• Anonym (rädd)

    Men för livet efter normal förlossning

    Åh det är det här jag är så rädd för. Men jag ska spela extremt förlossningsrädd, är redan riktigt rädd idag, men chanser ökar ju om jag är extremt rädd att få planerat kejsarsnitt. Jag planerar bara 1 barn också så då borde kejsarsnitt inte vara någon större fara! 

    Jag har läst en massa studier som visar att det är vanligare än man tror med men efter förlossningar. Jag tror inte på de barnmorskor säger om att de allra allra flesta blir helt återställda, för så är det inte!   

  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-10-05 18:02:17 följande:
    Men det går inte att tänka så! Man kan få "men för livet" efter kejsarsnitt också! Du kan få framfall o allt möjligt efter ett ks också! 
    Läs på lite innan du "väljer". 

    Jag har redan läst på en massa och jag personligen tycker att riskerna med ett kejsarsnitt är mindre än riskerna vid vaginal förlossning. Klart att man väljer det minst riskfyllda eller hur?
  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-10-05 18:12:50 följande:
    Menar du bara det minst riskfyllda för dig så visst, men det är inte det minst riskfyllda överlag. Borde inte alla barn födas med ks då?

    Det handlar tydligen om kostnader. Varför tror du kändisar gör kejsarsnitt och varför kronprinsessan ska göra det? Jo för att det är det minst riskfyllda. Skulle alla föda med kejsarsnitt så skulle vården gå under, finns inte tillräckligt med pengar.
  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-10-05 18:18:44 följande:
    Hur väljer (barn)läkare och barnmorskor att föda då?

    Att kändisar väljer ks förstår väl alla, och det beror inte på att det är minst riskfyllt.

    Jag vet inte hur de väljer att föda. Jag vet efter att ha läst en MASSA studier att planerat kejsarsnitt är minst riskfyllt. Du får föda hur du vill.
  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-10-05 18:26:43 följande:
    Förresten, snackar du om mest riskfyllt för dig eller för bebisen eller båda?

    Tack! Du med. 

    För båda!
  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-10-12 18:16:43 följande:
    Var har du sett att kronprinsessan ska föda med snitt?? Är det det väl informerade Se & Hör som varit framme igen.

    Varför välja ett snitt som kräver mer eftervård än en vanlig normal förlossning där man kan välja att gå hem efter 6 tim.  
    Har du ens läst ts? I många fall så blir man aldrig helt återställd efter en vaginal förlossning, medan det är ovanligt med bestående men efter kejsarsnitt. Hellre ha skitont efter snittet i månader än att gå hem 6 h efter en vaginal förlossning och ha men/skador/besvär för livet.
  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-10-12 18:22:10 följande:
    Jodå jag har läst TS och har fött 4 barn utan att få så stora problem som TS har, det är inte normala problem som hon fått efter förlossningen. 
    Det kallas tur. Det är liksom en chans på 50/50 och du tillhör tydligen de tursamma 50%. Grattis!
Svar på tråden Men för livet efter normal förlossning