Inlägg från: vian12 |Visa alla inlägg
  • vian12

    väntetid till barnbesked, Indien

    Usch, vad trist att tiden har flyttats framåt! På AC:s landssida står det fortfarande den 30 september. Kan det kanske skilja sig mellan olika organisationer? Vi har väntat i nästan 5 år nu och nu återstår endast ett mycket ovisst resebesked. Håller tummarna för er alla som väntar! Kram!

  • vian12

    Jag vet inte om centraliseringen kommer att försvåra processen eller inte. Vårt ärende har varit onödigt segdraget och definitivt inte till barnets bästa (!) så vem vet, kanske lyckas Cara strömlinjeforma hela processen? Man kan i alla fall hoppas att så blir fallet. Framåtflytten av datum (såg att det hade ändrats på AC:s sidor nu) är inte helt förtroendeingivande.  

  • vian12

    Det går att läsa om fosterfamiljskap  i Caras nya riktlinjer (chapter 3 - adoption process, punkt 33: Pre-adoption foster care).

  • vian12

    Hm, du har en poäng här. Runtomkring denna punkt så pratas det ju om inter-country adoption men just där är det inte tydligt vem det är som avses. Hoppas kan man ju alltid men det är oroväckande rörigt just nu.

  • vian12

    Allt verkar ha stannat upp/blivit extremt segdraget just nu vad gäller Indien och jag märker en uppgivenhet hos adoptionsorganisationen. Sex barn har kommit via AC i år, vilket är en påtaglig minskning. Cara skulle ju börja ta emot ansökningar igen i slutet av september och landsansvarig hade ett gäng med sig som hon i sista minuten fick veta inte skulle tas emot. Själv har jag precis fått veta att vår process blir minst en månad fõrsenad pga datum som inte hålls och semestrar som plötsligt as ut av nyckelpersoner. Efter alla år av väntan kan vi nog vänta lite till men det här är inget annat än en skandal när det redan finns ett utsett barn. Det här är INTE till barnets bästa och jag är mycket besviken.

  • vian12

    Vårt ärende går enligt den gamla proceduren. Vi befinner oss på slutet och ärendet hade en tid i domstolen. Sedan hade det återstått en rapport och passen och sedan hade vi fått åka. Nu blir allt en månad försenat ochj troligtvis mer än så. Att det verkar gå relativt normalfort för amerikaner behöver nog ingen detaljerad förklaring. Jag tror att den som ligger på också får resultat. Så är det bara och än mer så i Indien. 

  • vian12

    Hanya72...sedan februari Nä, nu får vi inta tappa humöret. Jag måste lita på adoptionsorganisationen. Det gäller bara att inte ge upp...för hennes skull. Kram på er alla. Vi klarar av det hãr!

  • vian12

    Hej och Hopp: Tack, det ordnar sig men vårt tålamod har börjat tryta. Hanya72: Det är nog ingen ovanligt strulig domare Alla papper har gått igenom scrutiny så det är hearingen som är nu. Jag trodde att kraven på nya eller fõrnyade dokument kom under scrutiny. Eller brukar det bli sådana problem även efter? Berätta om ni vet!

  • vian12

    Skõnt att höra, Hanya72! Tiden var redan bokad men så fõrsenades den och till slut så tog domaren en lång semester. Mañana, mañana är tydligen en regel och inte undantag men jag är fortfarande grymt besviken

  • vian12

    Fast jag blev jãtteglad av det du skrev, Hanya72. Har tyvãrr rätt så dålig koll på hur domstolsprocessen egentligen går till, vad och var de största hindren brukar vara, exakt vem som gör vad, osv, osv. Ni som har mer erfarenhet än jag får jättegärna berätta. All info är guld värd.

  • vian12

    Ge inte upp Mysan! Vi väntade i fyra år innan vi fick vårt efterlängtade barnbesked. Papperen hade då varit i Indien i tre år och att väntetiden blev så lång berodde tydligen på flera omständigheter. Hade det gått som först planerat hade vi fått barnbesked redan 2009 men då hade det ju inte varit just denna underbara lilla människa! Är du en av de som skulle skicka papperen till Indien nu i oktober? Jag hoppas verkligen att det kommer igång 2012 och att Cara äntligen bevisar att det går skäligt fort för barnens bästa. Inboxa mig gärna. Kram!

  • vian12

    nollberga: Ett stort grattis till det dubbla barnbeskedet! Vi fick bb via samma organisation i slutet av februari. Ärendet skulle upp i domstol i slutet av oktober och preliminärt borde vi redanha vart hemma nu. Pga olika omstädigheter kom beslutet i början av december istället. Nu har även rapporten blivit försenad så vi åker nog iväg någon gång i februari. Det är klart att den här extremt segragna processen är påfrestande speciellt med tanke på att vår flicka hinner bli ett år äldre men vi är så nära nu att jag vägrar ge upp hoppet. Håller tummarna att er tur kommer snart. Det verkar vara en stor skillnad mellan olika delstater.

  • vian12

    Hoppas det också för er skull! Vad gäller medgivandet och ny kommun behõver ni nog inte oroa er. Varje s k fõrlängning innebär ett nytt medgivande med en ny hemutredning men den brukar intr vara lika djupgäende som den första. Vi bytte kommun innan vårt andra medgivande men eftersom papperen redan var i Indien behõvde vi inte skriva en ny biografisk redogörelse. Utredaren kom hem till oss en gäng skrev en kort rapport i vilken hon bl a redovisade till vår tidigare utredning och så var det inget mer med det. Vårt tredje medgivande gick ännu snabbare. Ni har ju redan fått bb så det ligger varken i ert eller i familjerättens intresse att dra ut på utredningsarbetet. MEN har ni redan haft er final hearing så ãr mitt inlägg överflödigt. April är ju långt borta!

Svar på tråden väntetid till barnbesked, Indien