liten framöver sa han!!!!
    Nu behöver jag "bara" oroa mig för DS. Jag skall nog ta moderkaksprov så fort det går!

    Kramisar


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej alla!

    Kalimero, välkommen hem!! Det har varit lite tomt utan dig! Hur mår du? När har du TD? Om det nu fanns någon känsla för mig så tidigt så kom och gick den. Vissa dagar kändes det ingenting och vissa dagar lite grann. 

    Myran, så roligt att du är på G med ÄD. Jag kan rekommendera AVA i Tammerfors. Det går att flyga dit direkt fr Stockholm. Stan är liten så det tar bara 15 min till flygplatsen och inga bilköer. På kliniken talar man Svenska!

     Snartlycklig, jag är inte förvånad över hur du läkare resonerar. Så resonerar nästan alla läkare i Sverige. Det finns visst vetenskap, men den är helt ny och det har läkarna ännu inte tagit till sig. Det finns vara ett fåtal doktorer som ställer upp med Prednisolon. IVF Kliniken i Falun tror jag och så vissa läkare. Om d bor i Stockholm inboxa mig skall du få tips på läkare.

    Nefernefer, håller tummarna att nästa omgång blir bättre! Lycka till!

    Vinkar till er andra!

    Kramar
     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej raringar!

    Kul att läsa att här händer det grejer!
    Kalimero, jag hade också kramper till och från och det är bra Hur mår du annars? Varm, törstig, svettig på natten, upp o kissar etc? Håller tummarna stenhårt!!

    Woo, ska du få burken medrol på CFC vid ÄP eller kan du be dem skicka ett recept på Prednisolon? Om du inte får tag på det tycker jag du pratar med CFC och säger att du skulle vilja prova att börja en vecka före ET. Säg att du har en väninna som lyckats så och att du också vill prova det. Då kan de väl skicka ett recept.

    Jag mår bra och tiden segar sig fram. För varje dag som går nojjar man att hjärtat har stannat. Men jag kan ju inte hänga hos gyn varje dag och kolla VUL. Skulle vilja kolla igen i slutet av veckan, får se hur jag gör. På måndag har jag tid för inskrivning hos Mamma Mia. Gravidsymptomen håller i sig än i alla fall.

    Vinkar till er alla Hjärta

    Kramar Lully

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner!
    Har lite problem med uppkopplingen! Svarar här och i inboxen så fort det funkar igen! Nu har jag baramobilen!

    Ps. Det pickar ännu!! Var hos gyn idag igen:)

    Kramar till alla!

  • Lully Hill
    Snart lycklig skrev 2011-12-01 12:29:31 följande:
    Hej Lully,

    Det är så roligt att läsa om dina "nojjor". Jag skulle vara precis likadan. Tänk om man hade en VUL-utrustning hemma och bara kunde ta till för att kolla allt från ÄL, tjockleken på livmoderslemhinnan till pickande hjärtan.Flört

    Tack för att du vill tipsa mig om läkare. Jag bor i Stockholm och vill gärna ha tips om läkare som kan tänkas skriva ut Prednisolon el. dyl. Hur gör för att inboxa dig?

    Jag har fått en telefontid för att ringa CFC i nästa vecka. Hoppas de är positiva och vill ge oss en chans nästa år efter vårt FET.
    Hej Snart Lycklig!
    Du ""inboxar genom att trycka på kuvertet högst upp. Välj skriv nytt meddelande. Anger Lully Hill som adressat. Sedan är det bara att skriva ett meddelande och skicka det.  

    Jag tror säkert att CFC vill hjälpa er!

    Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej tokingar!!

    Jag känner också igen mig i klinikens oförstående och "lilla gumman " attitiyd! (Ps. Är det månne Carl von Linnekliniken du går Snart Lycklig??) Jag gick hos CvL och de är de mest stelbenta jag känner till. Inte prova något nytt bara harva på med samma gamla metoder det haft i över 10 år snart!! De gör inte ens Assisted hatching som så många andra gör!! Något jag lärt mig genom åren är att verkligen vara noga med vilken klinik man väljer.  
    Att den har en "meny" av olika behandlingar. För ALLA ÄR JU INTE LIKA MED SAMMA PROBLEM vilket CvL och många andra kliniker tycks tro.

    Att det inte finns studier som stödjer att Prednisolon hjälper är bullshit. Vågar man kan du ju säga att doktorn inte är påläst på "det" nya i så fall. Det finns nya studier i USA och visar på det.  Tror till och med att det finns studier i Danmark och Sverige (Uppsala). Googla på Reproduktiv immunologi så bör det komma fram. Men forskningen är ny. Och om det inte kan skada varför inte försöka. Jag blir så förbannad rent ut sagt!! Svenska IVF kliniker är BARA intresserade av sin statistik för det tävlar man om sins emellan!

    Kalimero, var är du?? Hur går det gumman? 

    Vink vink och kram till alla!!

    Lully

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej Alla!!
    Varmt välkommen Marythe! Roligt att du hittat hit!!

