• hellok­itty1
    Äldre 26 Sep 09:45
    9965 visningar
    72 svar
    72
    9965

    väntetid till barnbesked, Indien

    Det är ju nya regler i Indien och allt är osäkert men jag undrar hur lång tid det förut tagit till barnbesked i Indien? Skriv gärna er organisation och när ni adopterade.
     

  • Svar på tråden väntetid till barnbesked, Indien
  • dubbel­mamma0­310
    Äldre 27 Sep 17:18
    #1

    Det verkar väldigt osäkert i Indien just nu. Vi stod i kö i Sverige i 1,5 år innan vi fick skicka över papprena. Hade papprena i Indien under drygt fyra år. När papprena varit i Indien i ungefär 3 år, kom vi först i kön. Ett halvår senare ändrade de sin tolkning så man skulle varit gift i fem år och vi valde att ändå stå kvar i kön. Nu i sommar blev det nya regler och sedan efter det fick vi barnbesked för en månad sedan ungefär. Men nu verkar ju allt ovisst i och med deras nya regler och adoptionsförfarandets förändring.  Vi har skickat genom BFA, mycket trevlig landskontakt där.
    5,5 års adoptionsväntan FÖRE det att allt blev så osäkert. Sedan avgör ni ju förstås själva, men förändringar kan alltid ske längs vägen... Det är alltid jobbigt, oavsett vilket land man än väljer. Vi har stått i två köer hela tiden, men funderar på hur vi ska göra med ACs köplats framöver.

  • Äldre 27 Sep 20:18
    #2

    Vi har haft ett enormt "flyt" med våra adoptioner genom FFIA! Kort väntan på BB båda gångerna, 2½ månad resp. 5 månader. Skrattande

  • hellok­itty1
    Äldre 27 Sep 22:08
    #3

    Mamma7412, ledsen att ni behövde vänta så länge i landet. Det verkar som sagt väldigt osäkert nu särskilt som CARA kan skicka ansökan till vilket barnhem som helst i Indien framöver. Man kan önska det som ens organisation jobbat med förut, men det finns ingen garanti för att myndigheten tar hänsyn till det. Man får lita på det oväntade och hoppas man har tur som Lovely India :)
     

  • dubbel­mamma0­310
    Äldre 27 Sep 22:18
    #4

    Självklart hoppas man på tur. Skillnaden mot våra graviditeter är ju att man faktiskt vet att det finns ett barn, frågan är bara när. Men jag har all tid i världen att vänta känns det som, bara vi får barn och slipper vara gravida fler gånger. Denna väntan går, som jag känner det, inte att jämföra med att vara sängliggande och inte få gå på toaletten på två veckor utan använda bäcken och sedan avsluta med en sex månaders vistelse på neonatalavdelning. Det är inget tänkbart alternativ när man redan har barn hemma!
    Vi passar på, och har passat på, att göra saker tillsammans... Det fortsätter vi med och lillasyskonet är väldigt omtalat och med i vårt dagliga liv redan och kommer så att vara tills det blir dags att hämta.

  • hellok­itty1
    Äldre 27 Sep 22:24
    #5

    Ja det låter lindrigare på ett sätt, skönt att du kan se det positivt!

  • Namast­e72
    Äldre 3 Oct 08:59
    #6

    Fick precis reda på att CARA flyttat sista-datum ytterligare. Nu tar de inte emot nya ansökningar förrän efter 31 december...


    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
  • hellok­itty1
    Äldre 3 Oct 17:22
    #7

    Jag vet, fick också veta, jättetrist! :(

  • hellok­itty1
    Äldre 3 Oct 17:26
    #8

    Hanya72, vilken organisation väntar du barn genom? 

  • vian12
    Äldre 4 Oct 11:03
    #9

    Usch, vad trist att tiden har flyttats framåt! På AC:s landssida står det fortfarande den 30 september. Kan det kanske skilja sig mellan olika organisationer? Vi har väntat i nästan 5 år nu och nu återstår endast ett mycket ovisst resebesked. Håller tummarna för er alla som väntar! Kram!

  • hellok­itty1
    Äldre 4 Oct 13:10
    #10

    Nej jag tror det måste vara samma datum för alla organisationer, inga nya ansökningar tas emot innan årsskiftet (tidigast). De som redan är i Indien prioriteras. 
    Men i framtiden kommer det nog bli mer lika väntetid mellan organisationerna eftersom de inte kommer kunna jobba med "egna" barnhem/organisationer i Indien utan allt ska skickas via CARA. 
    Känner mig lite bekymrad för hur kommer CARA klara alla internationella (och nationella?) ansökningar som tidigare pytsats ut över hela Indien, man kan ju bara tänka sig hur många det måste vara och vilken tid det tar!! 

Svar på tråden väntetid till barnbesked, Indien