    Åh Kalimero, kära vännen, jag är så ledsen!!! Jävla skit rent ut sagt. "Nu får sitta ned vid vägkanten och vila en stund men sedan måste du upp på benen och kämpa vidare vännen". Vi alla här hjälper dig med styrkekramar på vägen!! Det kommer att gå även om vägen är dit är jobbig! Äter du Prednisolon? Kan Marythes erbjudande om Medrol vara något till nästa gång? Kramar  

    Evita vart välkommen du med! Roligt med en "gamling" till som lyckats! Berätta gärna din story här i tråden! Här samlar vi nämligen på alla framgångshistorier oavsett hur bebisen kommit till! Glad 

    Myran, Pred är värt ett försök tycker jag! Jag har läst i tråden om ÄD att flera har gjort många ÄDförsök och där tillslut lyckat efter att ha fått Pred utskrivet av sin utländska ÄD-klinik. (CFC ordinerar det också.)
    Troligen har de alltså haft någon form av lätt immunproblematik som inte upptäckts innan.
    Prata med CFC men ta 10-15 mg Pred från CD1 i så fall. Bör ätas till v 12 om man lyckas.  CFC ordinerar från ET men det är inte riktigt rätt om man ska tro de riktiga immun doktorerna som jobbar med fertilitet. Kroppen skall vara förberedd INNAN embryot kommer in i kroppen. Alltså måste pred tas en tid innan. 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej Marythe!
    Låter som en jättebra klinik!! Just det här att de individanpassar medicinen och medicinerar utifrån hur cykeln är! Det säger min Athen doktor också att alla cykler inte är lika och att man måste anpassa medicineringen utefter hur värdena i cykeln är. Hur klokt och självklart som helst! Särskilt på oss gamlingar som kan ha lite svajiga hormonnivåer! Något som Svenska kliniker inte har tagit till sig.  Inte stressa fram äggen är något nytt som börjar komma utan låg dos och sakta "vårda fram" fina ägg kan man googla på och hitta att USA klinikerna arbetar efter. Athen är inne på det också. Min Dr var upprör över att jag ordinerats 300 Fostimon av CFC, han skulle ha gett mig 150-175 och låtit ta längre tid. Då hade jag fått fler ägg. Nu fick jag tre stycken. 

    Infolic har jag googlat på och verkar innehålla olika B-vitaminer och hög dos Folsyra. Om vi inte kan få fram det i Sverige borde man kunna boosta med dessa vitaminer.

    Ps. Läste idag i boken "Mammapraktika" att det viktigaste vitaminet för att förhindra missfall är vitamin E. Kanske värt att ta ett litet tillskott? Finns annars i Avokado, Groddar, kål, Sötpotatis, Råg, Vildris, Mandlar, Valnötter, Linfrö, Makrill, lax. 



    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-12-04 13:09:34 följande:
    Tack ska ni ha. Det är det enda som tröstar lite, att veta att det finns andra som vet hur vedervärdigt det känns. Att det är jul med allt som hör till känns också jobbigt. Skulle vilja fly bort en vecka.

    13 ivf, 3 inseminationer och inget resultat.

    Har tagit 15 mg Prednisolon denna gång. Började dagen innan ÄP. Även tagit 75 mg Trombyl, Fragmin och extra Pregnyl efter ET. Nu känner jag mig som en uppsvälld val och vill bara ha väck alla hormoner ur kroppen som luras. Har haft och har extremt ömma bröst. Mycket molvärk även hela v 2 denna gång, rejäla kramper mellanåt men tyst from början av veckan. Undrar vad det beror på? När det tystnade helt i livmodern började  den där misslyckats-igen känslan krypa på. Sen är det jobbigt att veta att jag haft så stressigt med nya jobbet också men det var inte mycket att göra åt det.

    Nu vet jag inte när eller om jag kan försöka igen då jobbet är nytt och dessutom innebär en massa resor varje månad. Åker till Kina om två veckor.

    Skulle vilja göra din utredning i Aten Lully. Men vet inte hur få ihop allt. Och klockan tickar...
    Vännen, jag vet hur det känns.  Dina symptom liknar mina. Gravsymptom ca 10 dagar efter ET, sedan tystnade det bara. Varje gång. Jag tror du behöver immunbehandling av det tyngre slaget. Med IL dropp.  Kan du ta semester en vecka el långweekend typ vid jul el sportlovet eller nått? Då kan du ta en trip till Athen o Dr D i så fall. Göra alla tester där på en och samma gång. Han ställer upp på helgen men USA-testerna måste tas en måndag el tisdag. Sedan behöver du inte åka till Athen någon mer gång. Du kan sköta allt på tel. Dr D mailar ordination på IL och Sophiahemmet hjälper till med medicin o dropp bara de får ett "papper från doktorn". Enkelt faktiskt! 

    Sedan är det ju att pricka in IVFen förstås. Bara du får in det i schemat tror jag du får till IL också. Du skall troligen ha IL en veckan innan ÄP och en IL i samband med ET. Sedan var tredje-fjärde vecka.Inte så stingsligt på exakt dag tror jag.  I värsta fall får du frysa in äggen hos CFC, de har den servicen nu. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden 45 år och planerar IVF